25 Απρ 2009

ΣΙΚΕ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ


ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΞΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ:


«ΟΙ ΔΥΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ»


ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ Π.Α. ΧΑΝΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ.


ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ :


F-18 : ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΝΕΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Α. ΜΕ ΜΟΝΟ ΚΥΡΙΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟ RADAR AESA ΑΛΛΑ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΜΑΧΕΣ ΑΕΡΟΣ-ΑΕΡΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ (ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΩΣ ΣΚΑΦΟΥΣ ΜΟΝΟ)


F-16 : ΙΔΙΟ ΣΚΑΦΟΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΣΤΗΝ Π.Α. ΜΕ ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ RADAR AESA ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΑΕΡΟΣ-ΑΕΡΟΣ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.

ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΑ RADAR ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ AESA , ΟΜΩΣ …


RAFALE : ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΜΕ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΑΕΡΟΣ-ΑΕΡΟΣ ΚΑΙ RADAR AESA ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ F-3 ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΑΕΡΟΣ-ΕΔΑΦΟΥΣ


EUROFIGHTER : ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕ RADAR AESA ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ TRANCE 3 , ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΕΡΟΣ-ΕΔΑΦΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΟΜΩΣ ΜΟΝΤΕΛΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ.


ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ "ΑΟΡΑΤΟ" F-35 ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ "ΥΠΟΠΤΑ" ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ . ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΩΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΛΗΓΜΑΤΩΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ STEALTH F-22 Ή ΚΑΤΑ ΜΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΥΨΗΛΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ "ΑΟΡΑΤΟ" . ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΦΟΡΤΙΑ , ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΑΚΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ , ΟΤΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΤΛ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΛΛΗΛΟΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΑ ΡΑΝΤΑΡ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ , ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΙ ΑΕΡΟΣ-ΑΕΡΟΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΙΑΥΤΟ KAI ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ ΟΠΩΣ OI ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ F-22 ΟΙ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟ EF-2000 ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ (ΟΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ) ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΟΥΝ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ Ή ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ/ΗΠΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ/ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ . ΚΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟ F-35 ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟ ΜΟΝΟ ΑΝ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΥΨΗΛΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΟ.


ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ :


ΤΟ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ F-16 , ΟΜΩΣ ΑΝ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕΙ Η ΑΓΟΡΑ RAFALE ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΤΩΝ MIRAGE 2000/-5 Ή Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ EUROFIGHTER TRANCHE 2 ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ TRANCHE 3 ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΣΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΗ ΩΣΤΕ Η ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ F-16 ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ.


ΣΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ :


ΕΔΩ Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ , Η ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΕ Ε.Ε. ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ΜΙΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΕΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ .


ΣΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ :


ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ , ΥΛΙΚΟ ΟΠΩΣ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ , ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ , ΤΡΟΧΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΡΠΥΣΤΡΙΟΦΟΡΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΠΑΜΠΑΛΑΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΥΡΙΩΣ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ Ε.Δ. ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ Ή ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ .


ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ .


ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ F-16 ΤΗΣ Π.Α. . ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΕΝΤΑΣΕΩΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ . Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ «ΟΠΛΟΥ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΙΔΙΩΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΛΟΠΙΑΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ . Η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΡΟΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΘΑ ΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ Π.Α. ΕΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.


ΕΤΣΙ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ :


  1. ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ 58 F-16 BLOCK52+ ΚΑΙ ΤΩΝ 40 BLOCK50 ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ BLOCK52+ ADVANCED (ΙΔΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΟΥΝ) ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΤΟΛΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 128 F-16 .
  2. ΑΓΟΡΑ 40 RAFALE F-3 ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ 20 MIRAGE-2000EGM/BGM ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ 25 MIRAGE 2000-5 (ΤΑ MIRAGE ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ Ή ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ) KAI ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΛΛΩΝ 40.
  3. ΑΓΟΡΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ 40 ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ EF-2000 T2 ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΛΛΩΝ 40 Τ3
  4. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΑΡΧΙΚΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ A-7 ΚΑΙ RF-4 ΜΕΤΑ ΤΩΝ F-4AUP ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ F-16 BLOCK30
  5. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ Π.Α. ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΑΧΗΣ UCAV (ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 60 ΜΕΤΑ ΤΟ 2014)

ΕΤΣΙ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ :

2 ΤΥΠΟΥΣ ΜΕ 55 RF/F-4 ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ,

4 ΤΥΠΟΥΣ ΜΕ 160 F-16 ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ Ή ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΤΥΠΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ,

2 ΤΥΠΟΥΣ ME 45 MIRAGE-2000 (20 EGM KAI 25 -5) ΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ A-7 (ΥΠΟ ΑΠΟΣΥΡΣΗ)


ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ (ΜΕΤΑ ΤΟ 2014) ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ :

128 F-16 ΜΕ 40 ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ,

1 ΤΥΠΟ ME 80 RAFALE ΚΑΙ

1 ΤΥΠΟ ME 80 EF-2000 (ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Π.Α.) ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ

60 UCAV

(ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ Η Π.Α. ΕΙΝΑΙ 301 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ).


ΦΩΤΟ :

RAFALE (1) (2) (3)

EF-2000 (1) (2) (3)

UCAV NEURON (1) (2) (3)


ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ , ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΟΓΚΟΥ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ).


ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ (ΚΑΙ .... ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ) ΣΕΝΑΡΙΟ .... ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ "ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ" ΕΙΝΑΙ ΣΙΚΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Α/ΓΕΕΘΑ "ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΡΧΗΓΕ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ , ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΙ ΩΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΤΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: