3 Μαΐ 2009

Εισαγωγή ψωμιού από τη Βουλγαρία

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για ανεξέλεγκτη εισαγωγή ψωμιού από τη Βουλγαρία σε Εβρο και Ροδόπη. Σύμφωνα με καταγγελία της Συντεχνίας Αρτοποιών Εβρου, στο βόρειο τμήμα του νομού γίνεται αθρόα εισαγωγή άρτου από τη γειτονική χώρα, η οποία αν και επιτρέπεται, καθότι η Βουλγαρία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι αρτοποιοί, δεν πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας.

Η προμήθεια του ψωμιού γίνεται από παντοπωλεία και σουπερμάρκετ, όμως τα αρτοσκευάσματα δεν συνοδεύονται από τα απαραίτητα στοιχεία, όπως είναι η αναγραφή της ημερομηνίας παραγωγής και της χώρας προέλευσης. Ακόμη, όπως καταγγέλλουν οι αρτοποιοί, η διανομή και πώληση του ψωμιού γίνεται από μη εγκεκριμένα καταστήματα που στερούνται άδειας και προδιαγραφών. Του ζητήματος έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας Εβρου.

ΠΗΓΗ

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΣΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ , ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ .

Κονδύλια και λιμενικοί για το Αγαθονήσι - ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ

ΠΕΝΤΕ μέτρα για την ανακούφιση του Αγαθονησίου ανακοινώθηκαν την Τετάρτη έπειτα από συνάντηση μεταξύ του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ.

Χαρ. Κόκκινουκαι του προέδρου της κοινότητας κ. Ευ. Κοττορού. Και αυτό γιατί το νησί πλήττεται ιδιαίτερα από τη λαθρομετανάστευση καθώς, ενώ αριθμεί 150 κατοίκους, μόνο από 1ης Ιανουαρίου έχουν καταφθάσει εκεί περί τους 1.300 λαθρομετανάστες από χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Επίσης, στο Αγαθονήσι δεν υπάρχει λιμενικός σταθμός, ούτε υποδομές φιλοξενίας, ενώ μέχρι πρότινος δεν διέθετε ούτε λιμενοφύλακα ούτε καν ταχυδρόμο.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, οι λαθρομετανάστες δεν θα παραμένουν στο Αγαθονήσι, ούτε θα προωθούνται σε ενδιάμεσους σταθμούς, όπως η Πάτμος και η Λέρος, αλλά θα μεταφέρονται άμεσα στο Κέντρο Υποδοχής της Σάμου.

Ακόμη, όπως σημείωσε ο κ. Κόκκινος, θα αυξηθεί η δύναμη του Λιμενικού και της Αστυνομίας στο ακριτικό νησί, ενώ θα αποσταλούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και σύγχρονος ηλεκτρονικός εξοπλισμός για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του.

Ακόμη, για το Αγαθονήσι έχουν δεσμευθεί 1,4 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος «Θησέας», ενώ η κοινότητα θα ενισχυθεί με έκτακτη επιχορήγηση ύψους 50.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ

Μέσα σε έξι χρόνια το ιστορικό εμπορικό κέντρο έχει μετατραπεί σε κέντρο εμπορίας ναρκωτικών και πορνείας

http://media2.feed.gr/filesystem/images/20071111/engine/assets_LARGE_t_420_140325_type11495.jpg

http://media.feed.gr/filesystem/images/20080606/low/assets_LARGE_t_420_1134850.JPG

http://timesofthesigns.files.wordpress.com/2008/09/a09.jpg

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΟΛΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΔΩ

Είναι φοβερό το συναίσθημα να φοβάσαι. Οχι το συναίσθημα του φόβου· τού να συνειδητοποιείς ότι φοβάσαι τον διπλανό σου. Δεν θέλουμε να το ομολογήσουμε -εμείς οι «απ’ έξω»-, μιλάμε ακόμα για τα χρώματα και τα αρώματα μιας «έθνικ» γειτονιάς. Η αλήθεια είναι όμως ότι το κέντρο της Αθήνας, στο τμήμα του που περικλείεται από την Αθηνάς, την Πειραιώς, την Ομόνοια και την πλατεία Μοναστηρακίου, έχει εξελιχθεί ραγδαία σε μια εχθρική, επικίνδυνη περιοχή. Η Μενάνδρου, η Σοφοκλέους, η Σωκράτους, η Ευριπίδου, η Γερανίου είναι κλειστές για τους μη έχοντες «εργασία». Το δήθεν Σόχο της Αθήνας έχει μεταλλαχθεί σε ένα ισχυρό γκέτο αλλοδαπών, εμπόρων ναρκωτικών, μαστροπών, έχοντας εγκαταλειφθεί από όλους. Ποιοι Ελληνες έμποροι... Ακόμα και οι Κινέζοι φεύγουν σήμερα άρον άρον από την περιοχή, ενώ οι υπόλοιποι έχουμε μάθει να την αποφεύγουμε τη μέρα. Με το αιφνιδιαστικό λουκέτο στο μπαρ Guru πριν από λίγες μέρες, η αυλαία μοιάζει να πέφτει για την Πλατεία Θεάτρου, τον πυρήνα της περιοχής, και για τις νυχτερινές ώρες...

«Πώς να έρθουν; Πώς να περπατήσουν στον δρόμο μόνες τους; Φυσικό είναι, φοβούνται. Μέχρι και οι ταξιτζήδες αρνούνται να κατεβάσουν πελάτες στην Ευριπίδου κάτω από την Αθηνάς».

Ολοι τοποθετούν ως χρονιά - ορόσημο για την περιοχή το 2003, όταν αποφασίστηκε η εγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ στη Σοφοκλέους. Εως τότε, η περιοχή το πρωί έσφυζε από ζωή από τους Κινέζους και τους Πακιστανούς εμπόρους, ενώ το βράδυ τα στενά ερήμωναν. Ενα μεγάλο πολυεθνικό Μοναστηράκι. Το μόνο εμπόριο που λαμβάνει χώρα εκεί σήμερα είναι των ναρκωτικών. «Ολοι οι έμποροι έχουν έρθει εδώ. Ακόμα και οι Αφρικανοί έχουν μπει στον χορό της πρέζας. Ταξίδεψαν τη μισή υφήλιο για να γίνουν εδώ πρεζάκια», λέει στην «Κ» κάτοικος της περιοχής. Καθημερινά σχεδόν ξεσπούν «οδομαχίες» μεταξύ ομάδων αλλοδαπών που επιθυμούν τον έλεγχο της περιοχής μέσω της ηρωίνης.

«Η Ελλάδα τηρεί καθ’ υπερβολήν τον κανονισμό του Δουβλίνου ΙΙ, όπου η υποχρέωση για τη διαχείριση των λαθρομεταναστών για την Ε.Ε. ανήκει στην πρώτη χώρα εισαγωγής τους. Οι δουλέμποροι εισπράττουν 3.000 - 6.000 το κεφάλι για τη διακίνηση του “εμπορεύματος”, οι συνεργάτες τους ιδιοκτήτες των βρωμερών πολυκατοικιών στα γκέτο της Αθήνας ενθυλακώνουν φοροδιαφεύγοντας 3 - 7 ευρώ την ημέρα ανά άτομο δηλαδή 20 - 70.000 ευρώ τον μήνα, οι έμποροι ναρκωτικών, πορνείας και παιδοφιλίας θησαυρίζουν εντάσσοντάς τους στο εγκληματικό τους κύκλωμα. Και οι “ιθαγενείς” που διαμαρτύρονται χαρακτηρίζονται ρατσιστές! Κάποιοι υποδύονται τους φιλάνθρωπους - προοδευτικούς, αλλά στην πραγματικότητα εισπράττουν τον οβολό τους. Φυσικά δεν αποτελεί προοδευτική αντίληψη η άποψη ότι το πρόβλημα της παγκόσμιας φτώχειας μπορεί να λυθεί μεμονωμένα με φιλανθρωπικού τύπου ενέργειες και μάλιστα από την Ψωροκώσταινα».

Και η αστυνομία; «Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία», λέει στην «Κ» ο ιδιοκτήτης του Soul. «Κάθε μέρα κάτι συμβαίνει και τους παίρνω τηλέφωνο. Τις περισσότερες φορές το περιπολικό αργεί. Μια φορά έκανε σχεδόν 2 ώρες. Τους καταλαβαίνω. Δε στέλνεις δύο άτομα να τα βγάλουν πέρα με 50». Παρ’ όλα αυτά, πέρυσι είχε σημειωθεί κάποια πρόοδος. «Γίνονταν κάποιες περιπολίες, ειδικά τα Σαββατοκύριακα ήταν καλύτερη η κατάσταση. Μετά ήρθε ο Δεκέμβριος... Ηταν χαριστική βολή».

Αυτά μεχρι το 2004... «Κατά τη διάρκεια των Αγώνων, φάνηκαν τα πρώτα δείγματα της αλλαγής που ερχόταν στην περιοχή», λέει στην «Κ». «Οι Αφρικανές πόρνες είχαν ήδη εμφανιστεί στη γωνία, κάτω από τη Βαρβάκειο. Ταυτόχρονα, η περιοχή είχε αρχίσει να αποκτά το δυσάρεστο σύνδρομο του παρακουρασμένου κλισέ. Ο κάθε Ελληνάρας χωρίς δημιουργικότητα και φαντασία άνοιγε ακόμα ένα μπαρ με πολυελαίους και ρετρό ταπετσαρία, που πούλαγε ψευτοκέφι και χλιδή». Και μετά ηρθε ο ΟΚΑΝΑ... «Χρήστες πουλάγανε τη μεθαδόνη σε άλλους χρήστες, ενώ άνθρωποι κάθε εθνικότητας και χρώματος πουλάγανε κάθε είδους ουσία στους χρήστες. Στήθηκε ένα παζάρι –φαύλος κύκλος ανάμεσα σε καταδικασμένους, εθισμένους, επιτήδειους, απελπισμένους, πολλές φορές επικίνδυνους.

Ο 35ετής κύκλος των «χαμένων» εξεταστικών επιτροπών - ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ

Στα 35 χρόνια μεταπολιτευτικού κοινοβουλευτικού βίου έχουν κατατεθεί περισσότερες από 40 προτάσεις συστάσεως εξεταστικών ή προανακριτικών επιτροπών. Συνολικώς έχουν συσταθεί 21 από τις οποίες κατάφεραν να εκδώσουν πόρισμα οι 14. Αχρηστες στατιστικές που επιβεβαιώνουν όμως τον κανόνα: όλα γίνονται για ένα άλλοθι. Δεν υπάρχει πραγματική βούληση για να βρεθεί η αλήθεια, ούτε στα μείζονα, ούτε στα ελάσσονα. Δεν έχει συζητηθεί λ.χ. ποτέ σε εξεταστική το θέμα της τρομοκρατίας.

Ηταν η πρώτη πρόταση σύστασης εξεταστικής στη μεταπολίτευση, το 1985. Είχε προηγηθεί η δολοφονική συμπλοκή του Χρ. Τσουτσουβή και τριών αστυνομικών, η έκρηξη στο Πλατώνι, το τρομοκρατικό κτύπημα στην Κατεχάκη κι η σύλληψη Κρυστάλλη - Μπεχράκη -Τσιτσιλιάνου, όταν ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε εξεταστική. Απερρίφθη.

Πορίσματα

Λίγους μήνες αργότερα, την άνοιξη του 1986 ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε πράξη τη δέσμευσή του να ανοίξει ο «Φάκελος της Κύπρου». Και λοιπόν; Ποτέ δεν συζητήθηκαν τα αντικρουόμενα και φορτισμένα πορίσματα για λόγους εθνικού συμφέροντος. Οι 260 φάκελοι των 154 συνεδριάσεων επί δυόμισι χρόνια και των 86 μαρτύρων θα παραμένουν σφραγισμένοι ακόμη στις 6 μεταλλικές αρχειοθήκες, όπως έγραφε το πόρισμα.

Η τυχαία αποκάλυψη των τηλεφωνικών υποκλοπών των κ.κ. Π. Κουναλάκη και Μ. Ανδρουλάκη, τον Οκτώβριο ’87, βρήκε στα μεγαλεία του τον περιώνυμο γενικό διευθυντή του ΟΤΕ Θεοφάνη Τόμπρα. Με χίλια ζόρια συστήθηκε η δεύτερη εξεταστική για τις υποκλοπές που πελαγοδρόμησε και ευτέλισε την έρευνα, χωρίς να οδηγήσει πουθενά.

Η πρώτη απόπειρα διερεύνησης της υπόθεσης Κοσκωτά πήγε άδοξα με την πτώση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του «βρώμικου ‘89». Το «καλοκαίρι των προανακριτικών» ήταν το καλοκαίρι της παραπληροφόρησης με κορυφαία τότε στελέχη της Ν.Δ. να δίνουν στους δημοσιογράφους γραπτές ερωτήσεις και απαντήσεις, τις οποίες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θυμόνταν να έγιναν ποτέ… Τότε όμως το ΠΑΣΟΚ είχε το σύνολο του Τύπου απέναντί του. Το καλοκαίρι των παραπομπών πλαισιώθηκε από μια δεύτερη προανακριτική για τις υποκλοπές που δεν απέδωσε τίποτε πέρα από φθορά του Ανδρέα και κουτσομπολιά.

Οι ρεβάνς

Οι εξεταστικές - προανακριτικές για πώληση της ΑΓΕΤ και των υποκλοπών Μαυρίκη και Σία ήταν το 1994 η μελανή «απάντηση» του ΠΑΣΟΚ στο «βρώμικο ’89» που κατέληξαν στη «μεγαλοθυμία» της αναστολής παραπομπής των κ.κ. Μητσοτάκη - Ανδριανόπουλου - Παλαιοκρασσά στο Ειδικό Δικαστήριο από τον Ανδρέα Παπανδρέου τον Ιανουάριο ‘95.

Από τότε ώς το 2004 απορρίφθηκαν συνολικά 14 προτάσεις εξεταστικής της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης — Χρηματιστήριο, ΔΕΚΑ, Ολυμπιακή, ελληνοποιήσεις, ΞΥΣΤΟ κ.λπ. «Οποιος έχει στοιχεία να πάει στη Δικαιοσύνη», ήταν η περιώνυμη φράση Σημίτη, αλλά όποτε έρχονταν παραγγελίες της Δικαιοσύνης, απορρίπτονταν με θορυβώδεις επιθέσεις στους δικαστικούς λειτουργούς. Τότε έγιναν μόνον δύο εξεταστικές:

Τον Οκτώβριο του ’96 για την ακύρωση της ανάθεσης του καζίνο στο Φλοίσβο και εξ ανάγκης για την υπόθεση Οτσαλάν.

Στην πρώτη, όπως σε όλες, τόσα ήταν τα πορίσματα - γνώμες, όσα και τα κόμματα. Ακρη δεν έβγαινε, πουθενά δεν κατέληξε.

Στη δεύτερη, έγινε μετά τον διεθνή διασυρμό της χώρας μας και τις έγκαιρες πάντως καρατομήσεις των τότε υπουργών Πάγκαλου-Παπαδόπουλου-Πετσάλνικου, με τους δύο τελευταίους να μην έχουν ουσιαστική ευθύνη. Κι όμως το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ δεν βρήκε πολιτικές ευθύνες. Αλλά τα έξι(!) πορίσματα –το ένα του ανεξάρτητου κ.Νικ. Κάκκαλου– απέδειξαν ότι οι κοινοβουλευτικές έρευνες είναι απλώς για συγκάλυψη.

Η αλήθεια είναι ότι η βραδυπορία της Δικαιοσύνης από το 2004 για υποθέσεις, όπως τα δομημένα ομόλογα, η υπόθεση «Γερμανός», η Siemens, ή τα αναπάντητα ερωτήματα για μία ακόμη φορά για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, ακόμη και του πρωθυπουργού, εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και την έφθασαν, ειδικά με τους χειρισμούς του Βατοπέδιου στο ναδίρ της κοινωνικής αποδοχής στις δημοσκοπήσεις.

Παθογένεια

Από την άλλη οι τρεις επιτροπές που συστήθηκαν από το 2004 –οπλικά συστήματα, Βατοπέδι, Παυλίδης– διέψευσαν τον ισχυρισμό ότι παρεμποδίζεται το έργο της Δικαιοσύνης. Μέσα σε ελαχιστότατο διάστημα ενός μηνός ανέδειξαν όσα δεν βγάζει η Δικαιοσύνη σε 2-3 χρόνια.

Αλλά οι διαφορετικές ερμηνείες κι η συστηματική παραπληροφόρηση, είναι η παθογένεια του συστήματος, που έρχεται να γιγαντωθεί από την πραγματικότητα της οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της Ν.Δ. και της κομματικής εκμετάλλευσης που κυριαρχεί σε προεκλογικές περιόδους από την αξιωματική αντιπολίτευση.

ΠΗΓΗ

Συνέδρίο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Εθνικά θέματα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διήμερου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που διεξήχθη στη Βαρσοβία με τη συμμετοχή 3.500 συνέδρων από 72 κεντροδεξιά κόμματα από όλη την Ευρώπη και 18 πρωθυπουργών. Στο Συνέδριο συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της Ν.Δ. με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον Γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Ζαγορίτη. Στο κείμενο της Διακήρυξης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που ψηφίστηκε στο Συνέδριο, υιοθετήθηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα ελληνικού ενδιαφέροντος θέματα που υποστηρίχθηκαν από τη Ν.Δ.:

- Η Τουρκία καλείται να αναγνωρίσει τον Οικουμενικό χαρακτήρα του Πατριαρχείου και το ρόλο του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως ως θρησκευτικού ηγέτη των 300 εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

- Όσον αφορά στο Κυπριακό, η Τουρκία οφείλει να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο Κοινοτήτων, με την αποχώρηση των Τουρκικών δυνάμεων.

- Αναδείχθηκε η αξία του σεβασμού της Αρχής της Καλής Γειτονίας ως κριτήριο για τις σχέσεις της Ε.Ε. με τα γειτονικά κράτη.

- Έγινε δεκτή η πρόταση για συγκρότηση κοινής στρατιωτικής αμυντικής δύναμης που θα διασφαλίζει την Ασφάλεια των κρατών μελών που συμμετέχουν με βάση την αρχή της «Αλληλεγγύης».

- Κρίνεται αναγκαία η ίδρυση Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής που θα έχει την ευθύνη της φύλαξης των θαλασσίων χωρικών υδάτων της Ε.Ε. σε επίπεδο πλέον Ευρωπαϊκό και όχι Εθνικό, όπως είναι σήμερα.

- Υιοθετήθηκε η πρόταση για ενίσχυση της Αλιείας και ιδιαίτερα περιοχών που βασίζονται οικονομικά σε αυτή, στα πρότυπα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

- Κρίθηκε αναγκαία η προώθηση και ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας καθώς και της Επιχειρηματικότητας των Νέων.

Η Ν.Δ. προώθησε με επιτυχία και στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τα εθνικού ενδιαφέροντος θέματα, τα οποία έγιναν αποδεκτά από το σύνολο των συνέδρων προκειμένου -με βάση τη διακήρυξη του Ε.Λ.Κ.- να αποτελέσουν μέρος της Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής.

ΠΗΓΗ

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Αυτά μαζί με την υιοθέτηση των προτάσεων του κ. Καραμανλή για ενίσχυση της Αλιείας ,για ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας καθώς και της Επιχειρηματικότητας των Νέων, αποτέλεσαν σύμφωνα με πολλούς μια μεγάλη επιτυχία.

Δεν θα διαφωνήσω επί της ουσίας αλλά επί της διατύπωσης. Θεωρώ ότι ο κ.Καραμανλής απλά έπραξε το καθήκον του. Απλά ,ως όφειλε, διάβηκε τον δρόμο του «θέλω» και του «μπορώ».
Αυτό τον δρόμο που κάποιος άλλος τον έχει χάσει.

Το λέω αυτό γιατί στην Μαδρίτη που έτυχε να παραβρεθώ στην αντίστοιχη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ακούστηκαν προτάσεις από την πλευρά του κ. Παπανδρέου που με ανάγκασαν να σηκωθώ και να επιστρέψω στην Ελλάδα αγανακτισμένος.


Προτάσεις όπως «Θα αναφέρω, όμως, και μια άλλη, πολύ σημαντική κατηγορία ατόμων στην Ευρώπη, τους μετανάστες. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη δεξιά να εκμεταλλευτεί το ζήτημα της μετανάστευσης. Πρέπει να υποστηρίξουμε επιθετικά ότι, οι μετανάστες δεν αποτελούν για μας πρόβλημα, που γεννά φόβο στην Ευρώπη, αλλά ...λύση και βοήθεια για την Ευρωπαϊκή Ένωση»...«Η μετανάστευση έφερε αδιαμφισβήτητα οφέλη συμβάλλοντας στον... πλούτο και την ευημερία μας».


Το τελειωτικό κτύπημα ήταν όταν άκουσα τον κ. Παπανδρέου να λέει ότι «Ως Έλληνας, ως Ευρωπαίος, αλλά και ως επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, υποστηρίζω με κάθε τρόπο αυτό το Μανιφέστο για τις Ευρωεκλογές».

Ένα μανιφέστο που αποτελούσε ύμνο προς τον Ομπάμα και τις ΗΠΑ. Ένα μανιφέστο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «Η νίκη του Μπαράκ Ομπάμα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές είναι ιστορική και δίνει μια νέα ελπίδα για όλη την υφήλιο. Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, η νίκη του λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τη διαμόρφωση μιας κοινής λύσης μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους άλλους εταίρους. Χρειαζόμαστε μια .....νέα προοδευτική ευρωατλαντική συνεργασία... για να διασφαλίσουμε την απασχόληση, την οικονομική πρόοδο, τη δικαιοσύνη και την ειρήνη. Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ετοιμάζει ένα φιλόδοξο πακέτο φορολογικών κινήτρων (...?)».

Ρε μπας και η Ευρώπη είναι πολιτεία των ΗΠΑ και δεν το ξέρω , αναρωτήθηκα και γύρισα αγανακτισμένος στην Ελλάδα.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ , ΕΞΑΛΛΟΥ ΚΑΘΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ. Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ , ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΠΕΡΣΤΑΡ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ.