11 Απρ 2009

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ


(Από το επίσημο σάιτ του Γιώργου Παπανδρέου)

- Πρώτα απ' όλα, ότι οι μετανάστες ήρθαν για προσωρινή διαμονή και γρήγορα θα φύγουν. Δεν είναι αλήθεια.

Ότι το μεταναστευτικό φαινόμενο είναι παροδικό. Θα σταματήσει κάποια στιγμή, και ότι μπορούμε να το σταματήσουμε. Και αυτό δεν είναι αλήθεια.

Ότι οι μετανάστες είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματα εγκληματικότητας στη χώρα μας. Δεν είναι αλήθεια. Ότι οι μετανάστες μας παίρνουν τις δουλειές. Επίσης δεν είναι αλήθεια.

- Ότι οι μετανάστες απειλούν την ταυτότητά μας και την εθνική μας συνοχή. Επίσης αυτό δεν έχει βάση.

Ότι οι μετανάστες δεν μπορούν να αποκτήσουν ελληνική συνείδηση, να υπηρετήσουν την Ελλάδα ως πατρίδα τους, να αναλάβουν και αυτοί τις υποχρεώσεις ισότιμα με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες. Κι αυτό δεν είναι αλήθεια.

Ότι οι μετανάστες αποτελούν ένα βάρος για τη χώρα μας, για την Ελλάδα. Δεν είναι αλήθεια.

Όπως και το ότι οι μετανάστες μπορεί να είναι πηγή τρομοκρατίας, ανασφάλειας και ανωμαλίας.

ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους (λαθρο)μετανάστες «να συμμετέχουν στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, είτε ως μέλη, είτε ως φίλοι, κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με την ευκαιρία της παγκόσμιας Ημέρας του Μετανάστη»

«δεν είναι χαρακτηριστικό των μεταναστών η βία και η εγκληματικότητα. Δεν διαφοροποιείται ο μετανάστης από τον Έλληνα στο ζήτημα της εγκληματικότητας. Γι' αυτό και η κοινωνία, οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει μετά από τέτοια περιστατικά να διαφοροποιούν τη στάση τους απέναντι στους μετανάστες»,

ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρχουν επιτροπές μεταναστών σε κάθε δήμο, να συμμετέχουν οι μετανάστες με το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές αλλά και το πολύ σημαντικό είπε να διευκολυνθεί η διαδικασία ώστε να αποκτούν εύκολα την Ελληνική υπηκοότητα».




Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι πρόκειται για ένα μείζον πολιτικό και ιδεολογικό πρόβλημα, σημείωσε όμως ότι στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο της Γαλλίας γιατί έχουμε διαφορετικές συνθήκες και οι μετανάστες δεν είναι γκετοποιημένοι.

το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προωθήσει λύσεις προοδευτικής κατεύθυνσης με στόχο τη νομιμοποίηση των μεταναστών

Ο Θ. Πάγκαλος μίλησε για φασίστες που υπάρχουν στη Ν.Δ., στο ΠΑΣΟΚ και στον κρατικό μηχανισμό που εμποδίζουν τη χορήγηση υπηκοότητας στους μετανάστες.

Ο Γ. Φλωρίδης στη συνεδρίαση του συντονιστικού τόνισε ότι το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής είναι ιδεολογικό και ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αντιταχθεί σε απόψεις που εκφράζουν «οι Χριστόδουλοι, οι Ανθιμοι και οι Ψωμιάδηδες, που είναι θρασείς και καθυβρίζουν τον πολιτικό κόσμο».

Για κοινωνική έκρηξη λόγω περιθωριοποίησης των μεταναστών προειδοποιεί ο Γ.Παπανδρέου
«Έχουμε φτάσει τις 200.000 που ουσιαστικά στερούνται δικαιωμάτων» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ..."

«Θεωρώ ότι είναι στο επίκεντρο των μεγάλων μας πολιτικών προβλημάτων ως χώρα όταν στερούμε στους πολίτες μας δικαιώματα, όταν δεν αισθάνονται ότι προστατεύονται τα δικαιώματά τους. Και η αντίδρασή τους είναι εκ των πραγμάτων μία αντίδραση που θα δημιουργήσει κοινωνικά προβλήματα, κοινωνικές εκρήξεις. Και βεβαίως δικαιολογημένα θα αντιδράσουν».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παπανδρέου στο ρόλο των γυναικών, των νέων, των μειονοτήτων και των μεταναστών, οι οποίοι, όπως είπε, "αμφισβητούν την εξουσία που κατέχουν οι άλλοι και απαιτούν τη μοιρασιά της".

"Μας αμφισβητούν, τόνισε, όταν γινόμαστε μέρος του κατεστημένου, όταν βλέπουν έλλειψη αλληλεγγύης, αξιοκρατίας και διαφάνειας". Πρότεινε να ενισχυθούν οι ομάδες αυτές μέσα στη Διεθνή και στα σοσιαλιστικά κόμματα, "γιατί αποτελούν πηγή φρέσκου οξυγόνου για την υγεία των κομμάτων".



ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ , ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ

ΟΛΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ http://hellenicrevenge.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: