3 Μαΐ 2009

Κονδύλια και λιμενικοί για το Αγαθονήσι - ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ

ΠΕΝΤΕ μέτρα για την ανακούφιση του Αγαθονησίου ανακοινώθηκαν την Τετάρτη έπειτα από συνάντηση μεταξύ του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ.

Χαρ. Κόκκινουκαι του προέδρου της κοινότητας κ. Ευ. Κοττορού. Και αυτό γιατί το νησί πλήττεται ιδιαίτερα από τη λαθρομετανάστευση καθώς, ενώ αριθμεί 150 κατοίκους, μόνο από 1ης Ιανουαρίου έχουν καταφθάσει εκεί περί τους 1.300 λαθρομετανάστες από χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Επίσης, στο Αγαθονήσι δεν υπάρχει λιμενικός σταθμός, ούτε υποδομές φιλοξενίας, ενώ μέχρι πρότινος δεν διέθετε ούτε λιμενοφύλακα ούτε καν ταχυδρόμο.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, οι λαθρομετανάστες δεν θα παραμένουν στο Αγαθονήσι, ούτε θα προωθούνται σε ενδιάμεσους σταθμούς, όπως η Πάτμος και η Λέρος, αλλά θα μεταφέρονται άμεσα στο Κέντρο Υποδοχής της Σάμου.

Ακόμη, όπως σημείωσε ο κ. Κόκκινος, θα αυξηθεί η δύναμη του Λιμενικού και της Αστυνομίας στο ακριτικό νησί, ενώ θα αποσταλούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και σύγχρονος ηλεκτρονικός εξοπλισμός για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του.

Ακόμη, για το Αγαθονήσι έχουν δεσμευθεί 1,4 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος «Θησέας», ενώ η κοινότητα θα ενισχυθεί με έκτακτη επιχορήγηση ύψους 50.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: