25 Αυγ 2009

Ξεκινά τώρα η καταγραφή των ζημιών

Την καταγραφή των ζημιών ξεκίνησαν ήδη τα αρμόδια συνεργεία του ΥΠΕΧΩΔE , σε συνεργασία με την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και τους δήμους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Τα τελευταία μέτωπα φωτιάς σε Κιθαιρώνα και Κάρυστο κατασβέστηκαν σήμερα το πρωί της με τη συνδρομή των εναέριων μέσων και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν τώρα σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις, εξαιτίας των ανέμων που πνέουν.

Το απόγευμα συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, για να προχωρήσει σε αποτίμηση της κατάστασης και αναμένεται να αποφασιστούν μέτρα ανακούφισης των πυροπαθών.

Οι πυρόπληκτοι και όσοι έχουν ανάγκη βοήθειας εξαιτίας της καταστροφής μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό της Νομαρχίας: 210 6033050-2. Επίσης, στο 197, τη γραμμή Αμεσης Κοινωνικής Βοήθειας.

Ζημιές έχουν υποστεί τουλάχιστον 150 σπίτια, ενώ 213.000 στρέμματα έχουν καεί.

Οι ιδιοκτήτες των οποίων τα κτίρια υπέστησαν ζημιές πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση από τις 25 Αυγούστου στους ΟΤΑ της περιοχής τους προκειμένου να διενεργηθεί αυτοψία, όπως προβλέπει η νομοθεσία, από την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ) του ΥΠΕΧΩΔΕ για να χορηγηθεί η συνδρομή στεγαστικής αποκατάστασης.

Παράλληλα, ο ΕΛΓΑ έχει ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών σε καλλιέργειες, για την αποζημίωση των αγροτών.

ΠΗΓΗ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ : ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ? ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΜΕ 6 ΝΟΥΜΕΡΑ ?

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΧΙΚΑ ΚΑΙ ΖΟΥΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΓΙΑΠΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΟΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ "ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΤΕΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΑΣΗ.

ΓΙΝΕ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ

http://wasteculture.files.wordpress.com/2009/03/ceb1uthereta.jpg

ΦΥΤΕΨΕ ΚΑΙ ΣΥ ΜΙΑ ΒΙΛΑ

(ΝΕΑ "ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΑ" ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΡΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗ , ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ)http://2.bp.blogspot.com/_OVj772GB2_0/SpFMhuqIr6I/AAAAAAAAGx4/E_PTku-6-Sc/s320/BILA4.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_OVj772GB2_0/SpFMhVZffGI/AAAAAAAAGxw/-D2L_--CC7E/s320/BILA3.jpg

http://parnitha.pblogs.gr/files/45093-keramidi1.JPG

http://2.bp.blogspot.com/_7n7qoWr2hv0/RslxQBn2OAI/AAAAAAAAB8E/k-_15bTCA3E/s400/Vila_Parnitha_02.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: