10 Δεκ 2009

ΟΙ ΞΕΝΟΙ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" .....

[32a.jpg]

ΑΛΒΑΝΟΙ 52
ΑΓΓΛΟΙ 4
ΑΦΓΑΝΟΙ 2
ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ 3
ΓΑΛΛΟΙ 5
ΙΤΑΛΟΙ 9
ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ 5
ΛΕΤΟΝΟΙ 5
ΟΛΛΑΝΔΟΙ 4
ΠΟΛΩΝΟΙ 5

Συνολικά συνελήφθησαν 125 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων σε σύνολο 806 συλλήψεων.

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ: 418 μπουκάλια για μολότωφ, 42 μολότωφ έτοιμες,54 μάσκες, 21 βαριοπούλες, 25 κοντάρια, 4 γκασμάδες, 5 πυρσοί,15 γκλόπς, 8 κράνη, 3 τηλεβόες και 4 σιδερόβεργες
.

ΠΗΓΗ

…αυτοδιαχειριζόμενα πολιτιστικά καφενεία

[molotov.jpg]

πολλά βαρύ και εύφλεκτοοοοο!… (η φωτό από το γνήσιο αυτοδιαχειριζόμενο Καφενείο)

Έπίσημη παραδοχή παρακρατικής οντότητας;

Έχουμε βάλει λυτούς και δεμένους να μας εξηγήσουν τι εννούσε ο Νιώτης με αυτόν τον ορισμό. Λογιστές, δικηγόροι, βιβλία, εταιρικά δίκαια, βρε πουθενά να μη βρίσκουμε αυτόν τον όρο;

Μόνο στις αρλούμπες των ΜΜΕ και του γίγαντα Νιώτη υπάρχουν αυτοί οι όροι. Όπως και οι όροι “αντεξουσιαστές” κλπ. Αν τα παιδιά του Νιώτη, του Βούτση, του Κουράκη ήταν όντως αντεξουσιαστές, τότε θα ήταν ορφανά.

Η απορία πάντως παραμένει. Πως ανακάλυψαν αυτούς τους όρους οι προαναφερθέντες; Δηλαδή μπορεί ο κάθε Έλληνας πολίτης να ανοίξει ένα “αυτοδιαχειριζόμενο πολιτιστικό καφενείο”, να διατηρεί εξοπλισμό, να έχει συμβόλαια ΔΕΚΟ, κόστος λειτουργίας και διατήρησης; Να δέχεται χρήματα και να ξοδεύει χωρίς παραστατικά; ΑΦΜ;

Γιατί όσο και αν ψάξαμε, δεν είδαμε κάποιο αντίστοιχο μόρφωμα με νόμιμη λειτουργία. Πως λοιπόν το διατυμπανίζουν τα μέσα, ο δήμος και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της βουλής; Διαχρονικά το κράτος αναγνώριζε μόνο ένα είδος οντότητας που δεν ήταν νομικά κατοχυρωμένη. Την παρακρατική.

ΠΗΓΗ

Ο N. Γκρούεφσκι είπε πως ούτε σε 100 χρόνια δεν θα αποδεχτούν τα Σκόπια τα Ελληνικά αιτήματα!

http://www.macedoniaisgreek.info/web_images/skopia2_494x320.jpg

Προκλητικός παραμένει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, σε ότι αφορά τη χώρα μας και το ζήτημα της ονομασίας του γειτονικού μας κράτους.

Μιλώντας από το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βόννη όπου συμμετέχει τόνισε πως: «Η Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν επιθυμούσε να βρεθεί λύση, θέτοντας όρους που ήταν αδύνατον να τους δεχθεί πολιτικός μας. Δήλωσα στον κ. Παπανδρέου πως καμία κυβέρνηση-ακόμη κι αν περάσουν 100 χρόνια-δεν θα δεχθεί τέτοιους όρους».

Αναφορικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις μεταξύ Σκοπίων-ΕΕ και το συμπέρασμα των υπουργών Εξωτερικών της Ενωσης, ο Νίκολα Γκρούεφσκι επεσήμανε πως το θέμα θα συζητηθεί ξανά σε έξι μήνες, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ , ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ "ΧΙΛΙΑΔΕΣ" ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ "ΕΘΝΟΣ" ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΛΛΑ 100 ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Παρακράτος των Τούρκων πρακτόρων το προξενείο Κομοτηνής

Ο Θόδωρος Πάγκαλος το είχε αποκαλέσει κάποτε, ως υπουργός Εξωτερικών, «φωλιά εχιδνών». Πολίτες, εξάλλου, συλλέγουν υπογραφές για την απομάκρυνσή του. Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και ο πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς δεν είναι πολύ δημοφιλείς στη Θράκη. Και μάλλον, όχι χωρίς λόγο…

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το προξενείο έχει εγκατασταθεί παράνομα στην Κομοτηνή λίγο μετά την Μικρασιατική καταστροφή του 1922 και είχε αποκτήσει νομιμοποίηση μετά από σχετική συμφωνία του Ελευθερίου Βενιζέλου με τον Κεμάλ Ατατούρκ το 1931.
Από τότε είναι ατελείωτος ο κατάλογος των ανθελληνικών ενεργειών του προξενείου,
που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας στην περιοχή και όχι της μουσουλμανικής μειονότητας. Ο σημερινός πρόξενος είχε υπηρετήσει, πριν έρθει στη χώρα μας, ως «πρέσβης» στο Κόσοβο. Από εκεί είχε αποκτήσει τη φήμη του πράκτορα της ΜΙΤ, δηλαδή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών…



Λόγοι απομάκρυνσης

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως η ύπαρξη του τουρκικού προξενείου στην περιοχή της Θράκης είναι απαράδεκτη. Πρώτον, γιατί δεν υπάρχουν τούρκοι στη Θράκη (παρά τις δηλώσεις του τούρκου προξένου πως υπάρχουν 600!!! αλλά δεν έχει κάνει ποτέ αναφορά στα ονόματά τους ούτε έχει παραδώσει σχετική λίστα με τις δραστηριότητές τους).

Δεύτερον, λόγω της συμπεριφοράς των εκάστοτε προξένων. Και τρίτον, επειδή η Θεσσαλονίκη, πλέον, με την Εγνατία Οδό είναι μόνο δύο ώρες απόσταση από τη Θράκη. Θα μπορούσε να υπάρχει, απλώς, ένα γραφείο στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο ν
α διεκπεραιώνει γραφειοκρατικές υποθέσεις, που αφορούν τους κατοίκους των δύο χωρών, ισχυρίζονται κύκλοι που γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα.

Όπως τονίζει, ο Γιάννης Κουριαννίδης, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, εκδότης του περιοδικού Ενδοχώρα στην Αλεξανδρούπολη και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, δεν υπάρχει εκδήλωση που να έχει πραγματοποιηθεί στη Θράκη και να μην έχει γίνει αναφορά στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής:
«Οι δραστηριότητές του μόνο στενά διπλωματικές δεν είναι. Είναι χαρακτηριστικό πως έχουν γίνει, την τελευταία δεκαετία, εκδηλώσεις σε πολλά ελληνι
κά μειονοτικά σχολεία για τον εορτασμό καθαρά τουρκικού γιορτών, όπως είναι η αποκαλούμενη γιορτή του μαθητή στις 23 Απριλίου. Αυτή η γιορτή έχει καθαρά εθνικιστικά χαρακτηριστικά. Παρόμοιες εκδηλώσεις, όπου παρίστανται και χριστιανοί βουλευτές, δήμαρχοι και νομάρχες, συνδιοργανώνονται από παράνομες οργανώσεις, όπως είναι η αυτοαποκαλούμενη «Ένωση Τούρκων Δασκάλων».

Ο κάθε πρόξενος, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, οφείλει να κινείται στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Κομοτηνή. Για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα ή μετακίνηση θα πρέπει να λαμβάνει άδεια. Ο κ. Σαρνίτς, ιδιαίτερα, αλλά και οι προκάτοχοί του, νομίζει, πως βρίσκεται στο χωράφι του πατέρα του. Εμφανίζεται, για παράδειγμα, σε εκδηλώσεις στα πομακοχώρια, οι κάτοικοι των οποίων είναι μουσουλμάνοι αλλά όχι τουρκικής καταγωγής. Εκεί εκφωνεί «πύρινους» λόγους για το μεγαλείο της Τουρκίας και του Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ νομιμοποιεί ντε φάκτο παράνομες οργανώσεις και τους δύο παράνομους ψευτομουφτήδες, οι οποίοι δεν έχουν (καν) εκλεγεί δημοκρατικά.

«Μπορεί ο κ. Σαρνίτς να υπέστη ήττες, όπως στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, όπου προσδοκούσε να «βγάλει» 3 ή 4 μειονοτικούς βουλευτές, αλλά τελικά εκλέχθηκαν δύο, αυτή η εξέλιξη όμως δεν παύει να τον χαρακτηρίζει ως επικίνδυνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις ευρωεκλογές του Ιουνίου είχε μεταφερθεί εντολή (του προξενείου) στην μειονότητα να ψηφίσει λευκό. Πολλοί μπερδεύτηκαν και ψήφισαν τρίτο κόμμα στο νομό Ροδόπης το κόμμα «Λευκό»!!! Αυτό δείχνει (πέρα από την αστοχία κατανόησης) τη δύναμη του προξενείου», σημειώνει ο κύριος Κουριαννίδης.

Ανοχή της πλειονότητας

Την ίδια ώρα αυτή η συμπεριφορά, σύμφωνα με τον ίδιο, τυγχάνει της ανοχής των περισσότερων αιρετών αρχόντων της Θράκης (βουλευτών, δημάρχων, νομαρχών) για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Ο κ. Κουριαννίδης εκτιμά πως η Πολιτεία πρέπει να σταθεί «ενώπιον των ευθυνών της και να προστατεύσει τους κατοίκους της Θράκης (χριστιανούς και μουσουλμάνους) από τις, τουλάχιστον, ύποπτες (αν και είναι καθαρά ανθελληνικές) δραστηριότητες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.

Παλαιότερα, κατά τον πολιτικό παράγοντα, υπήρχε μία γκετοποί
ηση της μουσουλμανικής μειονότητας, με ευθύνη και της Ελληνικής Πολιτείας. Υπήρχαν μπάρες, για παράδειγμα, στα πομακοχώρια για λόγους «εθνικής ασφάλειας», που εμπόδιζαν τους μουσουλμάνους να επιστρέφουν στα σπίτια τους μετά από κάποια συγκεκριμένη ώρα και αναγκάζονταν να διανυκτερεύουν στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή, σε διάφορους «φίλους».

«Αυτές ήταν απαράδεκτες καταστάσεις, που κάποιοι τις εκμεταλλεύτηκαν και συνεχίζουν να τις εκμεταλλεύονται ακόμη. Όπως, όμως, ισχυρίζονται πως γίνονται διακρίσεις στη Θράκη, κάνει πολύ μεγάλο κακό. Οι διακρίσεις, πλέον, και καλώς ως έναν βαθμό, είναι σε βάρος της πλειονότητας, δηλαδή των χριστιανών, όπως για παράδειγμα η ποσόστωση για την εισαγωγή μουσουλμάνων στα πανεπιστήμια», αναφέρει ο κ. Κουριαννίδης.

Η αφροσύνη των τοπικών αρχών στην Θράκη, διατρανώθηκε τον περασμένο Αύγουστο, όταν έγινε στην Κομοτηνή το όγδοο παγκόσμιο συνέδριο Θρακών, όπου τιμήθηκε η γενοκτονία τους από τους Τούρκους στις 6 Απριλίου του 1914. Οι διοργανωτές είχαν όμως την «φαεινή» ιδέα να καλέσουν τον Τούρκο πρόξενο. «Ακόμη και αν υποθέσουμε πως η ενέργεια αυτή έγινε από αβροφροσύνη, γιατί δεν κλήθηκαν επίσης ο Γερμανός και ο Γάλλος Πρόξενος;» αναρωτιέται δικαίως ο κ. Κουριαννίδης.

Η λειτουργία του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να υφίσταται, γιατί διαταράσσει την κοινωνική γαλήνη, αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή και είναι ένας διαρκής κίνδυνος για οποιαδήποτε προβοκάτσια. Ακολουθεί σταθερή ανθελληνική πολιτική, η οποία είναι ανυπόστατη σε μία περίοδο κατά την οποία διαπιστώνεται πως τα προβλήματα στην περιοχή έχουν εξομαλυνθεί.

Χαρακτηριστική περίπτωση επικίνδυνης και προκλητικής παρεμβατικότητας του κυρίου Σαρνίτς στην Θράκη (και ολόκληρου του μηχανισμού του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής) είναι η επίσκεψή του στο πομακοχώρι της Χλόης, τον περασμένο Μάϊο, όπου ο τούρκος πρόξενος είχε ζητήσει από τους κατοίκους να ανεγείρουν μνημείο στη μνήμη των 40 πρώτων μουσουλμάνων που σκοτώθηκαν κατά την οθωμανική κατάκτηση της Θράκης!!!

Τι μένει άραγε να γίνει για να πειστούν κάποιοι στο κράτος των Αθηνών, πως το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής δεν αποτελεί απλά ανοιχτή πληγή, αλλά είναι στην ουσία η μοναδική και κύρια πηγή σοβαρών κινδύνων για την ίδια την Θράκη και την ελληνικότητά της, η οποία αμφισβητείται, εμμέσως πλην σαφώς, από τον εκάστοτε πρωθυπουργό της Τουρκίας αλλά και από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο της γείτονος χώρας. Το βέβαιο είναι πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια να περιμένουμε τις εξελίξεις (αγαπημένη τακτική της πρώην ΥΠΕΞ Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στους κύκλους των φανατικών τουρκολάγνων της περιοχής), αλλά ούτε και έχουμε την δυνατότητα ή την διάθεση να αρχίσουμε τις «ζεϊμπεκιές» ή τα τσιφτετέλια, για να πείσουμε τους γείτονες να πάψουν να «λιγουρεύονται» την Ελληνική Θράκη.

Η έλλειψη μίας σταθερής εξωτερικής πολιτικής, έχει εκθέσει στις διαθέσεις των τούρκων, τόσο την Κύπρο και το Αιγαίο, όσο και την Θράκη, η οποία εσχάτως δέχεται μία επίθεση μέσω του τουρκικού πολιτισμού, που τα όργανα της Άγκυρας επιθυμούν να εγκαθιδρύσουν ως μέρος της κουλτούρας και της ιστορίας της Θράκης. Φυσικά, ως συνήθως, η «επίθεση» αυτή συνεχίζει να μην βρίσκει αντιστάσεις από την Ελληνική πολιτεία και τις κυβερνήσεις των Αθηνών, που ενδιαφέρονται για ψήφους, μίζες και… δόξα και που προτιμούν να αποφεύγουν παρά να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα που λέγεται «Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής»…

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΠΗΓΗ ΜΑΣ

Η Τουρκία απειλεί ευθέως το Ισραήλ

http://www.welat.com/nuce/erdogan-basbugAW884.JPG

Νέα επιδείνωση στις ήδη προβληματικές σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας ενδέχεται να προκαλέσει η δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Τ. Ερντογάν σε συνέντευξή του σε λιβανική εφημερίδα. Πιο συγκεκριμένα ο τούρκος πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά πως: «Αν το Ισραήλ παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας για να βομβαρδίσει το Ιράν, η συνέπειες που θα υπάρξουν εναντίον του θα μοιάζουν με "σεισμό"». Η συνέντευξή δόθηκε στον αιγύπτιο δημοσιογράφο Fahmi Huwaidi για λογαριασμό της λιβανικής εφημερίδα «Al Safir» και η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα και αναμεταδίδουν τα ισραηλινά και τουρκικά ΜΜΕ.

Την παραπάνω δήλωση ο Τ. Ερντογάν την έκανε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πληροφορίες που αναφέρουν ότι η ισραηλινή Αεροπορία εισήλθε πρόσφατα στον τουρκικό εναέριο χώρο εκτελώντας αποστολή αναγνώρισης των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων και αεράμυνας. Πάντως ο τούρκος Πρωθυπουργός ανέφερε «πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη».

Ο αρχηγός της Τουρκικής κυβέρνησης προειδοποίησε το Τελ Αβίβ να μην εκμεταλλευτεί τις σχέσεις των δύο χωρών ως πλεονέκτημα για να απειλήσει Τρίτη χώρα (υπονοώντας το Ιράν).
«Το Ισραήλ δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη σχέση που έχει με εμάς για να βομβαρδίσει το Ιράν, και σε τέτοια περίπτωση εμείς δεν πρόκειται να παραμείνουμε ουδέτεροι ή με σταυρωμένα τα χέρια» συμπλήρωσε ο Τ. Ερντογάν.

Επιπρόσθετα ο τούρκος πρωθυπουργός είπε πως δεν λογικό το Ισραήλ να πηγαίνει στην Λωρίδα της Γάζας να προχωρά σε διώξεις του πληθυσμού εκεί και μετά να έχει το θράσος να πιστεύει πως θα του επιτρέπεται να εκπαιδεύεται με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, από τη στιγμή που οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν επιφέρει την καταστροφή στη Γάζα.

«Εμείς η εκλεγμένη κυβέρνηση ήρθαμε στην εξουσία μετά από την θέληση του λαού μας. Δεν μπορούμε να αμφισβητούμε τα αισθήματα του τουρκικού λαού, που έχουν επηρεαστεί από ότι συνέβη στη Λωρίδα της Γάζας. Ο σεβασμός που έχουμε στα αισθήματα του τουρκικού λαού έπαιξε σοβαρότατο ρόλο στην άρνησή μας να πραγματοποιήσουμε την άσκηση Anatolian Eagle» είπε ο τούρκος Πρωθυπουργός στην ίδια συνέντευξη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr