7 Μαρ 2009

ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ (?) ΕΛΛΗΝΑΣ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMDnWAkuMDpREGHpiXvHC_WvYpBmXSD_kRy2qXuG5YUs98zrsrVg-xC-3QSVuDMail9YlgXe6IvUWjhmiy_xa0VK6mwbVSgVxrkBrAXSZ_pZg7qC6Ekp9nBDzpaPe1QH-NgjpZ07o9ENAC/

«Σας φέρνω παράδειγμα πως μας επιβάλλανε στο 1912 και στο 17 και μετά στα 20 να πολεμήσουμε για να κατακτήσουμε τη Μακεδονία και τη Θράκη και τη Μικρά Ασία και να υποδουλώσουμε λαούς σαν τους Βουλγάρους και τους Τούρκους και να ανοίξουμε έτσι ένα άσπονδο μίσος μεταξύ μας, ιδίως με τους Βουλγάρους ενώ τα φυσικά σύνορα της Ελλάδος δεν είναι πέραν από τον Όλυμπο και μπορούμε πολύ καλά να ζήσουμε χωρίς να έχουμε υποδουλώσει άλλο λαό»


Αρης Βελουχιώτης, καπετάνιος ΕΛΑΣ

ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ (?) ΕΛΛΗΝΑ (?) ΤΟΝ ΕΠΕΒΑΛΛΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥ .... ΑΝ ΤΩΡΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΔΗΛΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΗ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ , ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΗ ΤΟΝ ΑΡΧΙΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ "ΘΕΟ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ , ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ (ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΟΜΩΣ) , ΟΤΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ "ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ" ΕΧΘΡΟΥΣ ΠΑΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΣΕ ΜΑΧΗ , ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΨΑΡΡΟΥ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΟΝΤΩΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ .

Ανησυχία για τον ρόλο της Αγκυρας

Κέντρο μεταστάθμευσης των ΗΠΑ από το Ιράκ θέλει την Τουρκία η Ουάσινγκτον

Ν. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΓΓ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ | Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Το βλέμμα στραμμένο στην σημερινή επίσκεψη της επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κυρίας Χίλαρι Κλίντον στην Αγκυρα έχουν η Αθήνα και η Λευκωσία. Οι δύο πρωτεύουσες θεωρούν βέβαιο ότι στην πλούσια ατζέντα των αμερικανοτουρκικών συνομιλιών θα βρίσκονταν ζητήματα μείζονος ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως το Κυπριακό, η κατάσταση στο Αιγαίο και η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, αλλά και θέματα ευρύτερης περιφερειακής σημασίας: οι αγωγοί πετρελαίου, η κατάσταση στο Μεσανατολικό και βεβαίως ο καίριος ρόλος που αναμένεται να αποκτήσει σύντομα η Τουρκία με την εξαγγελθείσα αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ εντός του 2010.

Αν και επισήμως η παρουσία της κυρίας Κλίντον στην Αγκυρα εμφανίζεται ως προσπάθεια της αμερικανικής κυβέρνησης να διερευνήσει τον ρόλο που θα έχει η Τουρκία στις επερχόμενες εξελίξεις στο Μεσανατολικό, μετά την πρόσφατη ένταση ανάμεσα στο Τελ Αβίβ και στην Αγκυρα, πληροφορίες από τον τουρκικό Τύπο αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί επρόκειτο να ζητήσουν από την τουρκική κυβέρνηση τη δημιουργία εγκαταστάσεων μεταστάθμευσης αμερικανικών στρατευμάτων, όταν αυτά θα αποχωρούν από το Ιράκ, ώστε να εξασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή τους μέσω Τουρκίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αν και οι εκτιμήσεις πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, είναι ότι μεγάλο μέρος των αμερικανικών στρατευμάτων θα αποχωρήσει απευθείας από το Ιράκ για τις ΗΠΑ, ώστε να υλοποιηθεί η «μεγάλη επιστροφή» που έχει υποσχεθεί ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ένα άλλο θα κατευθυνθεί στο Αφγανιστάν, οι Αμερικανοί επιμένουν στη χρησιμοποίηση βάσεων μεταστάθμευσης σε τουρκικό έδαφος. Το θέμα ενδιαφέρει άμεσα και την Αθήνα, καθ΄ ότι θεωρείται πιθανό πως οι Αμερικανοί θα ζητήσουν ορισμένες διευκολύνσεις.

Οσον αφορά την Κύπρο, η Αγκυρα αναμένεται να ζητήσει από την Ουάσιγκτον να ασκήσει πιέσεις προς τη Λευκωσία ώστε να επισπευσθούν οι συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού και να τεθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Η τουρκική κυβέρνηση θα ήθελε να υπάρξει μια κατ΄ αρχήν συμφωνία για το Κυπριακό ως το φθινόπωρο, ώστε να μην υπάρξουν εμπόδια στην ενταξιακή πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία θα επαναξιολογηθεί στα τέλη του 2009- ιδιαίτερα δε στο κρίσιμο κεφάλαιο της ενέργειας. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει πάντως εκφράσει ρητά την αντίθεσή της σε κάθε είδους χρονοδιαγράμματα.

Πληροφορίες που έχει διάθεσή του «Το Βήμα» αναφέρουν ότι όσον αφορά τα ενεργειακά θέματα οι Τούρκοι επιμένουν σε αυξημένο ρόλο στο θέμα των αγωγών που διέρχονται από το έδαφός τους, επιδιώκοντας να αγοράζουν και να μεταπωλούν το φυσικό αέριο ή το πετρέλαιο, θέση η οποία βρίσκει αντίθετη όχι μόνο την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και άλλες χώρες από τις οποίες διέρχονται οι αγωγοί. Αγνωστο παραμένει το εάν και με ποιον τρόπο η κυρία Κλίντον θα παρουσιάσει στους Τούρκους τις ελληνικές θέσεις για τα τεκταινόμενα στο Αιγαίο, όπως φέρεται να υποσχέθηκε κατά την πρόσφατη συνάντησή της με την υπουργό Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη στην Ουάσιγκτον.

Προκλητικοί χαρακτηρισμοί σε ιστοσελίδα
«Τεμπέλης,επιδειξιμανής και,κυρίως,διάκειται εχθρικά έναντι των Τούρκων». Οι χαρακτηρισμοί αυτοί αφορούν τον ελληνικό λαό και περιέχονται σε έκθεση του τουρκικού Συμβουλίου Κρατικής Επιθεώρησης η οποία είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του τουρκικού προεδρικού μεγάρου αλλά πρόσφατα αποσύρθηκε. Μεταξύ άλλων, οι συντάκτες της έκθεσης αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι στην Ελλάδα «τη διακοπή που κάνουν για μιάμιση ώρα,για να πιουν τσάι,δεν τη σταματούν ακόμη και στην περίπτωση που έρθει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», ενώ φθάνουν στο σημείο να λένε ότι «επειδή ο ελληνικός λαός δεν ξέρει να διαβάζει e-mail, θα πρέπει να προτιμάται η αποστολή fax». Οπως σημειώνει η εφημερίδα «Πολίτης», οι επίμαχες φράσεις αποσύρθηκαν από την ιστοσελίδα και σύμφωνα με ανακοίνωση που εξεδόθη αφαιρέθηκαν διότι ήταν απαράδεκτες για τον «φίλο ελληνικό λαό».

http://www.tovima.gr

Έλληνες και Ελληνοκύπριοι δεν πρέπει να παρουσιάζονται ως ανήκοντες στο ίδιο έθνος…

Τα αναλυτικά προγράμματα Ιστορίας

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ Γ. ΑΡΤΕΜΙΟΥ

Η κεντρική επιτροπή αναλυτικών προγραμμάτων, που θα καθοδηγεί αυτούς/αυτές που θα ξαναγράψουν τα βιβλία Ιστορίας της Κύπρου για τα σχολεία μας, περιλαμβάνει διακεκριμένους στα θέματα Ιστορίας ακαδημαϊκούς δασκάλους. Φοβάμαι, όμως, ότι αυτή η πραγματογνωμοσύνη τους δεν εγγυάται και το σωστό αποτέλεσμα, γιατί με όσα μας έδειξαν μέχρι τώρα, το ΑΚΕΛ, οι ακελικοί και οι ακελογενείς στο θέμα της πρόσφατης Ιστορίας της Κύπρου, αλλά και της παλαιότερης, τελικά άλλα αυτοί θα κελεύουν κι άλλα θα βούλεται και θα εντέλλεται το ΑΚΕΛ στους συγγραφείς των σχολικών εγχειριδίων.

Τα δείγματα γραφής από μέρους τους είναι πολλά, όπως, π.χ., στο θέμα της Ε.Ο.Κ.Α., που το μέλος της ακελογενούς Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου Νέαρχος Γεωργιάδης, συγγραφέας βιβλίων για το ρεμπέτικο τραγούδι, βλέπει, σε εποχή που δεν υπήρχε πια, ως «παράνομη οργάνωση των Ελληνοκυπρίων εθνικιστών που σκότωνε Τουρκοκύπριους το 1963 και έβαζε βόμβες σε μιναρέδες». Η Ε.Ο.Κ.Α. ήταν παράνομη οργάνωση μόνο για τους Άγγλους, γιατί πολεμούσε το αποικιοκρατικό καθεστώς τους με στόχο την Ένωση, ασχέτως αν άλλα συμφέροντα οδήγησαν σε μια κολοβή ανεξαρτησία του νησιού το 1960, και υποστηρίχτηκε από τη συντριπτική πλειονότητα των Ελληνοκυπρίων ανεξαρτήτως ιδεολογίας, όπως, π.χ., τον ιδρυτή της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη… αποβλημένο από το ΑΚΕΛ, αλλά και τον ανένταχτο αριστερό [καμάρι (!) για το ΑΚΕΛ[, γνωστό λαογράφο, εκπαιδευτικό και λογοτέχνη Παύλο Ξιούτα, που έδρασε στην περιοχή Ευρύχου ως μέλος της Π.Ε.ΚΑ., πολιτικής πτέρυγας της Ε.Ο.Κ.Α., η οποία όμως ανέστειλε τη δράση της το 1959.

Από την άλλη, δύο μόνο μιναρέδες ανατινάχτηκαν, κι οι δύο στη Λευκωσία, αλλ’ όχι το 1963. Ένας, δύο φορές, εκείνος του τεμένους Μπαϊρακτάρη το 1962 και 1964 και ο δεύτερος του τεμένους Ομεριέ (Εμερκές) πάλι το 1962, και οι δύο όμως από την τρομοκρατική οργάνωση του Ντενκτάς Τ.Μ.Τ., την οποία ίδρυσε η Τουρκία ως αντίβαρο προς την Ε.Ο.Κ.Α., που όμως δεν είχε στους στόχους της τους Τ/κ. Την ευθύνη γι’ αυτές τις ανατινάξεις έχει η Τ.Μ.Τ., όπως ομολόγησε σε συνέντευξή του με τον Κώστα Γεννάρη στο Ρ.Ι.Κ.1 ο Ντενκτάς το 2001.

Η ίδια ανιστόρητη προσέγγιση για την Ε.Ο.Κ.Α. υπάρχει και στην Εγκύκλιο του Υ.Π. κ. Ανδρέα Δημητρίου για την 7η Δεκεμβρίου 2008, Ημέρα για τους Μαχητές της Αντίστασης στο Πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, όπου διατυπώνεται διαστρεβλωμένα ότι «Ο Αγώνας και η μάχη (ποια μάχη;) των αγωνιστών του 1955-1959 δόθηκαν για την ανεξαρτησία της Κύπρου».

Εκεί, όμως, που η διαστρέβλωση όχι μόνο της κυπριακής αλλά και της ελληνικής ιστορίας… ιερουργεί, είναι το περιεχόμενο συνεντεύξεων σε κυπριακές εφημερίδες του καθηγητή Συγκριτικής Παιδαγωγικής, αυθεντίας σ’ αυτόν τουλάχιστον τον τομέα διεθνώς, Ανδρέα Καζαμία, του οποίου, όμως, οι ιστορικές απόψεις είναι αμφιβόλου εγκυρότητας και πειστικότητας, γιατί είναι αυθαίρετες ιδεοληψίες, οι οποίες συνδέουν τα ασύνδετα και αποσυνδέουν τα αυτονόητα και συνδεδεμένα.

Οι κίνδυνοι από τις απόψεις του αυτές προέρχονται από το γεγονός ότι είναι ο επικεφαλής των 7 Πανεπιστημιακών (Σοφών) που κατάρτισαν το περιεχόμενο της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης των ελληνοκυπριακών σχολείων, που εφαρμόζεται και, υποτίθεται, εξελίσσεται από το Γενάρη του 2005.

Ο καθ. Καζαμίας, λοιπόν, υποστηρίζει ότι:

«άλλο η Ελληνική Ιστορία, άλλο η Κυπριακή. Μπήκαμε στην Ε.Ε. Δεν μπορεί η Κυπριακή Ιστορία να μείνει η ίδια…

Έλληνες και Ελληνοκύπριοι δεν πρέπει να παρουσιάζονται ως ανήκοντες στο ίδιο έθνος…

Μετά την Ανεξαρτησία του 1960 οι Τ/κ είναι μια συνεργάσιμη μειονότητα.

Ο όρος Τουρκανταρσία δεν αποδίδει ορθά τα γεγονότα του 1963-64…

Ο όρος Βαρύς Τουρκικός Ζυγός για την Τουρκοκρατία είναι φορτισμένος.

Οι Τούρκοι δεν ασπάζονται τη βία ως στοιχείο που επιβάλλεται από τον ισλαμισμό…

Το κρυφό σκολειό είναι μυθοπλασία, όπως μυθοπλασία είναι το διαρκές αίτημα των Ε/κ για ένωση με την Ελλάδα…

Αντικειμενική παρουσίαση των γεγονότων του 1974 είναι Ειρηνευτική Επιχείρηση για τους Τ/κ και Εισβολή για τους Ε/κ» (Πολίτης, 23.11.2008).

«Τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας πρέπει να ξαναγραφτούν, για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της εισόδου μας στην Ε.Ε. και την επιδιωκόμενη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία» («Φ», 5.9.2005).

Η άποψη των ιθυνόντων, ότι θα χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα με τα διδακτικά εγχειρίδια διάφορες πηγές, δεν μας καθησυχάζει, γιατί αυτές οι διαφορετικές πηγές μπορεί κάλλιστα να προέρχονται από ανθρώπους με τα… ίδια μυαλά με τους ιθύνοντες, δηλαδή κομματικά, «και έσται η δευτέρα πλάνη χείρων της πρώτης», γιατί με τέτοια βιβλία και τέτοιες πηγές «το καλύτερο αναλυτικό πρόγραμμα Ιστορίας μπορεί να καταλήξει στη χειρότερη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας με τη μεγαλύτερη άνεση» (David Bolam, Inside a Curriculum, London 20076).

Φιλόλογος - Ανάπτυξη Αναλυτικών Προγραμμάτων (Leeds)

ΠΗΓΗ

http://ellas2.wordpress.com

"Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν 61 τρόπους για να μπλοκάρουν την είσοδο της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε."


[image1.jpg]

τόνισε από τα Σκόπια ο Ολλανδός ευρωβουλευτής Έρικ Μέγιερ,εισηγητής της έκθεσης προόδου της γειτονικής χώρας.

Την ανάγκη επίλυσης του Σκοπιανού προκειμένου η ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ να έχει επιτυχή κατάληξη υπογράμμισε ο Ολλανδός ευρωβουλευτής Έρικ Μέγιερ (φωτογ.), εισηγητής της έκθεσης προόδου της γειτονικής χώρας στην Ευρωβουλή. «Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό. Θα χρειαστούν όμως χρόνια, τουλάχιστον μέχρι το 2017 για να ενταχθεί η "Μακεδονία" στην ΕΕ», τόνισε ο κ. Μέγιερ και σημείωσε ότι για να συμβεί αυτό πρέπει να επιλυθεί η εκκρεμότητα της ονομασίας με την Ελλάδα, καθώς όπως υπογράμμισε «κάθε χώρα-μέλος της ΕΕ έχει το δικαίωμα να θέσει βέτο και να εμποδίσει την προσχώρηση μίας νέας χώρας στην ΕΕ».
Ερωτηθείς αν η εκκρεμότητα της ονομασίας μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων αναγνώρισε το δικαίωμα της χώρας μας να θέσει βέτο: «Νομίζω ότι δεν θα αποτελούσε πρόβλημα για την πλειοψηφία των ευρωβουλευτών και των χωρών-μελών της ΕΕ. Όμως, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με την Ελλάδα και την Κύπρο. Έχουν το δικαίωμα να θέσουν όρους, έχουν το δικαίωμα να θέσουν βέτο για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, για το άνοιγμα κάθε κεφαλαίου ξεχωριστά, όπως φυσικά και για την λήψη της τελικής απόφασης. Με άλλα λόγια έχουν 61 τρόπους(σ.σ. όσα και τα κεφάλαια) στην διάθεσή τους».

http://greece-salonika.blogspot.com

Αμερικανική Democracy (μτφ.Δημοκρατία) :"H παλαιότερη του Kόσμου!!"


ΑΠΟ ΤΟ http://greece-salonika.blogspot.com

[xilari.jpg]

Το γύρo της Ευρώπης κάνει η γκάφα της Χίλαρι Κλίντον η οποία απευθυνόμενη σε 500 -απορημένους μετά από αυτό που άκουσαν- νέους Ευρωπαίους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είπε:

«Ποτέ μου δεν κατάλαβα την πολυκομματική δημοκρατία. Είναι πολύ δύσκολο με δύο κόμματα να φτάσουν σε μια κοινή απόφαση,και το λέω αυτό με πολύ σεβασμό,γιατί αισθάνομαι το ίδιο για τη δική μας δημοκρατία,που είναι πολύ παλαιότερη από την ευρωπαϊκή(!!)»

NO COMMENTS