3 Μαΐ 2009

Εισαγωγή ψωμιού από τη Βουλγαρία

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για ανεξέλεγκτη εισαγωγή ψωμιού από τη Βουλγαρία σε Εβρο και Ροδόπη. Σύμφωνα με καταγγελία της Συντεχνίας Αρτοποιών Εβρου, στο βόρειο τμήμα του νομού γίνεται αθρόα εισαγωγή άρτου από τη γειτονική χώρα, η οποία αν και επιτρέπεται, καθότι η Βουλγαρία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι αρτοποιοί, δεν πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας.

Η προμήθεια του ψωμιού γίνεται από παντοπωλεία και σουπερμάρκετ, όμως τα αρτοσκευάσματα δεν συνοδεύονται από τα απαραίτητα στοιχεία, όπως είναι η αναγραφή της ημερομηνίας παραγωγής και της χώρας προέλευσης. Ακόμη, όπως καταγγέλλουν οι αρτοποιοί, η διανομή και πώληση του ψωμιού γίνεται από μη εγκεκριμένα καταστήματα που στερούνται άδειας και προδιαγραφών. Του ζητήματος έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας Εβρου.

ΠΗΓΗ

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΣΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ , ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: