23 Σεπ 2009

ΕΛΛΑΔΑ, η μεγάλη κερδισμένη των κοινοτικών κονδυλίων

http://www.delalb.ec.europa.eu/files/images/EU.gif
Του Γιώργου Χρηστίδη
gchristidis@makthes.gr

Σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν για τα οικονομικά πεπραγμένα της Ε.Ε. το περασμένο έτος, η Ελλάδα:
- Εισέπραξε από τα κοινοτικά ταμεία “καθαρά” 6,3 δισ. ευρώ (δηλαδή, αφού αφαιρεθεί η δική μας συνδρομή στον κοινοτικό κορβανά) με τη μορφή κονδυλίων από τα διάφορα κοινοτικά προγράμματα συνοχής, στήριξης του αγροτικού εισοδήματος, επιδοτήσεων, έργων υποδομής κτλ.
- Σε απόλυτα ποσά, η Ελλάδα εισέπραξε περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χώρα της Ε.Ε., πλην των τεσσάρων μεγαλύτερων χωρών της Ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία). Το 8,1% των συνολικών κοινοτικών κονδυλίων κατέληξαν στη χώρα μας, παρότι εκπροσωπούμε μόλις το 2% περίπου του κοινοτικού πληθυσμού.
- Η χώρα μας εισέπραξε περισσότερα κονδύλια από κάθε άλλη χώρα της Ε.Ε. των “27” (4,7 δισ. ευρώ) από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε. Έπεται η Πολωνία (4,6 δισ. ευρώ), η Ισπανία, η Ιταλία και η Γερμανία.
- Από την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) εισέρευσαν στη χώρα μας για την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών και για έργα ανάπτυξης της υπαίθρου 3,4 δισ. ευρώ. Περισσότερα εισέπραξαν μόνον οι πέντε “μεγάλοι” της Ε.Ε. (Γερμανία. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία) που έχουν πολύ μεγαλύτερο αγροτικό πληθυσμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων και η Βρετανία των 61 εκατομμυρίων κατοίκων εισέπραξαν περίπου τα ίδια χρήματα από την ΚΑΠ.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ
Κατά τα λοιπά, από την ίδια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκύπτει ότι η Γερμανία παραμένει ο βασικός “αιμοδότης” των κοινοτικών ταμείων, τα οποία χρηματοδότησε με 8,8 δισ. ευρώ το 2008. Η Γερμανία, μαζί με άλλους “καθαρούς” χρηματοδότες (τις χώρες, δηλαδή, που καταβάλλουν περισσότερα χρήματα από όσα εισπράττουν), όπως η Αυστρία, η Βρετανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Σουηδία, έχουν ήδη σχηματίσει ένα “μπλοκ” χωρών που θα απαιτήσει μεγαλύτερη λιτότητα στον κοινοτικό προϋπολογισμό από το επόμενο έτος.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της Ε.Ε. διαμορφώθηκε πέρυσι στα 116,5 δισ. ευρώ, εκ των οπίων το 80% περίπου μοιράστηκε στους τομείς της γεωργίας, από τη μια μεριά, και της απασχόλησης, των υποδομών και της ανταγωνιστικότητας, από την άλλη.

ΟΙ ΔΕΚΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΥΝΟΧΗΣ
Χώρα / Ποσό
(δισ. ευρώ)
Ελλάδα 4,7
Πολωνία 4,6
Ισπανία 4,2
Ιταλία 3,7
Γερμανία 3,1
Πορτογαλία 2,6
Γαλλία 2,3
Βρετανία 2,1
Τσεχία 1,7
Ουγγαρία 1,2

ΠΗΓΗ

Εκκλησιαστική κόντρα λόγω... Μανωλίδου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxSFzTqNpKA3yo0oA6DyNQNeyNor36tHD476asoIc-D-gUELWQeG_HdpjwlYsl5aBP1oWR_rL-SMiHRdKNIVVc43t-CTyqmeezdY0Ar9cldGiKHFFjb00JoRGBw66v9vtF4xE-H8dIBqc/s320/%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CF%85+%CE%B3%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%B5%CE%B9.jpg

Άγρια επίθεση του αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στην ελλαδική εκκλησία για τη “Στιγμή της αλήθειας”, το ριάλιτι πρόγραμμα του ΑΝΤ1 που παρουσίαζε η Ευγενία Μανωλίδου.
Τι κι αν η “Στιγμή της αλήθειας” μπήκε οριστικά στο χρονοντούλαπο της ελληνικής μικρής οθόνης, οι τριγμοί που προκαλεί συνεχίζονται ακόμη. Το ριάλιτι πρόγραμμα του ΑΝΤ1 που ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας, με παρουσιάστρια την Ευγενία Μανωλίδου, στάθηκε αφορμή επίθεσης του αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού στην ορθόδοξη εκκλησία της χώρας μας.

Με δύο άρθρα του στην εφημερίδα “Το Βήμα της Εκκλησίας”, ο ιεράρχης αφενός επιτίθεται στους δημιουργούς του παιχνιδιού, αφετέρου στηλιτεύει την απουσία αντίδρασης του ανώτατου κλήρου της χώρας μας. Ο κ. Στυλιανός υποστηρίζει πως η μη επίσημη καταδίκη της “Στιγμής της αλήθειας” από την εκκλησία “μαρτυρεί όχι απλώς ολιγωρία ανεπίτρεπτη, αλλά προπάντων αθεόφοβη προδοσία συλλήβδην των οσίων και ιερών τα οποία εξ ορισμού οφείλει να προστατεύει αείποτε”. Μάλιστα ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας προχωρά κι ένα βήμα παραπέρα τονίζοντας πως προκαλεί “αίσθημα υψίστης ανησυχίας και αισχύνης ωσαύτως το γεγονός πως μόνο το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο της Ελληνικής Πολιτείας (ΕΣΡ) επενέβη”, κακίζοντας έτσι επιπλέον την αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η όλη αντίδραση του ανώτατου πνευματικού ηγέτη των ορθόδοξων της Αυστραλίας οφείλεται στο γεγονός πως και το δικό του ποίμνιο σκανδαλίστηκε, τουλάχιστον όπως εκείνος πιστεύει, καθώς το πρόγραμμα που έκανε τη... Μπουμπούκα περιζήτητη μεταδόθηκε μέσω του ΑΝΤ1 Satellite και στη χώρα του.

ΠΗΓΗ

Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ


"ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ"


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ :

(ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ , ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ)




".... ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ"

Για να μην ξεχνιόμαστε: το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, ο κ. Θωμαδάκης και οι άλλοι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhf0YoxXwd9FMW0AlvN5b5U4V9H5zr7Q9Z5sqapFQUeev-MJXShyphenhyphenkw8AEdB85xLElrqy5WcGveKxH891TJp5v4gS4ufMFLB9VeUmq2-2p79c8Sy26I29PHGirN03df8wuNkmcolvRO2SoI/s400/%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BF.jpg

ΑΠΟ ΤΟ ANTINEWS :

Επειδή το τεράστιο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου αναφέρθηκε χθες από τον Κ. Καραμανλή στο debate του με τον Γ. Παπανδρέου, αλλά καμιά εφημερίδα δεν φροντίζει να το υπενθυμίσει σήμερα, αναδημοσιεύουμε ένα ρεπορτάζ στο περιοδικό ΑΝΤΙ, τον Δεκέμβριο του 2003:

Έρευνες για κύκλωμα στο Χρηματιστήριο διενεργεί η Εισαγγελία Εφετών.

Εισαγωγές –εξπρές εταιρειών των μεγαλοδιαπλεκομένων εκδοτών και εργολάβων με μαγειρεμένα στοιχεία, αθετήσεις επενδυτικών υποχρεώσεων , υπέρογκες αυξήσεις κεφαλαίου χωρίς επιχειρηματικά πλάνα, εξωπραγματικές αυξήσεις μετοχών χάρις στην έντεχνη διασπορά φημών. Αυτά και άλλα πολλά παρελαύνουν στην έρευνα που διεξάγει η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ύστερα από συγκεκριμένες καταγγελίες για την ύπαρξη «εγκληματικού κυκλώματος» στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η έρευνα στρέφεται κυρίως κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και επικουρικώς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, για σωρεία παραβάσεων και παραβιάσεων της σχετικής νομοθεσίας. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Αντί» την έρευνα ανέλαβε και διενεργεί ο εισαγγελέας εφετών κ. Πλιώτας.

Το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου είναι γνωστό σε όλους. Χιλιάδες μικροεπενδυτές εξαπατήθηκαν και είδαν να εξανεμίζονται μέσα σε λίγους μήνες οι οικονομίες χρόνων ,ενώ τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων του κράτους λεηλατήθηκαν, προκειμένου να ενισχυθεί ο χρηματιστηριακός τζόγος της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου και να κερδίσει τις εκλογές ο κ. Σημίτης.

Αυτό όμως που αποτελεί, όχι μόνο σκάνδαλο, αλλά και πρόκληση προς τη νομιμότητα είναι η ιδιότυπη «ασυλία» που απολαμβάνουν οι υπεύθυνοι αυτής της λεηλασίας. Ο νόμος της Μαφίας , ο νόμος της «ομερτά» ισχύει προκλητικά και στην περίπτωση αυτή. Αποκαλυπτικά δημοσιεύματα αγνοούνται προκλητικά. Δικαστικές έρευνες περιφέρονται μήνες και χρόνια στις δικαστικές καλένδες. Κορυφαίο παραδείγματα: ....... ΣΥΝΕΧΕΙΑ

«Ανέξοδη επίδειξη ανθρωπισμού» από τους Γερμανούς για την λαθρομετανάστευση

http://www.pressgr.eu/wp-content/uploads/2009/06/lathrometanastefsi.jpg

«Αντί για την εκ του ασφαλούς κριτική, η Γερμανία μπορεί να δεχθεί στην επικράτειά της έναν αριθμό μεταναστών που έχουν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα, για να εξετάσει εκεί τις αιτήσεις τους για παροχή ασύλου».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Μπίτσιος, με αφορμή δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine, όπου φιλοξενούνται δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας για το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Μεταξύ άλλων ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αφήνει αιχμές κατά της χώρας μας και θέτει το ερώτημα εάν η Ελλάδα έχει καταλάβει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

«Η τήρηση των βασικών ανθρωπιστικών αρχών στην Ευρώπη δεν επιτρέπεται να τίθεται εν αμφιβόλλω σε κανένα τμήμα της, αποτελεί τη βασική προϋπόθεση της ευρωπαϊκής ιδέας. Και έχουμε συγκεκριμένο λόγο να το επισημαίνουμε», είπε ο Γερμανός υπουργός.

«Αν δεν είχε υιοθετηθεί ο κανονισμός “Δουβλίνο ΙΙ”- με τον οποίο η Γερμανία βολικά έλυσε το δικό της πρόβλημα εις βάρος μας – η Ελλάδα θα μπορούσε να διαχειρισθεί πολύ πιο αποτελεσματικά το θέμα», παρατήρησε ο γ.γ. του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και πρόσθεσε: «Θα ήταν σκόπιμο συνεπώς, αντί για την ανέδοξη επίδειξη ανθρωπισμού, η Γερμανία να συμβάλει ενεργά στην εκπόνηση ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και του ασύλου».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ "ΦΙΛΟΙ" ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ "ΕΧΘΡΟΙ"

http://www.parapolitika.gr/files/images/cyprus_petrelea.jpg

Προς πλήρη υιοθέτηση των τουρκικών θέσεων στο Κυπριακό προχωρεί ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης. Σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει την ετήσια συνάντησή του, υπό την προεδρία της Συρίας, την ερχόμενη Παρασκευή, στο περιθώριο των εργασιών της 64ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με το σχέδιο ψηφίσματος και κάτω από τον τίτλο «Τουρκική Κύπρος», οι συμμετέχοντες στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης υποστηρίζουν την άρση της λεγόμενης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων και την ανάπτυξη «κάθε είδους συνεργασίας» με το ψευδοκράτος, επικρίνοντας παράλληλα την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν συνεργάζεται για λύση του Κυπριακού μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Όπως τονίζεται στο σχέδιο-ψηφίσματος, η Συνάντηση εξέφρασε την σταθερή υποστήριξή της στη «δίκαιη υπόθεση του μουσουλμανικού τουρκικού λαού της Κύπρου», ο οποίος συμμετέχει στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης με το όνομα του Τουρκοκυπριακού κράτους και με βάση τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης. Στη συνέχεια, υπογραμμίζεται ότι η υποστήριξη αυτή είναι και μέσα στο πλαίσιο της πρόσκλησης που είχε απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών με την έκθεσή του τον Μάιο του 2004, όπως επιβεβαιώθηκε από τις εκθέσεις του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών τον Ιούνιο του 2007 και στις 3 Δεκεμβρίου 2007, καθώς και των προηγούμενων ψηφισμάτων του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, επαναλαμβάνοντας την απόφαση για «τερματισμό της άδικης απομόνωσης» των Τουρκοκυπρίων......

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ

Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ κρατική εταιρεία φυσικού αερίου DelekΕnergy προχωρά στην απόκτηση του 30% των δικαιωμάτων του “Οικοπέδου 12” για έρευνα και εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Το “οικόπεδο” αυτό είχε παραχωρηθεί με βάση προηγούμενη συμφωνία από την Κυπριακή Δημοκρατία στην αμερικανική εταιρεία Νoble, η οποία με τη σειρά της συνήψε συμφωνία με την ισραηλινή εταιρεία.

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της ισραηλινής εταιρείας Γκιντεόν Ταμόρ στο δείπνο που διοργάνωσε προς τιμή του στην Κύπρο, ο Κυπρο-ισραηλινός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος. Να σημειωθεί ότι οι δύο εταιρείες, Νoble και Delek, συνεργάστηκαν με πρωτοφανή επιτυχία αρχικά στη διερεύνηση και τώρα στην εξόρυξη τεραστίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη -γειτονική του κυπριακού «Οικοπέδου 12»-, περιοχή «Τamar» του Ισραήλ.....

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Γραμμή για Ιλχάν και Χατζηοσμάν δίνει το τουρκικό TRT


Με τηλεοπτικό σποτάκι που απευθύνεται στον μέσο μουσουλμάνο της Θράκης.
Το ΤRΤ παίζει μια διαφήμιση, οι «Τούρκοι να ψηφίσουν τους Τούρκους» και συγκεκριμένα, τα ανδρόγυνα, δηλαδή η γυναίκα ή ο άνδρας να ψηφίσει την υποψηφιότητα του Αχμέτ Χατζηοσμάν και του Ιλχάν Αχμέτ. Η γραμμή είναι αυτή», μας λένε άνθρωποι του χώρου που είδαν το σποτ και ενώ το τουρκικό προξενείο πιστεύει ότι πρέπει να υπολογιστούν σωστά οι ψήφοι ανά χωριό για να ενισχυθούν στηριχθούν και οι υποψήφιοι στην Ξάνθη, αλλά κι ένα ποσοστό να πάει και στον Μ. Μουσταφά σε περίπτωση που ο ΣΥΝ συγκεντρώσει τα υπόλοιπα. Ένα άλλο σενάριο δίνει γραμμή και για τον Κοτζά Μουμίν Ριτβάν του ΠΑΣΟΚ ο οποίος δημιουργεί υποθήκες για την επόμενη φορά.

Φέτος κατεβαίνουν στην Θράκη 14 υποψήφιοι βουλευτές σ’ όλα τα κόμματα διεκδικώντας να καταλάβουν κάποιες από τις έδρες των νομών Ξάνθης και Ροδόπης και να περάσουν το κατώφλι της Βουλής των τριακοσίων.
Στόχος, η αύξηση της δύναμης επιρροής. Η αγωνία είναι να μην μείνει η μειονότητα με τους δύο βουλευτές από ένα σε κάθε νομό, αλλά να αυξήσει την δύναμη επιρροής της με την εκλογή κι άλλων μειονοτικών, γι’ αυτό γίνεται καταμέτρηση με μαθηματική ακρίβεια και πλύση εγκεφάλου με κάθε τρόπο, ώστε αν υπολογισθούν όλα καλά, αφού το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων λειτουργεί σαν μάζα. Να μοιραστούν έτσι οι ψήφοι που να υποσκελιστούν οι δυνατοί χριστιανοί υποψήφιοι και η μειονότητα να εκφραστεί ως πλειονότητα… Εξ άλλου οι χριστιανικοί ψήφοι διασπείρονται και σε μικρά κόμματα και σε κηρύγματα εθνικιστικά που περισσεύουν αυτήν περίοδο στην Θράκη.

Τελείως διαφορετικά είναι τα εκλογικά πράγματα στην περιοχή όπου δεν υπάρχει αυτό που λέμε ιδεολογικό υπόβαθρο, πλατφόρμα σκέψεων και ιδεών για το καλύτερο αύριο της χώρας, σύγκριση προσώπων, προγραμμάτων δυνατοτήτων, αλλά όλα ισοπεδώνονται από το …«Τούρκος να ψηφίσει Τούρκο»…

Και τα κόμματα που ξέρουν ανέχονται αυτές τις τακτικές και πρακτικές, αλλά και από την άλλη πλευρά το χριστιανικό στοιχείο μάλλον φαίνεται ότι ξυπνά από τον λήθαργο και τον εφησυχασμό και βλέπει ότι στήνονται ερήμην του παιγνίδια που δεν θάθελε να τα δει να παίρνουν σάρκα και οστά και να τον περιθωριοποιούν.

Η δύναμη της κάλπης που θα εκφραστεί από τον καθένα προσωπικά είναι μεγάλη και καταλυτική. Μη την αφήσετε να πάει χαμένη επειδή κάποιοι νοιώσατε πικρία αδιαφορία ή δεν θα θέλατε να δώσετε μια ευκαιρία να εκφραστεί και πάλι η Ροδόπη σε κεντρικό επίπεδο. Κι επειδή το σύνθημα του ΤRΤ και του κάθε καναλιού που θέλει να παρέμβει τόσο απροκάλυπτα στα εσωτερικά μας, μας βρίσκει αντίθετους εμείς θα λέγαμε ότι οι Έλληνες πολίτες της Θράκης πρέπει να σκεφθούν το συμφέρον τους στην ελληνική πατρίδα όπου ζουν γιατί δεν βρίσκονται στην τουρκική εθνοσυνέλευση, αλλά επιλέγουν εκπροσώπους για το ελληνικό κοινοβούλιο και δεν θα πρέπει να διαρραγούν σχέσεις, να κλείσουν δρόμοι και να φανούν αχάριστοι σε όσα υιοθετήθηκαν αυτά τα χρόνια είτε σαν μειονοτική πολιτική, είτε σαν οικοδόμηση σχέσεων, είτε σαν συνύπαρξη.

ΠΗΓΗ