27 Αυγ 2009

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ? Ο ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΠΑ ΜΑΛΛΟΝ

http://utopia.duth.gr/~apapage/Synedrio/n_evrou_01.jpg

Γέμισε λαθρομετανάστες η πόλη της Αλεξανδρούπολης
όχι βέβαια εισαγόμενους από την Τουρκία, αλλά από αυτούς που απελευθέρωσε το κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών στον Κυπρίνο.

Περίπου 150 λαθρομετανάστες αφού κρατήθηκαν για 3 μήνες στο κέντρο, όπως ορίζει η νομοθεσία, μεταφέρθηκαν μέχρι το ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης για να πάνε στον τόπο που επιθυμούν.
Το ΚΤΕΛ όμως αρνήθηκε να τους μεταφέρει και παρόλες τις πιέσεις του νομάρχη Έβρου κ. Ζαμπουνίδη, ζήτησε να εξοφληθούν οι παλιές οφειλές που φθάνουν πάνω από 50.000 ευρώ.
Άρχισε μια ατέρμονη επικοινωνία ΚΤΕΛ – νομάρχη – υπουργείου Εσωτερικών και άκρη δεν βρέθηκε. Τα εισιτήριά τους για την Αθήνα που είναι και ο αγαπημένος τόπος προορισμού όπως δήλωσαν δεν βρέθηκε κανείς να τα πληρώσει.

Το αποτέλεσμα είναι να αφεθούν ελεύθεροι και χθες ήταν το δεύτερο βράδυ που θα διανυκτερεύσουν στην πόλη και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε τι θα φάνε, που θα πιουν και για την ατομική τους υγιεινή.

Και φυσιολογικά που θα μείνουν γιατί αν δεν βρεθεί λύση και σήμερα μάλλον θα αρχίσουν την επαιτεία και τις κλοπές. Με το δίκιο τους βέβαια. Ας ελπίσουμε να μεριμνήσει η εκκλησία ή ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τουλάχιστον κάπου να βρουν στέγη και ένα πιάτο φαγητό.
Εκτός αν ο νομάρχης Έβρου επιστρατεύσει το τραίνο του …πολιτισμού για να τους μεταφέρει στην Αθήνα. Όπως όμως πληροφορούμαστε ήδη αρκετοί προσπαθούν να φύγουν λαθραία με το τραίνο και άλλοι έχουν πάρει το δρόμο για Αθήνα πεζοί. Όλα δούλεψαν ρολόι για μια ακόμα φορά.

Τα κέντρα φύλαξης, το υπουργείο, η νομαρχία και οι φορείς. Ελλάς το μεγαλείο σου!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: