14 Μαρ 2009

1 χρόνος φυλάκισης στον Βασίλη Μπολάνο


Σε ένα χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 38.000 ευρώ καταδίκασε δικαστήριο της Αλβανίας τονΓενικό Προέδρο της Ομόνοιας (το κόμμα, που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα στην Αλβανική Βουλή) και Δήμαρχο Χιμάρας, κ.Βασίλη Μπολάνο.

Ο κ.Μπολάνος το Δεκέμβριο του 2007 άλλαξε στην περιοχή που διαβιεί η Ελληνική μειονότητα,όλες τις... πινακίδες κυκλοφορίας οι οποίες ήταν γραμμένες στα Αλβανικά με άλλες οι οποίες ήταν γραμμένες τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αλβανικά όπως άλλωστε προβλέπεται απ΄τις διμερείς συνθήκες.
Οι Αλβανοί εισαγγελείς πάντως δεν είχαν όπως φαίνεται την ίδια άποψη ως προς την ερμηνεία του νόμου και καταδίκασαν σήμερα τον κ.Μπολάνο με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας προς τέλεση παράνομης πράξης αλλά και για το κυκλοφοριακό χάος που υποστηρίζουν ότι προκλήθηκε στην περιοχή απ΄την αλλαγή των πινακίδων και στοίχισε στο Αλβανικό δημόσιο 170.000 ευρώ..!
Ο κ.Μπολάνος πάντως έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο τόσο του Αλβανικού επίσημου κράτους -όσο και του παρακράτους αλλά κει των Αλβανικών ΜΜΕ- λόγω των συνεχών δυναμικών αγώνων του για την υπεράσπιση της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

http://greece-salonika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: