15 Μαρ 2009

Πυραυλικά συστήματα ετοιμάζει η Τουρκία

Ως απειλή πρώτου μεγέθους για την ελληνική αεράμυνα και τον πληθυσμό της χώρας καταγράφονται σε «απόρρητη» μελέτη του Πενταγώνου οι τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι που διαθέτει η Τουρκία. Η απειλή αυτή λαμβάνει, μάλιστα, εφιαλτικές διαστάσεις σε πιθανή ανάπτυξη πυρηνικής δυνατότητας της Αγκυρας. Οι συντάκτες της μελέτης προτείνουν τη λήψη άμεσων μέτρων, κυρίως αγορά πυραυλικών συστημάτων που μπορούν να αναχαιτίσουν και να εξουδετερώσουν τον εξ Ανατολών κίνδυνο, αλλά και αναδιάταξη των υπαρχόντων.

Οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο του μεγάλου εξοπλιστικού προγράμματος που υλοποιούν, έχουν προμηθευτεί πυραυλικά συστήματα τα οποία με το βεληνεκές τους μπορούν να επιφέρουν χτύπημα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Το άκρως ανησυχητικό είναι ότι η Τουρκία, σε συνεργασία και αξιοποιώντας κινεζική τεχνολογία, επιχειρεί ανάπτυξη των νεοαποκτηθέντων συστημάτων με στόχο την αύξηση του βεληνεκούς τους μέχρι και τα 350 χιλιόμετρα. Στην περίπτωση αυτή οι βαλλιστικοί πύραυλοι της Αγκυρας μπορούν να «χτυπήσουν» από τα παράλια ή τα Στενά όλο το Αιγαίο και μέχρι την Κρήτη και τη μισή ηπειρωτική Ελλάδα.

Αποτελεσματικότητα
Ηδη η Τουρκία διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό βαλλιστικών πυραύλων, αλλά, όπως σημειώνεται στη μελέτη του Πενταγώνου, η αποτελεσματικότητά τους με τη χρήση συμβατικών πυροκεφαλών είναι περιορισμένων δυνατοτήτων όσον αφορά στην καταστροφικότητα-φονικότητά τους σε κρίσιμους τομείς και σε συνάρτηση με την τεράστια απόσταση βολής. Δεν παύει, ωστόσο, να θεωρείται μεγάλη απειλή, από τη στιγμή που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για χτυπήματα σε στρατόπεδα, θέσεις ραντάρ, κέντρα διοίκησης και επικοινωνιών, αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων, ναυστάθμους, όπως και για την εξουδετέρωση των συστημάτων αεράμυνας της χώρας.

Ο βαλλιστικός πύραυλος «Yildirim» J-600Τ είναι αυτός με τη μεγαλύτερη ακτίνα δράσης, η οποία φθάνει στα 150 χιλιόμετρα. Συνεχίζοντας το πυραυλικό της πρόγραμμα η Τουρκία, με σχεδίαση εγχώριων αμυντικών βιομηχανιών ή σε συνεργασία με κινεζικές, αναπτύσσει την «Αστραπή» Νο2 (έτσι μεταφράζεται το «Yildirim» B-611) προκειμένου το βεληνεκές του βλήματος να αυξηθεί στα 250 χιλιόμετρα, καταστρέφοντας οτιδήποτε σε ακτίνα εκατό μέτρων από το σημείο πτώσης.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν πως η Αγκυρα έχει ήδη στο οπλοστάσιό της εδώ και ένα έτος πυραύλους κινεζικής κατασκευής με μέγιστο βεληνεκές τα 350 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται πως η συνεργασία της Τουρκίας με την Κίνα στον πυραυλικό τομέα είναι ιδιαίτερα στενή, καθώς με τεχνολογία της ασιατικής χώρας οι Τούρκοι αναπτύσσουν τους «Kasirga» (βεληνεκούς 180 χιλιομέτρων), ενώ ο «εθνικός» τους πύραυλος «Toros», όπως αναφέρουν τουλάχιστον τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, μπορεί να εξουδετερώσει στόχους στα 75 και τα 110 χιλιόμετρα, ανάλογα με τον τύπο κατασκευής.

Το δε εφιαλτικό σενάριο για τη χώρα μας είναι να «φορτωθούν» στους πυραύλους που διαθέτει ή προτίθεται να αναπτύξει η Τουρκία κεφαλές όπλων μαζικής καταστροφής. Στην περίπτωση αυτή καθίστανται ολέθριες απειλές κατά των πληθυσμών των μεγάλων αστικών κέντρων, αλλά και πέραν αυτών.

Στο μεταξύ, η Αγκυρα σχεδιάζει να αποκτήσει αντιαεροπορική-αντιβαλλιστική προστασία με την απόκτηση πυραυλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς. Για το σκοπό αυτό βρίσκεται σε επαφή τόσο με τους Αμερικανούς (Patriot) όσο και με τους Ρώσους (S-300). Τους δύο τύπους αντιαεροπορικών συστημάτων διαθέτει ήδη η Ελλάδα βασίζοντας σε αυτούς την αντιαεροπορική της «ομπρέλα». Το πυραυλικό πρόγραμμα της Τουρκίας, που αλλάζει τους συσχετισμούς και τα δεδομένα στις δύο πλευρές του Αιγαίου, προκαλεί μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό στους Ελληνες επιτελείς που αναζητούν τρόπους αναχαίτισης των απειλητικών σχεδίων της Αγκυρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΓΕΕΘΑ προχώρησε στη διενέργεια μελέτης επιχειρησιακής αναγκαιότητας-σκοπιμότητας για την απόκτηση πυραυλικών και αντιπυραυλικών συστημάτων.

Υψηλή προτεραιότητα
Οι ίδιες πηγές λένε πως η αναγκαιότητα της προμήθειας εντάχθηκε στο επικαιροποιημένο ΕΜΠΑΕ και έλαβε θέση υψηλά στον πίνακα προτεραιοτήτων των εξοπλισμών.

Η απόκτηση νέων πυραυλικών συστημάτων προβάλλεται ως μοναδική για την αντιμετώπιση των τουρκικών σχεδίων. Ως εναλλακτική λύση και μόνο με προσωρινά και περιορισμένα αποτελέσματα προτείνεται η αναδιάταξη των υπαρχόντων συστημάτων. Σκοπός είναι η μεγαλύτερη κάλυψη των αδυναμιών της αεράμυνας της χώρας και η αντιμετώπιση των όσο το δυνατόν περισσότερων ειδών πυραυλικών απειλών από την απέναντι όχθη του Αιγαίου.


Aνατροπή της ισορροπίας δυνάμεων

Ο συσχετισμός των πυραυλικών δυνατοτήτων εκατέρωθεν του Αιγαίου θα ανατραπεί σημαντικά σε βάρος της χώρας μας από το 2011, οπότε αναμένεται η απόσυρση των αντιαεροπορικών συστημάτων «Hawk».

Μετά την αναβάθμιση των συγκεκριμένων συστημάτων το 2006, αν και ιδιαίτερα δαπανηρή, υπήρξαν θετικά αποτελέσματα ως προς τις επιχειρησιακές δυνατότητές τους.

Βάσει της αποφάσεως που έχει λάβει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, τα συστήματα «Hawk» ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους και σχεδιάζεται η απόσυρσή τους περί το 2011. Μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει μεγάλα κενά στην αεράμυνα της χώρας αν δεν συνδυαστεί με την αντικατάστασή τους από νέα ή μεγαλύτερου βεληνεκούς αντιαεροπορικά συστήματα. Οι περιοχές που καλύπτουν τα «Hawk» είναι η Αττική, η Βοιωτία και η Θεσσαλονίκη. Τα μεγάλα δηλαδή αστικά κέντρα, εντός της ζώνης των οποίων βρίσκονται ανεπτυγμένες σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας. Το θετικό για την αεράμυνα της χώρας (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) είναι η ένταξη των ιπτάμενων ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας. Με την απόκτησή τους αυξάνονται σημαντικά οι δυνατότητες του συστήματος αναγνώρισης και επιτήρησης του εθνικού εναέριου χώρου, αφού δύνανται να παρέχουν έγκαιρη και αποτελεσματική αποκάλυψη εναέριων απειλών, αναγνώριση και διευκρίνισή τους. Στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των από αέρος κινδύνων.

Toυ Ανδρέα Κούτρα

Ελεύθερος Τύπος

ΜΑΝΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΚΑΙ INDYMEDIA


(κάντε "κλικ" στο δημοσίευμα για να το διαβάσετε)

http://orfni.blogspot.com/

«Χαϊδεύουν» την Τουρκία, προσβάλλουν την Ελλάδα και την Κύπρο


http://www.ethnos.gr

Μπορεί η Αμερική να άλλαξε πρόεδρο και πολιτικές στο σύνολο των εσωτερικών και εξωτερικών θεμάτων, μπορεί ο νέος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα να υποσχέθηκε ότι το αμερικανικό κράτος θα τερματίσει την αδικία σε όλα τα μέρη του κόσμου, αλλά για μία χώρα, την Τουρκία, όλα είναι ίδια, όπως και πριν...

Ανεξάρτητα από το εάν σκοτώνει κάθε μέρα υπηκόους της, ανεξάρτητα από το εάν τα στρατεύματά της κατέχουν το 40% του εδάφους χώρας-μέλους των Ηνωμένων Εθνών...

Για τους Αμερικανούς, είτε κυβερνούν οι Δημοκρατικοί είτε οι Ρεπουμπλικάνοι, είναι ψιλά γράμματα, είναι προφανώς ασήμαντο θέμα μία εισβολή και κατοχή, δεν σημαίνει τίποτα γι αυτούς ότι στο όνομα ενός ερμαφρόδιτου «πολέμου» εναντίον της τρομοκρατίας, αιματοκυλείται καθημερινά ο κουρδικός λαός.

Η επίσκεψη της κ. Χίλαρι Κλίντον στην τουρκική πρωτεύουσα και οι αποφάσεις που έλαβε με την τουρκική ηγεσία αποτελούν ένα ισχυρό χτύπημα για την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίες θα πληρώσουν πάλι το «μάρμαρο», όπως συνέβη τόσες φορές στο παρελθόν. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε αντιστάθμισμα για το «πάρτε τα όλα» προς τους Τούρκους, θα ρίξει ένα κόκαλο για την ανάγκη να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, θα διευθετήσει και μία επίσκεψη του Αμερικανού ηγέτη στο Φανάρι και θα έχει επιτελέσει το καθήκον του.

Δυστυχώς, οι Αμερικανοί μας θεωρούν βλάκες, διότι βρίσκουν πρόθυμους πολλούς «δικούς» μας, στην Ελλάδα και την Κύπρο, για να δικαιολογήσουν τις αθλιότητές τους.

Για να αντιληφθεί ο αναγνώστης τι ακριβώς συνέβη, αρκεί να σας πληροφορήσω το εξής: Μετά τη νίκη Ομπάμα, οι αρμόδιοι για την εξωτερική πολιτική ζήτησαν, ως είθισται, να αποσταλεί σημείωμα απ όλες τις πρεσβείες με εισηγήσεις για την καλύτερη συνεργασία με τις χώρες στις οποίες αντιπροσωπεύουν τις ΗΠΑ.

Οι μοναδικές πρεσβείες που εισηγήθηκαν να συνεχιστεί η πολιτική του Τζορτζ Μπους, του πλέον αποτυχημένου και κακού προέδρου της Αμερικής, ήταν της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Πρόκειται για απαράδεκτες πράξεις και ενέργειες, που προσβάλλουν την Ελλάδα και την Κύπρο. Αντίθετα, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αγκυρα, απαίτησε αλλαγή 180 μοιρών στην αμερικανική συμπεριφορά προς την Τουρκία. Και το πέτυχε 100%.

Οι πολιτικές ηγεσίες στην Αθήνα και τη Λευκωσία έχουν υποχρέωση να αντιδράσουν. Διαφορετικά, οι αμερικανικές πρεσβείες θα συνεχίζουν να τις εξευτελίζουν και να γράφουν στα σημειώματα τους «για πολιτική αστάθεια» στην Ελλάδα και για τον κομμουνιστή πρόεδρο της Κύπρου, που θαυμάζει τον Τσάβες και μισεί την Αμερική...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ...

Υ.Α. Γ4/150/2000 ΦΕΚ Β' 246/2-3-2000
Αρθρο Μόνο

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Εχοντας υπόψη το Ν. 1566/85:

ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΛΕΕΙ

Τα σχολεία Ιδιωτικής και Δημόσιας Β/βάθμιας Εκπ/σης συμμετέχουν υποχρεωτικά στις παρελάσεις με το σύμβολο του Ελληνικού Εθνους. Τα τμήματα των σχολείων κατά την παρέλαση θα παρουσιάζουν, ένα ομοιόμορφο σύνολο και η εμφάνιση θα είναι αυτή που θα αρμόζει σε μαθητές - τριες.


ΚΑΙ

Δεν μπορούν να ορισθούν σημαιοφόροι και παραστάτες οι έχοντες ξένη υπηκοότητα και ξένη καταγωγή μαθητές. Μπορούν, να ορισθούν σημαιοφόροι και παραστάτες μαθητές που έχουν μεν ξένη υπηκοότητα αλλά είναι Ελληνικής καταγωγής. Μπορούν, εφόσον και οι γονείς τοuς το επιθυμούν να ορισθούν σημαιοφόροι και παραστάτες μαθητές που έχουν μεν ξένη υπηκοότητα αλλά είναι Ελληνικής καταγωγής.

Μπορούν να ορισθούν σημαιοφόροι και παραστάτες αλλοδαποί μαθητές, στους οποίους έχει επιτραπεί η αναδοχή τους σε Ελληνική οικογένεια με απόφαση Δικαστηρίου και φοιτούν τουλάχιστον δύο (2) χρόνια σε Ελληνικό σχολείο.

Κάθε προηγούμενη σχετική με τα θέματα αυτά, παύει να ισχύει.

(Π. Ευθυμίου)

http://epas-epal.blogspot.com


ΚΑΙ Ο ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ? ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ? ΑΜΑ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΓΝΩΜΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ

INDYMEDIA - ΑΚΟΜΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΝΩΜΗΣ ?

κλικ για μεγέθυνση

http://hellenicrevenge.blogspot.com/

ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ?

ΣΥΝ: η «ποίηση» του καιροσκοπισμού


Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου*

Ο καιροσκοπισμός στην πολιτική αργά ή γρήγορα πληρώνεται ακριβά. Αυτό ισχύει σε μεγαλύτερο βαθμό σε κόμματα και οργανώσεις που σφετερίζονται τις αριστερές ιδέες και παραδόσεις. Σε αυτά τα κόμματα ο καιροσκοπισμός (οπορτουνισμός) αποτελεί την καρκινώδη εστία της αποσύνθεσής τους. Ακριβώς, διότι ο οπορτουνισμός είναι ασυμφιλίωτα αντίθετος με τη φύση και τη λειτουργία της αριστερής θεωρίας και πρακτικής, συνακόλουθα και του αριστερού ήθους.

Ο Συνασπισμός αποτελεί το πιο οπορτουνιστικό «αριστερό» συνονθύλευμα: την «ποίηση» του καιροσκοπισμού. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που αυτό το «κομματικό νεφέλωμα» έχει μεταλλαχτεί στην πλέον αιχμηρή γκριμάτσα των νεοταξικών ιδεολογημάτων και του κοσμοπολιτισμού. Τέτοια καιροσκοπικά συνονθυλεύματα είναι «σουρωτήρια», εύκολα ελεγχόμενα ιδεολογικά, αλλά και πρακτικά από τα ισχυρά κέντρα εξουσίας.

Ο Συνασπισμός δεν είναι απλώς ένα κλασσικό ρεφορμιστικό και οπορτουνιστικό «αριστερό» κόμμα. Βρίσκεται σκάλες πιο κάτω. Είναι ένα κόμμα πλαγκτόν με πληθώρα καιροσκοπικούς μικρό-οργανισμούς. Εκεί μέσα βρίσκεις όλα τα είδη της πολιτικής αγοράς, όλες τις καιροσκοπικές «αριστερές» φυλές και διαστροφές. Αυτός ο «πλουραλισμός» του σούπερ μάρκετ, ο διαφημισμένος ως «δημοκρατική υγεία» και «πολιτική δυναμική», αποτελεί την γενεσιουργό πολιτική αιτία της νομοτελειακής αποσύνθεσής του.

Φυσικά αποτελεί χαρακτηριστικό ιδίωμα του παρακμασμένου οπορτουνισμού να βλέπει ρόδινα όνειρα την ώρα που πεθαίνει. Δεν είναι, συνεπώς, παράξενο, η ηγεσία του Συνασπισμού, όχι μόνο να μην διακρίνει ότι ο ήλιος της έχει δύσει, αλλά να «νιώθει», αυτή την ώρα της δύσης, ότι είναι και πανίσχυρη. Μπερδεύει τις κρίσεις ακμής με τις κρίσεις παρακμής…

Ο Συνασπισμός, μοιραία, έχει μπει στην τελική φάση της πλήρους αποσύνθεσής του. Αυτό το νομοτελειακό «γεγονός», κάποιοι νηφάλιοι και έμπειροι, συνακόλουθα και πιο διορατικοί του Συνασπισμού, ο Κουβέλης και τάση του, το έχουν συνειδητοποιήσει.
Η ηγεσία του ΣΥΝ και οι μικροσκοπικοί, οπορτουνιστικοί οργανισμοί διαστροφής που σιτίζονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι είναι λέοντες και όχι χαμαιλέοντες. Πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να «ηγεμονεύσουν» στα καθεστωτικά, πολιτικά παιχνίδια που παίζονται. Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Βλέπουν οι άμοιροι προοπτικές ηγεμονικής διαπραγμάτευσης με το κυρίαρχο κυβερνητικό κατεστημένο την ώρα που καταρρέουν οι ίδιοι, αλλά και το κατεστημένο πολιτικό οικοδόμημα, εντός του οποίου βρίσκονται σαν «τσόντα».
Και πάνω σε αυτό τον άξονα έχουν ξεσπάσει οι μεγάλες διαμάχες σήμερα στο εσωτερικό του Συνασπισμού.

Οι διαμάχες αυτές φαίνονται να οξύνονται για τις «καρέκλες». Οι «καρέκλες» είναι το σύμπτωμα. Η αιτία είναι άλλη: Στο πώς βλέπει ο καθένας το ρόλο του ΣΥΝ στο νέο πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί.
Οι πιο ρεαλιστές και διορατικοί αντιλαμβάνονται ότι τα περιθώρια των ελιγμών έχουν στενέψει απελπιστικά. Δεν μπορούν να συνεχίζουν να παίζουν τις κουμπάρες με τον κεντρικό, συγγενικό τους βραχίονα: Το ΠΑΣΟΚ.
Η ηγεσία του ΣΥΝ. Δεν διαφωνεί ως προς το στρατηγικό στόχο, αλλά στις τακτικές. Θέλει να αναπαλαιωθεί η «μεγάλη δημοκρατική παράταξη» με όρους ηγεμονικούς για τον ΣΥΝ. Θέλει διαπραγμάτευση με το ΠΑΣΟΚ με υψηλά εκλογικά ποσοστά, δηλαδή με άλλους εκλογικούς συσχετισμούς.

Δηλαδή οι διαμάχη δεν αφορά το στόχο, αλλά το δρόμο προς το στόχο. Ο ΣΥΝ, συνολικά θέλει πιο ενεργό ρόλο στην καθεστωτική, κυβερνητική αναρρίχηση, αλλά οι απόψεις διίστανται στο πώς θα επιτευχθεί αυτό.
Οι μεν βλέπουν ότι η καθυστερήσεις στη σύμπηξη μετώπου με το ΠΑΣΟΚ οδηγούν σε μεγαλύτερη αποσύνθεση τον ΣΥΝ, συνακόλουθα σε πιο ασθενικές θέσεις διαπραγμάτευσης και οι άλλοι βλέπουν το εντελώς αντίθετο: Ότι οι καθυστερήσεις και ο συνακόλουθος, εκλογικός ανταγωνισμός με το ΠΑΣΟΚ, οδηγούν τον ΣΥΝ σε αύξηση των ποσοστών του, συνακόλουθα σε πιο ισχυρές διαπραγματευτικές θέσεις.

Ο Αλαβάνος και η παρέα του θέλουν να καρπωθούν ένα εκλογικό ποσοστό, κόντρα στο ΠΑΣΟΚ, πιπιλίζοντας την καραμέλα του δικομματισμού και μετά να παίξουν ηγεμονικά με το ΠΑΣΟΚ στην κυβερνητική διαχείριση του συστήματος. Δηλαδή μετά να ενταχθούν με άλλους εκλογικούς συσχετισμούς στο δικομματισμό: Σε αυτό που φτύνανε…
Η αποθέωση του καιροσκοπισμού και της απάτης!!!

*Ρεσάλτο

Άγριο ξύλο και τραυματίες στα Ιωάννινα όταν"αριστεριστές"προσπάθησαν να διαλύσουν συγκέντρωση για τη Βόρειο Ήπειρο..


Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων πριν λίγη ώρα
, όταν δεκάδες αριστεριστές προσπάθησαν να διαλύσουν συγκέντρωση για τη Βόρειο Ήπειρο.
Οργανώσεις είχαν συγκεντρωθεί στο καινούργιο άγαλμα του Πύρρου για να καταθέσουν στεφάνι, ενώ μετά από λίγη ώρα άρχισαν να καταφθάνουν στην κεντρική πλατεία της πόλης μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Ακολούθησε πετροπόλεμος, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά οι δύο ομάδες συνεπλάκησαν με καδρόνια, αλλά και σώμα με σώμα.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες τραυματίστηκαν 3 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης για τις πρώτες βοήθειες.
Τα επεισόδια έληξαν μετά την επέμβαση της Αστυνομίας, που έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών για να διαλύσει τις δύο ομάδες.

http://greece-salonika.blogspot.com

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΑΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΕΠΙ 40+ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΟΥ "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ" ΤΩΡΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ .

ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ , ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ , ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ , ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ , ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ , ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΕ ΧΑΦΙΕ , ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ , ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ....

ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΚΟ , ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΑΝΟ , ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ....

ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΟΙ "ΤΟΥΡΚΟΙ" ΟΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ . ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ , ΔΕΝ ΠΟΝΟΥΝ ΓΙΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ .

ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΠΑΛΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ , ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ , ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ "ΦΙΛΙΚΟ" ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ , ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΩΣ "ΒΛΑΧΟΙ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΟΥΣ Ή ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ , ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ Ή ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ" ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΟΡΘΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ .

ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΜΕΙ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ "ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ" ΚΑΠΟΙΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ , ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΑΡΚΕΤΑ ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ , ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΜΕ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ .

ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ-ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΑΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ , ΣΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΚΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ .... ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΛΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.

ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ , ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ , ΟΧΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Η Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ . ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ , ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ , ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ , ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ "ΚΑΤΙ" ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ "ΚΑΤΙ" ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ .