12 Μαΐ 2009

ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΛ-ΚΑΙΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ???

[αλ+καιντα.jpg]


Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε στο Μπάρι δύο άτομα που θεωρούνται μέλη της Αλ Κάιντα και κατηγορούνται ότι ανήκουν σε τρομοκρατικό πυρήνα που προετοίμαζε επιθέσεις στη Γαλλία και τη Βρετανία, μετέδωσε το πρακτορείο Ansa.


Οι δύο άντρες είχαν συλληφθεί ξανά το 2008 στο Μπάρι, προερχόμενοι από την Ελλάδα, όταν στο τροχόσπιτό τους εντοπίστηκαν λαθρομετανάστες, μετέδωσε το Ansa, ενώ τώρα παραμένει άγνωστο το δρομολόγιο που ακολούθησαν.


Πρόκειται για τον 63χρονο ιμάμη Μπασάμ Αγιάσι συριακής καταγωγής που έχει αποκτήσει την γαλλική υπηκοότητα και τον Γάλλο Ραφαέλ Ζεντρόν (φωτογρ.), 34 χρόνων οι οποίοι είχαν στη κατοχή τους «όπλα και μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών» και είχαν δημιουργήσει ένα δίκτυο με στόχο την στράτευση και την εκπαίδευση ατόμων «έτοιμων να πολεμήσουν ή να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ιράκ και το Αφγανιστάν».

Οι δύο συλληφθέντες «σχεδίαζαν και οργάνωναν τρομοκρατικές επιθέσεις και αντάρτικες ενέργειες»σύμφωνα με τις κατηγορίες που διατύπωσαν εναντίον τους δύο ιταλοί δικαστές ενώ ένας από τους στόχος των επιθέσεων που σχεδίαζαν ήταν το αεροδρόμιο του Παρισίου Σαρλ ντε Γκολ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: