27 Ιουλ 2009

Διαμαρτυρίες για τη σχεδιαζόμενη απόσυρση αστυνομικών- φρουρών

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2wmLUju7bZEx5vHjnDzNeaAnOKO2WsiWPriPQ3knoTqvka4iJ3qzSXQvFRad0IaA0rlKGhE1bJ6d14bwZbJvZlT2maQpfiY12Zb3HPk79hckWbUq8wi6bErEAB44Wu7UkDH87es7uxHWL/s320/%CE%95%CE%9B%CE%91%CE%A3.jpg

Ζήτημα... Νεστάνης ανέκυψε αιφνιδίως στην κυβέρνηση και από το πρωί ως το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου και σε υπουργεία ασχολούνται με το χωριό της Αρκαδίας το οποίο συναντούν όσοι ανεβαίνουν προς τη Βυτίνα και το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου. Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών απεφάσισε εκούσα - άκουσα με συνοπτικές διαδικασίες τη στελέχωση με 60 αστυνομικούς ενός νεοσύστατου τμήματος Τροχαίας στον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο Τρίπολης- Καλαμάτας, στην περιοχή Νεστάνης Αρκαδίας, κοντά στο ύψος της σήραγγας του Αρτεμισίου.

Η κατασκευή αυτού του τμήματος Τροχαίας προβλεπόταν στη συμφωνία του ΥΠΕΧΩΔΕ με την κατασκευάστρια εταιρεία του αυτοκινητοδρόμου Μορέας ΑΕ, αλλά κατά τα φαινόμενα είχε ξεχαστεί από τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. Το κτίριο για την προσωρινή στέγαση του αστυνομικού τμήματος είναι έτοιμο από τις αρχές Μαρτίου, ενώ ήδη έχουν δοθεί βάσει της σύμβασης από την κατασκευάστρια εταιρεία περιπολικά και άλλος τεχνικός εξοπλισμός για την εύρυθμη λειτουργία του. Ωστόσο οι... αστυνομικοί που θα εργάζονταν σε αυτό ήταν δυσεύρετοι, λόγω των ελλείψεων προσωπικού στην ΕΛ.ΑΣ.

Υπό την πίεση της «έκτακτης κατάστασης» αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το σχέδιο απόσυρσης αστυνομικών- φρουρών, που απασχολούνται στην προστασία νυν και πρώην βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων παραγόντων, προκειμένου να τοποθετηθούν σε άλλες υπηρεσίες και με εσωτερικές μετακινήσεις να εξασφαλιστεί και η δύναμη της Τροχαίας που απαιτείται για τη Νεστάνη. Το «πρόβλημα» του Αρτεμισίου έλαβε διαστάσεις αφότου άρχισε να γίνεται πανδαιμόνιο στη λεωφόρο Κατεχάκη αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου από τις παρεμβάσεις και τις διαμαρτυρίες των υπό φρούρηση προσώπων για τη σχεδιαζόμενη αφαίρεση τμήματος της φρουράς τους. «Πριν από την Τροχαία της Νεστάνηςπρέπει να σκεφθείτε τη... “Σέχτα Επαναστατών” και την προστασία μας από τις ανεξέλεγκτες ένοπλες οργανώσεις», λένε στους διευθυντές των αστυνομικών διευθύνσεων και στους υψηλόβαθμους παράγοντες που προσεγγίζουν στην κυβέρνηση.

«Λόγω των κενών στην Αστυνομία, μια νέα υπηρεσία με 60 αστυνομικούς είναι για εμάς ένα τεράστιο πρόβλημα για την ανεύρεση και την κατανομή του απαραίτητου προσωπικού», σημείωνε με τη σειρά του χθες το απόγευμα μιλώντας στο «Βήμα» υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., αναφέροντας: «Παρόμοιες ελλείψεις υπάρχουν παντού στην Αστυνομία. Η επανένταξη σε αστυνομικές υπηρεσίες υπεράριθμων ή αδρανών αστυνομικών φρουρών διαφόρων προσώπων είναι μια ορθή και δίκαιη λύση. Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες δεν έχει προηγούμενο. Οι πιέσεις που ασκούνται στο υπουργείο Εσωτερικών είτε απευθείας είτε μέσω του Μεγάρου Μαξίμου είναι εξοντωτικές. Υπάρχουν πρώην βουλευτές, σύζυγοι αποθανόντων πολιτικών, επιχειρηματίες που δεν θέλουν να αποχωριστούν ούτε έναν από τους πολυάριθμους φρουρούς τους.Και οι ίδιοι οι αστυνομικοί μετέρχονται όλα τα μέσα για να παραμείνουν στη φρουρά τους και να μην έχουν κανέναν έλεγχο».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: