14 Μαρ 2009

ΚΟΝΟΜΗΜΕΝΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΤΟΥ Κ....

"... Εάν κάποιος αποφάσιζε να διαβάσει με προσοχή την προκήρυξη του ’’ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ’’, θα διαπίστωνε ότι έχει στα χέρια του την σοβαρότερη και την πιο έντιμη οικονομική ανάλυση των τελευταίων ετών. Τόσο σοβαρή, που φοβάμαι ότι η άγνοια ενός μεγάλου τμήματος του δημοσιογραφικού κόσμου και η υποτέλεια ενός άλλου, εγκλωβισμένου στην χειραγώγηση του αστικού καθωσπρεπισμού, δεν θα επιτρέψουν την σοβαρή ανάγνωση και ανάλυση..."

"...Είναι, επιμένω, η σημαντικότερη οικονομική ανάλυση που έχει γίνει ποτέ, από άτομο αριστερής ιδεολογίας τα τελευταία χρόνια, ανώτερου επιπέδου εκείνων της 17 Νοέμβρη. Ο συντάκτης της προκήρυξης, με τρόπο εντυπωσιακό και πολιτικά ώριμο, κάνει μία απίστευτα λεπτομερή ανάλυση όλων των μεταλλάξεων του παγκόσμιου καπιταλισμού των τελευταίων ογδόντα ετών..."

"...Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση του ρόλου του Δ.Ν.Τ., της παγκόσμιας τράπεζας, της ομηρίας των κυβερνήσεων, της κακής οικονομίας των "υποσαχάριων" κρατών της Αφρικής και των κρατών της Λατινικής Αμερικής...........

"...Στην προκήρυξη περιέχονται λέξεις και νοήματα που έχουν εξαφανιστεί από το σύγχρονο πολιτικό λεξιλόγιο, και ένα τέτοιο κείμενο αν το αντιληφθούν οι ταλαιπωρημένοι πολίτες της σύγχρονης ελληνικής καθημερινότητας, ίσως οι ίδιοι γίνουν αιτία να μη χυθεί άλλο αίμα..."

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ,
ΜΕΓΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ , ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ , ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥ .

[5.bmp]

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΜΑΚΗ , ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΥΤΟΙ "ΑΝΑΛΥΤΕΣ" ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΣΕΣ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΙΣ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ?

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΦΟΡΑΣ ΤΟΝ ΜΠΕΡΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ , ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΑΜΠΕΧΩΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΧΑΛΗ ΤΟ "ΚΕΦΑΛΑΙΟ". ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ... ΜΑΡΞ"

ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑ ΠΟΤΕ , ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕΣ ΠΟΤΕ , ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΠΟΤΕ ....

"Κορυφαία" συνάντηση στους ...διαδρόμους και στο ...καφενείο της Βουλής, είχαν ο Λαρισαίος υφυπουργός εσωτερικών Χρήστος Ζώης και ο εξ Ιωαννίνων βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Αργύρης.

[5.bmp]

Και που λέτε, ο Γιαννιώτης Αργύρης, τα "πήρε κρανίο" όταν ο Λαρισαίος είπε μια άποψη επί οικονομικών θεμάτων.

Ότι δηλαδή λόγω της οικονομικής κρίσης πρέπει οι μισθοί των Υπουργών και των Βουλευτών να μειωθούν αναλόγως.

"...Τι μ....είναι αυτές που λες ρε γκ..., άντε γ.... που θα μας κάνεις και κήρυγμα, παλιομ... δούλεψες ποτέ στη ζωή σου ρε αρ... κ.λ.π......"

Αντεπιτίθεται φραστικά ο Λαρισινός:

"...Πρόσεχε πως μιλάς σε μένα, αν έχεις κότσια βγες δημοσίως και πες ότι δεν δέχεσαι μείωση του μισθού σου. Και υπόψιν αυτό το λεξιλόγιο δεν περνάει σε μένα, Άκου αν έχω δουλέψει ποτέ στη ζωή μου!!!....Τί πράματα είναι αυττά;..."



ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ http://gianniotis.blogspot.com

ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ - ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ Ή Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ?

ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ... Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ..... ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΡΗΧΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΣΑΡΕΛΑ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ

[7.jpg]

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkOwYBLNBOjwEwjtSoaqtp8orEisdZvpe1e0g9D0v0ZnjRMeBARLzPIokJfmTmqaNur1f7Vq43IdqYcwxXpf4Igv15FDvJ_ZpTsz2xYtvAwc9uwTCGbCA8a29dsUns1x1T2GlH9McKsP-N/s400/elliniki+simaia.bmp

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΦΕΤΟΣ ΑΣ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΓΙΟΥΧΑ , ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ...
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ , ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΣΑΣ ?

Όλοι οι ανθέλληνες μαζεμένοι σε ένα group. Με τις φάτσες τους

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ GROUP ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "we are Greeks and we call it Republic of Macedonia" ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ" , ΠΑΡΑΠΕΤΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΖ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΤΟΥΣ ΤΣΙΡΚΟ .

[Captured2.jpg]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ http://macedonia-greece.blogspot.com

Ένας ο θεός, ένας ο τραπεζίτης του, ένας και ο περιούσιος λαός.

http://aftermathnews.files.wordpress.com/2008/11/david_rothschild.jpg

Ο ένας, ο μοναδικός προφήτης, του θεού του χρήματος, έρχεται στην Αθήνα για κήρυγμα, προσκεκλημένος από την Εθνική Τράπεζα, και το Megaron Plus!
Ο βαρόνος David de Rothschild, τον οποίο έπλασε ο θεός, για τραπεζίτη, αφού έχει δηλώσει ότι η εξήγηση για την μακραίωνη τραπεζική δραστηριότητα της οικογένειας του βρίσκεται στο DNA του.
Με την επίσκεψη του τραπεζίτην που τον έπλασε ο θεός ξεβρακωθήκαν όλοι. Αναρχικοί, κουκουλοφόροι , ψευτοεπαναστάτες, σέχτες, Αλέκος –Αλέξης- Αλέκα, και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.
Η προσωποποίηση του προβλήματος, αντιμετωπίζεται με σεβασμό από όλους και με εορταστικά επεισόδια από τους «υπηκόους του» .
Η ελληνική κοινωνία πρέπει να αντιδράσει.
Το διαδίκτυο μπορεί να κινητοποιήσει τον κόσμο.
Ο αρχι-εγκληματίας της παγκόσμιας τραπεζικής Χούντας πρέπει να αποδοκιμάστει.
Η ευγενής πρόσκληση που αποστέλλουν οι διοργανωτές έχει ως εξής:

Ένας διάσημος τραπεζίτης καλεσμένος του Megaron Plus! Διάλεξη του Γάλλου τραπεζίτη David de Rothschild
Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009, Ώρα έναρξης 7 μ.μ., Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 6 μ.μ.
Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης αρχίζει μισή ώρα νωρίτερα
Η διάλεξη θα γίνει στα αγγλικά και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

"Με το βλέμμα στραμμένο στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την εποχή μας, το Megaron Plus καλεί το κοινό του να παρακολουθήσει μια διάλεξη που θέτει στο επίκεντρο την σύγχρονη παγκόσμια οικονομική κρίση και τα διδάγματα που μπορούμε να πάρουμε από αυτήν.
Η ιδιαίτερη αυτή συνάντηση με πρωταγωνιστή τον Γάλλο τραπεζίτη και Πρόεδρο του Ομίλου Ρότσιλντ (Group Rothschild) Νταβίντ ντε Ροτσίλντ (David de Rothschild) θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η διάλεξή του θα έχει θέμα «Τι μας διδάσκει η οικονομική κρίση».
Τη διάλεξη θα προλογίσουν οι κ.κ.: Ιωάννης Μάνος, δικηγόρος & μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής και Τάκης Αράπογλου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
H διάλεξη του Νταβίντ ντε Ροτσίλντ πραγματοποιείται με τη χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.
Ο Νταβίντ Ρενέ Τζέιμς ντε Ροτσίλντ είναι γόνος της γνωστής οικογένειας τραπεζικών Ρότσιλντ και παντρεμένος με την πριγκίπισσα Ολίμπια Αλντομπραντίνι, με την οποία έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1942 στη Νέα Υόρκη και είναι γιος του Βαρόνου Γκι ντε Ροτσίλντ (1909-2007). Το 1966 αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού. Το 1982, λίγο καιρό αφού άρχισε να δουλεύει στην εταιρία του πατέρα του στο Παρίσι, η τότε γαλλική κυβέρνηση κρατικοποίησε όλες τις τράπεζες. Με ένα εκατομμύριο δολάρια κεφάλαιο και πέντε υπαλλήλους, ο Νταβίντ ντε Ροτσίλντ κατάφερε να δημιουργήσει την επιχείρηση από την αρχή.
Η καινούργια επιχειρηματική τράπεζα Rothschild & Cie θα επωφεληθεί του κύματος ιδιωτικοποιήσεων του 1986 για να αναπτυχθεί και να γίνει μία από τις κυρίαρχες γαλλικές επιχειρηματικές τράπεζες.
Σήμερα, μετά τη συγχώνευση της γαλλικής οικογενειακής επιχειρηματικής τράπεζας με την βρετανική το 2003, ο Νταβίντ ντε Ροτσίλντ διευθύνει τις τράπεζες Rothschild & Cie και NM Rothschild & Sons, τράπεζες με παγκόσμια παρουσία.
Το όνομα Ρότσιλντ είναι συνυφασμένο με τις τραπεζικές εργασίες. Στα μέσα του 18ου αιώνα, ο Μάγερ Αμσελ Ρότσιλντ άνοιξε στη Φρανκφούρτη το πρώτο κατάστημα τραπεζικών εργασιών της οικογένειας. Στα τέλη του 18ου αιώνα, ένας από τους πέντε γιους του, ο Νέιθαν Ρότσιλντ, πήγε στη Βρετανία για να αναζητήσει την τύχη του. Από τα άλλα τέσσερα αδέλφια του, ο ένας έμεινε στη Φρανκφούρτη και οι άλλοι τρεις σκορπίστηκαν στο Παρίσι, στη Βιέννη και στη Νάπολι.
Τη δεκαετία του 1820, οι Ρότσιλντ έδωσαν αρκετά χρήματα στην Τράπεζα της Αγγλίας για να αποτρέψει μια κρίση ρευστότητας. Πάντοτε, η διαχείριση τους χαρακτηριζόταν από συστηματικότητα και συνέπεια κυρίως δε από μια αίσθηση μέτρου.
Ο Νταβίντ ντε Ροτσίλντ ζει μεταξύ Παρισιού και Λονδίνου, είναι ένας καλός οικογενειάρχης –έχει έναν γιο που θα μπει στην επιχείρηση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και τρεις κόρες– και είναι μανιώδης παίκτης του γκολφ. Από το 1977 έως το 1995 διετέλεσε δήμαρχος του Πον-Λεβέκ στα Καλβαντός της Γαλλίας. Από το 2007 είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Μνήμης της Σόα (του Ολοκαυτώματος), ενώ τον περασμένο Ιανουάριο χρίστηκε Αξιωματούχος της Λεγεώνας της Τιμής. Εμπλέκεται επίσης σε πολλές φιλανθρωπικές δραστηριότητες, χρηματοδοτώντας έρευνες για την εξάλειψη ασθενειών του εγκεφάλου και διαταραχών του μυελού των οστών.
Όταν ρωτούν τον Νταβίντ ντε Ροτσίλντ σε ποιο σημείο του πλανήτη θα έστελνε ο ίδιος τα παιδιά του σήμερα, απαντά: «Θα έστελνα ένα στην Ασία, ένα στην Ευρώπη και ένα στις ΗΠΑ», λέει. «Και αν είχα περισσότερα παιδιά, θα έστελνα ένα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

deltio11

Ο ΥΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ..... ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ .

Βέροια: Σκοπιανές προκλήσεις με τους διοργανωτές να ΄πετάνε αετό΄

Σε τετραήμερο προκλήσεων εξελίχθηκε το Διεθνές Τουρνουά Χειροσφαίρισης Γυναικών που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Βέροιας, Αντιδημαρχία Αθλητισμού και Νεολαίας με την Ο.Χ.Ε. και την E.H.F. Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διεθνοποίησης διαιτητών το τετραήμερο 12-15 Μαρτίου στο "Φιλίππειο Γυμναστήριο Βέροιας". Δεν έγινε ακόμη γνωστό αν επιτέλεσε το στόχο του ως προς τη διαιτησία, σίγουρα όμως ανέδειξε ακόμη μια φορά ένα ζήτημα που ξεκινά από τους βόρειους γείτονες μας, του οποίου η αντιμετώπιση επαφίεται στο...φιλότιμο και την αυτενέργεια...

Στη διοργάνωση συμμετείχαν έξη ομάδες. Ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, ο Άρης Θεσσαλονίκης, η CSKA Σόφιας, η Ρουμανική Municipal, η Naisa του Νις και η Metalurg η οποία παρουσιάστηκε κάτι σαν "πρεσβευτής" των γνωστών "μακεδονικών" απόψεων των Σκοπιανών.Στο ξεκίνημα του τουρνουά οι παίκτριες της ομάδας των Σκοπίων εμφανίστηκαν με φανέλες που έγραφαν "Macedonia"!!!


Από πλευράς διοργανωτών δεν υπήρξε καμιά αντίδραση. Τελικά η Metalurg αναγκάστηκε να αλλάξει φανέλες μετά από έντονη διαμαρτυρία και παρέμβαση φιλάθλου και πρώην παράγοντα του χάντμπολ. Μάλιστα ο φίλαθλος που παρενέβη, κ. Οικονομόπουλος, φαίνεται ότι περίμενε μια τέτοια κατάσταση, καθώς εμφανίστηκε εφοδιασμένος με έγγραφα που έδειχναν ότι δεν υπάρχει επίσημο κράτος με το όνομα "Μακεδονία", με αποτέλεσμα να ζητήσει ο κομισάριος του αγώνα της αλλαγή της εμφάνισης της Σκοπιανής ομάδας.

Τα πράγματα όμως δεν τελείωσαν εκεί.

Την Κυριακή, στον αγώνα κατάταξης για την 3η και 4η θέση, η Metalurg εμφανίστηκε και πάλι με αθλητικές φόρμες που έγραφαν "Macedonia". Παρά τις διαμαρτυρίες και τη δυσφορία της εξέδρας και πάλι δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση. Υπήρξε όμως αποφασιστική αντίδραση από υπάλληλο του Γυμναστηρίου ο οποίος "απείλησε" ότι θα σβήσει τα φώτα (!!!...) σε περίπτωση που δεν άλλαζε εμφάνιση η Σκοπιανή ομάδα...

Παρόντες στο περιστατικό ήταν τόσο η Δήμαρχος Βέροιας, όσο και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού. Από την πλευρά τους δεν εκφράστηκε καμιά επίσημη διαμαρτυρία, ούτε έγινε κάποια ανακοίνωση.Ακολούθησε ένταση κατά την οποία ο προπονητής της Metalurg "στόλισε" κανονικά τον υπάλληλο με διάφορα "γαλλικά", αλλά τελικά πείστηκε και έδωσε εντολή να αλλάξουν φανέλες οι παίκτριές του, κάτι που έγινε μέσα σε κλίμα έντασης και εκνευρισμού από τις σκοπιανές....

Πάντως οι παίκτριες της Metalurg φαίνεται ότι το κράτησαν "μανιάτικο" καθώς τόσο στην έναρξη, όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα, στα time-out, φώναξαν ομαδικά "Macedonia", προκαλώντας τις έντονες αποδοκιμασίες της εξέδρας. Για να μην ακούγονται, στα time-out έπαιζε από τα μεγάφωνα μουσική στη διαπασών...

Ο αγώνας έληξε με νικήτριες τις Σκοπιανές, αλλά και ο "αγώνας" δεν έληξε εκεί καθώς ακολούθησαν κάποιοι μεμονωμένοι από την εξέδρα απηύθυναν κάποια "γαλλικά" προς τις παίκτριες που αποχωρούσαν και κάποιες απ' αυτές απάντησαν με υψωμένο το χέρι και τεντωμένο το μεσαίο δάχτυλο....

Το τουρνουά ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής με τις απονομές μεταλλίων στις αποστολές και το θέμα έληξε σαν να μη συνέβη τίπoτα....


Πηγή: Μακεδονικό Δίκτυο - verianet.gr

ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΕΚΛΟΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ .... ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ .

ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ , ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ .

Η ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ Η ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ" ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ , ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ .

Ελληνική απάντηση για μειονοτικά θέματα στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

«Στη χώρα μας, με βάση τις διεθνείς συνθήκες, αναγνωρίζεται μία μόνο μειονότητα - η μουσουλμανική της Θράκης»
Ο κ. Βέρρος διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας σέβεται απόλυτα το δικαίωμα κάθε πολίτη του να αυτοπροσδιορίζεται.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδος στη Γενεύη σχολιάζοντας την έκθεση της ανεξάρτητης εμπειρογνώμονος του ΟΗΕ επί μειονοτικών θεμάτων, Gay McDougall, για την επίσκεψη της στην Ελλάδα, υπενθύμισε ότι στη χώρα μας, με βάση τις διεθνείς συνθήκες, αναγνωρίζεται μία μόνο μειονότητα - η μουσουλμανική της Θράκης.
Μιλώντας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο πρέσβης κ. Βέρρος τόνισε ότι η Ελλάδα, όχι μόνο τηρεί πιστά τις υποχρεώσεις της από τη συνθήκη της Λωζάννης, αλλά λαμβάνει επί πλέον δραστικά μέτρα για την πρόοδο των Ελλήνων μουσουλμάνων -πομάκων, τουρκογενών και τσιγγάνων- και την αρμονική τους ένταξη στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας.
Ο Έλληνας μόνιμος αντιπρόσωπος αναφέρθηκε ακόμα στα ειδικά κρατικά προγράμματα στέγασης και κοινωνικής ένταξης των Ελλήνων τσιγγάνων που αποτελούν απτή απόδειξη της ιδιαίτερης μέριμνας που λαμβάνει το ελληνικό κράτος για την ομάδα αυτή των πολιτών του.
Αναφερόμενος ακόμα στο θέμα της δήθεν ύπαρξης σλαβομακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, ο κ. Βέρρος διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας σέβεται απόλυτα το δικαίωμα κάθε πολίτη της να αυτοπροσδιορίζεται.
Δεν αναγνωρίζει όμως σε κανένα το δικαίωμα να δημιουργεί σύγχυση ως προς την πολιτιστική κληρονομιά του ελληνισμού, ούτε ως προς την εθνική ταυτότητα των 2,5 εκατομμυρίων Ελλήνων της Μακεδονίας.
‘Άλλωστε, τόνισε ο κ. Βέρρος οποιοσδήποτε επισκέπτης στις περιοχές όπου υποτίθεται ότι ευρίσκεται αυτή η “μειονότητα” μπορεί αβίαστα να αντιληφθεί ότι οι κάτοικοί τους, με αριθμητικά ασήμαντες εξαιρέσεις, είναι εμφανώς υπερήφανοι για το ελληνικό γένος τους και την ελληνική πολιτιστική τους ταυτότητα.

http://www.xronos.gr

«Ο Καραθεοδωρή επιστρέφει στην πατρίδα του, τη Θράκη»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjuW4ETuawGb8O2-oXqsZBVmo52X-F2aDZ7SST-ZK86RCpWSHSsDhJA-B1dSaQ-lA0Z_g0Lv0mFB2hU5Tp2QSsRSaNz24ayxeT5QP5_S0J2vZvUiDNNaeI8S3yPJEQlHu0HYIz4v3tPhGA/s400/Image3-2.jpg

Εκδηλώσεις με θέμα: «Ο Καραθεοδωρή επιστρέφει στην πατρίδα του, τη Θράκη», θα λάβουν χώρα το χώρα το επόμενο Σάββατο 21 Μαρτίου, με αφορμή τα εγκαίνια του μουσείου Καραθεοδωρή στην Κομοτηνή.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων
11.30 Εγκαίνια μουσείου Καραθεοδωρή
13.00 Εκδήλωση με θέμα: «Η ζωή και το έργο του Καραθεοδωρή» ξενοδοχείο Chris & Eve
Χαιρετισμοί: Δήμαρχος Κομοτηναίων Δημήτρης Κοτσάκης
Ειδικός Σύμβουλος ΕΛΤΑ Μωϋσής Κωνσταντίνης
Υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης
Ομιλητές:
Δέσποινα Βλαχοστεργίου Βασβατέκη, βιογράφος του Κ. Καραθεοδωρή και πνευματικό τέκνο της οικογένειας
Dr. Νίκος Λυγερός, καθηγητής πανεπιστημίου Λυών, επιστημονικός σύμβουλος μουσείου Καραθεοδωρή
Θωμάς Βουγιουκλής, κοσμήτορας Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
Αθανάσιος Λιπορδέζης, διευθυντής μουσείου Καραθεοδωρή
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το Λεύκωμα: «Κωνσταντίνος Καραθαεοδωρή, ο μεγαλύτερο Έλληνας μαθηματικός από την αρχαιότητα».
Θα ακολουθήσει δεξίωση
20.00 Ανοιχτή συναυλία με την ευγενική συμμετοχή του καλλιτέχνη Μιχάλη Χατζηγιάννη στο κλειστό γυμναστήριο πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής

ΤΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση Φ.Κουβέλη προς τους Υπουργούς Εξωτερικών, Δικαιοσύνης

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

• Ποια η επίσημη θέση της κυβέρνησης σχετικά με όσα αναφέρει η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης «για τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Ελλάδα»;

• Θα προχωρήσει στην κατάργηση της εφαρμογή της σαρίας στη Θράκη, προκειμένου οι γυναίκες της μουσουλμανικής μειονότητας να μπορούν στο εξής να διεκδικούν ίσα κληρονομικά δικαιώματα με τους άντρες;

• Προτίθεται να παραχωρήσει η χώρα μας το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και της δημιουργίας ενώσεων σε μειονοτικές ομάδες, δημιουργώντας παράλληλα ένα συμβουλευτικό δίκτυο υποστήριξής τους;

Με ποιους τρόπους πρόκειται να ρυθμιστεί το ζήτημα προσώπων που στερούνται την ελληνική ιθαγένεια και βρίσκονται εντός και εκτός Ελλάδας;

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης

ΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ?

ΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ?

ΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ , ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ , ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ?

ΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΩΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ Η ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ?

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
κρατούσαν δίκιο οι οχτροί
κι εμείς φωνάζαμε ζήτω και γεια
σαν κάθε μέρα

Ε-ε-έρχεται...

Απορίες ενός αφελούς
1. Είναι σύμπτωση που η ενδεχόμενη επιστροφή του Σημίτη πραγματοποιήθηκε την εποχή που το ΠΑΣΟΚ σταθεροποιήθηκε στην πρώτη θέση των δημοσκοπήσεων;
2. Γιατί ο επίτιμος δεν προσέγγισε τον Παπανδρέου, όσο το ΠΑΣΟΚ ήταν πίσω στις δημοσκοπήσεις;
3. Το «απεταξάμην το Σημίτη» που ίσχυε μέχρι τώρα για να βγει πρώτο το κόμμα, δεν υφίσταται πλέον;
4. Μήπως καταβάθος οι ΠΑΣΟΚτσήδες λασπολογούσαν το Σημίτη, μόνο και μόνο για να πάρει τα πάνω του ο Γιωργάκης;
5. Το ότι έχουν ξεχαστεί έτσι εύκολα τα πεπραγμένα του Σημίτη, οφείλεται στην ασθενή μνήμη μας ή στις μαλακίες της πενταετίας του Καραμανλή;

http://drseeng.blogspot.com

ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑΤΙ Η "ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ" ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΔΕΙΠΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ? ΜΗΠΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ "ΛΟΓΙΣΤΗ" ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ?

Ο Καραμανλής καταγγέλλει τον Παπανδρέου ότι «φοβέρισε τους Έλληνες της Κύπρου» να δεχθούν το σχέδιο.

Το σχέδιο Αννάν συνεχίζει να σημαδεύει την πολιτική της χώρας μας

Μην επιχειρήσετε επαναφορά του Ανάν

Βαριές κουβέντες, με επίκεντρο το Κυπριακό και τα εθνικά θέματα, ειπώθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Σε δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επετέθη κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και τον κατηγόρησε ευθέως ότι έφτασε στο σημείο«να φοβερίζετε τους Έλληνες της Κύπρου πως, αν δεν δέχονταν το σχέδιο Ανάν, θα επακολουθούσαν, δήθεν, μαζικές αναγνωρίσεις του ψευδοκράτους. Περηφανεύεστε για την προσπάθειά σας να επιβληθεί το σχέδιο Ανάν πριν μπει η Κύπρος στην Ε.Ε.; Περηφανεύεστε για τις πιέσεις σας στον κυπριακό λαό την ώρα του δημοψηφίσματος, ρώτησε ο πρωθυπουργός, ο οποίος κατάγγειλε το Γ. Παπανδρέου, ότι ασκεί ανεύθυνη και επιζήμια για τα συμφέροντα της χώρας, πολιτική.
Ο Κ. Καραμανλής προειδοποίησε όσους σκέφτονται να επαναφέρουν το σχέδιο Ανάν, «ένα σχέδιο που ανήκει στο παρελθόν», όπως είπε, ότι δεν διδάχτηκαν από την Ιστορία. Και κάλεσε όλους όσοι ενδιαφέρονται για λύση του Κυπριακού, να στρέψουν τις παροτρύνσεις τους προς τη δύναμη της κατοχής. «Στους θύτες και όχι στα θύματα», είπε.
Επίσης προανήγγειλε επίσκεψή του στην Κύπρο και τόνισε ότι θα φροντίσει «να ακουστεί πιο δυνατά» το μήνυμα ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση και συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση και στηρίζει τους Κυπρίους.
Προειδοποίησε την Τουρκία ότι οι σχέσεις της με την Ε.Ε. και την Ελλάδα επηρεάζονται άμεσα και καταλυτικά από τις εξελίξεις στην Κύπρο και διακήρυξε ότι «στρατεύματα κατοχής και έποικοι δεν μπορεί να παραμένουν σε ευρωπαϊκό έδαφος» και η παρωχημένη λογική των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων δεν χωρά σε βάρος ισότιμου μέλους της Ε.Ε.».
Ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για πλήρη αποτυχία στην προώθηση των εθνικών θεμάτων, τα διμεροποίησε, κατά την έκφρασή του, με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Ένωση «να γυρίσει στην πολιτική του χαϊδέματος της Τουρκίας, με δωράκια εις βάρος μας και εις βάρος της Κύπρου».
Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση Καραμανλή ότι εγκατέλειψε τις αποφάσεις του Ελσίνκι και δεν έβαλε βέτο το 2004 στην Τουρκία και παρατήρησε ότι «η Ελλάδα από ισχυρός κρίκος της ευρωπαϊκής οικοδόμησης έχει γίνει ο αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης» και καλείται να λύσει το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά και τα βαλκανικά ζητήματα σε ζοφερό περιβάλλον.

Σε καλά χέρια

Η Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι το Κυπριακό βρίσκεται σε καλά χέρια, αναφερόμενη στον Πρόεδρο Χριστόφια, και ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να μεταφέρει το πρόβλημα στην Ε.Ε. και να ασκήσει βέτο στην Τουρκία.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας έδωσε μια ώθηση στο Κυπριακό και ότι η τελική εγγύηση είναι το δημοψήφισμα του κυπριακού λαού. Εκτίμησε επίσης ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πάει στην Άγκυρα και δεν έρχεται στην Αθήνα, γιατί η Τουρκία έχει εξωτερική πολιτική, ενώ η Ελλάδα δεν έχει.
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έγινε όμηρος των σχεδιασμών της κυρίας Μπακογιάννη που θυσιάζει την ενεργό εξωτερική πολιτική για την ιδιοτέλειά της... και θέλει να χρησιμοποιήσει ως βατήρα το Υπουργείο Εξωτερικών και δεν θέλει τριβές και δυσκολίες που θα την έφερναν σε δύσκολη θέση».

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

http://infognomonpolitics.blogspot.com

1 χρόνος φυλάκισης στον Βασίλη Μπολάνο


Σε ένα χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 38.000 ευρώ καταδίκασε δικαστήριο της Αλβανίας τονΓενικό Προέδρο της Ομόνοιας (το κόμμα, που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα στην Αλβανική Βουλή) και Δήμαρχο Χιμάρας, κ.Βασίλη Μπολάνο.

Ο κ.Μπολάνος το Δεκέμβριο του 2007 άλλαξε στην περιοχή που διαβιεί η Ελληνική μειονότητα,όλες τις... πινακίδες κυκλοφορίας οι οποίες ήταν γραμμένες στα Αλβανικά με άλλες οι οποίες ήταν γραμμένες τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αλβανικά όπως άλλωστε προβλέπεται απ΄τις διμερείς συνθήκες.
Οι Αλβανοί εισαγγελείς πάντως δεν είχαν όπως φαίνεται την ίδια άποψη ως προς την ερμηνεία του νόμου και καταδίκασαν σήμερα τον κ.Μπολάνο με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας προς τέλεση παράνομης πράξης αλλά και για το κυκλοφοριακό χάος που υποστηρίζουν ότι προκλήθηκε στην περιοχή απ΄την αλλαγή των πινακίδων και στοίχισε στο Αλβανικό δημόσιο 170.000 ευρώ..!
Ο κ.Μπολάνος πάντως έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο τόσο του Αλβανικού επίσημου κράτους -όσο και του παρακράτους αλλά κει των Αλβανικών ΜΜΕ- λόγω των συνεχών δυναμικών αγώνων του για την υπεράσπιση της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

http://greece-salonika.blogspot.com/

ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ

Γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 1938 στην Τσάδα, χωριό της επαρχίας Πάφου. Πέρασε τις 6 τάξεις του Δημοτικού σχολείου με άριστα, το ίδιο όμως δεν συνέβη και στο Γυμνάσιο γιατί πολλά αρχίζουν να απασχολούν τον έφηβο Ευαγόρα. Η Κύπρος βρίσκεται σε αναβρασμό, αρχίζουν οι προετοιμασίες του ξεσηκωμού, εξελίσσεται σ΄ έναν λαμπρό πολυαθλητή που αφιερώνει πολύ χρόνο στην προπόνησή του, αναπτύσσει την ποιητική του δημιουργία και ξυπνούν μέσα του τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα τα οποία πάντα συνδυάζει με τον πόθο για την Ένωση και την αγάπη για την Ελλάδα:


Την Ελλάδα αγαπώ αλλά και σένα
Μ΄ έναν έρωτα μεγάλο, αληθινό
Τα γαλάζια σου τα μάτια τα θλιμμένα
Τον καθάριο της θυμίζουν ουρανό.

Έτσι αποφασίζει να αφιερώσει τον εαυτό του στην πατρίδα. Σαν γνήσιος Έλληνας μη αντέχοντας τη σκλαβιά πήρε μονοπάτια, πήρε ανηφοριές που θα τον οδηγούσαν στην βασίλισσα του, την Λευτεριά.
Πολύ πριν την 1η Απριλίου ο Ευαγόρας πρωταγωνιστεί σε διάφορες διαδηλώσεις κατά των Άγγλων. Συγκεκριμένα στις 2 Ιουνίου θα γινόταν η στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ. Στην Αγγλία και σε όλες τις αποικίες γίνονταν προετοιμασίες για το μεγάλο γεγονός. Στην Πάφο στο «Ιακώβιο Γυμναστήριο» αναρτάται η αγγλική σημαία, γεγονός που εξοργίζει τους μαθητές. Παραμονή της στέψης οι μαθητές της Πάφου και οι φοιτητές του Λιασιδίου Κολεγίου οργάνωσαν διαδήλωση μ΄ αίτημα να υποσταλεί η αγγλική σημαία και να εκκενωθεί το γήπεδό τους από στρατιώτες και αστυνομικούς. Ο 15χρονος τότε Βαγορής αναρριχάται στον ιστό, κατεβάζει και ξεσκίζει την αγγλική σημαία. Ήταν η υπογραφή της πρώτης επαναστατικής του πράξης. Το γεγονός αυτό έδωσε το έναυσμα για επέκταση των διαδηλώσεων. Οι μαθητές και το πλήθος συγκρούονται με την αστυνομία η οποία ενισχύεται από Τούρκους. Ο διοικητής στέλνει διαταγή να αποσυρθούν οι αστυνομικοί γιατί δεν έπρεπε η στέψη της βασίλισσα να αμαυρωθεί με αίμα. Έτσι οι μαθητές ελεύθεροι τώρα ορμούν σαν χείμαρρος και παρασύρουν ο,τι είχε σχέση με τους εορτασμούς για την στέψη. Η Πάφος έγινε το μόνο μέρος όπου δεν γιορτάστηκε η στέψη. Ο Ευαγόρας συνελήφθηκε αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω της μικρής του ηλικίας. Δεν είναι όμως πια παιδί. Έχει συνειδητοποιήσει το βάρος που πέφτει στους ώμους του σαν Έλληνας της Κύπρου.


Την Κύπρο μας κι αν δέσανε
οι Άγγλοι μ΄ αλυσίδα
έχει για πάντα την καρδιά
πιστή σε μια πατρίδα

Στην Κύπρο την αθάνατη
Την Κύπρο τη γενναία
Είναι καιρός να στήσουμε
Ελληνική σημαία.


Στις 17 Νοεμβρίου 1955 οι μαθητές του Γυμνασίου συγκεντρώθηκαν και προετοίμαζαν μια διαδήλωση από τις γνωστές που οργάνωνε η ΑΝΕ (Άλκιμος Νεολαία ΕΟΚΑ) ως αντιπερισπασμό. Οι στρατιώτες είχαν διαταγή να πυροβολήσουν αδιάκριτα τους διαδηλωτές. Ο Βαγορής συλλαμβάνεται και οδηγείται στο δικαστήριο με την κατηγορία ότι συμμετείχε παράνομα σε οχλαγωγίες. Ο Ευαγόρας δεν παραδέκτηκε την κατηγορία και η δίκη αναβλήθηκε για τις 6 Δεκεμβρίου. Ήταν η αρχή του τέλους. Μια μέρα πριν τη δίκη, μπαίνει κρυφά στο σχολείο και αφήνει στην έδρα ένα σημείωμα. Το πρωί οι συμμαθητές του διαβάζουν:

Παλιοί συμμαθηταί,
Αυτή την ώρα κάποιος λείπει ανάμεσά σας, κάποιος που φεύγει αναζητώντας λίγο ελεύθερο αέρα, κάποιος που μπορεί να μη τον ξαναδείτε παρά μόνο νεκρό. Μην κλάψετε στον τάφο του, Δεν κάνει να τον κλαίτε. Λίγα λουλούδια του Μαγιού σκορπάτε του στον τάφο. Του φτάνει αυτό ΜΟΝΑΧΑ
Θα πάρω μιαν ανηφοριά θα πάρω μονοπάτια
να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά.
Θ΄ αφήσω αδέλφια συγγενείς, τη μάνα, τον πατέρα
μεσ΄ τα λαγκάδια πέρα και στις βουνοπλαγιές.
Ψάχνοντας για τη Λευτεριά θα ΄χω παρέα μόνη
κατάλευκο το χιόνι, βουνά και ρεματιές.
Τώρα κι αν είναι χειμωνιά, θα ΄ρθει το καλοκαίρι
Τη Λευτεριά να φέρει σε πόλεις και χωριά.
Θα πάρω μιαν ανηφοριά θα πάρω μονοπάτια
να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά.
Τα σκαλοπάτια θ΄ ανεβώ, θα μπω σ΄ ενα παλάτι,
το ξέρω θαν απάτη, δεν θαν αληθινό.
Μεσ΄ το παλάτι θα γυρνώ ώσπου να βρω τον θρόνο,
βασίλισσα μια μόνο να κάθεται σ΄ αυτό.
Κόρη πανώρια θα της πω, άνοιξε τα φτερά σου
και πάρε με κοντά σου, μονάχα αυτό ζητώ.
Γειά σας παλιοι συμμαθηται. Τα τελευταία λόγια τα γράφω σήμερα για σας.
Κι όποιος θελήσει για να βρει ένα χαμένο αδελφό, ένα παλιό του φίλο,
Ας πάρει μιαν ανηφοριά ας πάρει μονοπάτια
να βρει τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά.
Με την ελευθερία μαζί, μπορεί να βρει και μένα.
Αν ζω, θα μ΄ βρει εκεί.

Ευαγόρας Παλληκαρίδης


Στις 18 Δεκεμβρίου 1956 μαζί με άλλους 2 συναγωνιστές του μετέφεραν όπλα και τρόφιμα από την Λυσό. Ξαφνικά βρέθηκαν αντιμέτωποι με αγγλική περίπολο. Οι 2 συναγωνιστές του Ευαγόρα κατάφεραν να διαφύγουν αλλά ο ίδιος συνελήφθη. Στην κατοχή του είχε ένα πυροβόλο Μπρέν γρασαρισμένο. Ήταν συνεπώς ανέτοιμο για να χρησιμοποιηθεί. Επίσης κουβαλούσε 3 γεμιστήρες γεμάτες. Κατηγορήθηκε για κατοχή και διακίνηση οπλισμού και μεταφέρθηκε στη Λευκωσία και η δίκη ορίζεται για τις 15 Μαρτίου. Στη δίκη του ο Παλλικαρίδης δεν άφησε περιθώρια στους δικηγόρους του να τον υπερασπιστούν, αφού παρά τις αντιρρήσεις του παραδέχθηκε την ενοχή του με τον εξής αξιοθαύμαστο τρόπο. «Γνωρίζω ότι θα με κρεμάσετε. Ό,τι έκαμα το έκαμα ως Έλλην Κύπριος όστις ζητεί την Ελευθερίαν του. Τίποτα άλλο.»
Την επόμενη μέρα της καταδίκης του Παλληκαρίδη οι μαθητές του Γυμνασίου Πάφου απείχαν από τα μαθήματά του σε ένδειξη διαμαρτυρίας και έστειλαν τηλεγράφημα στον Χάρτιγκ με το οποίο του ζητούσαν να απονεμηθεί χάρη στον Ευαγόρα. Όλος ο κόσμος αρχίζει μια γιγαντιαία προσπάθεια να σώσει τον νεαρό μαθητή. Η Ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει την εκτέλεσή του. Η Κυπριακή αδελφότητα Αθηνών ζητά προσωπική παρέμβαση του βασιλιά Παύλου. Η Βουλή των Ελλήνων στέλνει τηλεγραφήματα προς την Βουλή των Κοινοτήτων και τα Ηνωμένα Έθνη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Δωρόθεος, ο Χωρεπίσκοπος Σαλαμίνος Γεννάδιος, ο δήμαρχος Λευκωσίας κ. Δέρδης, 40 Εργατικοί Άγγλοι βουλευτές, συντεχνίες, ο Αρχιεπίσκοπος Νοτίου Αφρικής Νικόδημος, ο Αμερικανός Γερουσιαστής Fulton, απλοί πολίτες προσπαθούν αν ματαιώσουν αυτή την εκτέλεση. Ο Χάρτιγκ όμως και η Αγγλική διπλωματία απορρίπτει την απονομή χάριτος.
Ο Ευαγόρας δεν πτοείται. Στο τελευταίο γράμμα του δηλώνει:
«Θ΄ ακολουθήσω με θάρρος τη μοίρα μου. Ίσως αυτό να ναι το τελευταίο μου γράμμα. Μα πάλι δεν πειράζει. Δεν λυπάμαι για τίποτα. Ας χάσω το κάθε τι. Μια φορά κανείς πεθαίνει. Θα βαδίσω χαρούμενος στην τελευταία μου κατοικία. Τι σήμερα τι αύριο; Όλοι πεθαίνουν μια μέρα. Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.»

13 Μαρτίου 1957. Κοντεύουν μεσάνυχτα. Τη σιωπή σπάει μια βροντερή σταθερή φωνή. Ο 18χρονος Παλληκαρίδης σε πείσμα των κατακτητών ψέλνει τον Εθνικό Ύμνο. Σε λίγο έρχονται οι δήμιοί του. Βρωτοφωνάζει. «Γεια σας αδέλφια. Γεια σας λεβέντες. Ελπίζω να μαι ο τελευταίος που εκτελούν. Αδέλφια συνεχίστε τον αγώνα. Εγώ βαδίζω στην αγχόνη γελαστός, αποφασιστικός, υπερήφανος».
Οι συγκρατούμενοι του φωνάζουν. «Θάρρος Παλληκαρίδη, Θάρρος Παλληκαρίδη»
«Θάρρος έχω πολύ. Αυτή τη στιγμή περνώ την είσοδο του ικριώματος» Απόλυτη ησυχία. Αυτή τη σιγή σπάζει το τρίξιμο από το άνοιγμα της καταπακτής της αγχόνης. 12:02. 12:02 ο 18χρονος Βαγορής πέρασε στην αθανασία. Βρήκε την «γη των ηρώων».


Όλη η φύση κοιμάται
Τη ναρκώνει το κρύο
Και γω φεύγω λαλώντας
Το στερνό μου αντίο

Και τη μάνα φιλώντας
Τη κοιτάζω να κλαίει
Μάνα μην κλαις της λέω
Μάνα μην κλαις και κλαίω
Κι όλο πάω και τρέχω

και το δάκρυ της σβήνει
για μια μόνο στιγμούλα
και μιαν άλλη μανούλα
την Ελλάδα μας έχω
που όλο κλαίει κι εκείνη

Σ΄ του βουνού τη ραχούλα
στ΄ ανθοστόλιστα πλάγια
τη γλυκιά μου μανούλα
ψάχνω να βρω την άγια

και ανεβαίνω ραχούλες χιονισμένες κορφές
ώσπου να βρω ηρώων γη
κι ηρώων μορφές