21 Μαρ 2009

Ουσιαστική ενημέρωση για τον αγωγό Μπουργκάς –Αλεξανδρούπολη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpi8mhQGv3ha94IHBApEnxmjt6Gsgkbhtq09xHcgMS2ChNrTZ84eYMuw3JwZyJtsseSytQG6B8wLB2kueOim2pLntDEuHwxAKEnXfjJJSIcnOvMQML2vGJNU8wnXGsAjXOFfRlejFDbmTI/s320/%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%BF%CF%82+%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%82_%CE%91%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%82.jpg

Έρχεται την Παρασκευή ο πρόεδρος της TRANSNEFT Νικολάϊ Τοκάρεφ

Επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 27 Μαρτίου ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας πετρελαίου TRANSNEFT, Νικολάι Τοκάρεφ, συνοδευόμενος από εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και εκπροσώπους της διεθνούς εταιρείας του πετρελαιαγωγού. Σημειώνεται ότι η TRANSNEFT είναι κρατική εταιρεία και ο μοναδικός διαχειριστής όλων των έργων των αγωγών πετρελαίου στη Ρωσία, ενώ είναι και επικεφαλής του ρωσικού σχήματος που συμμετέχει στον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή, ο κ. Τοκαρέφ θα συναντηθεί, στη διάρκεια γεύματος, το μεσημέρι της επόμενης Παρασκευής, με δημάρχους του Έβρου και την επιτροπή διαβούλευσης της νομαρχίας, με τους οποίους θα συζητήσει για το έργο του πετρελαιαγωγού.

Σειρά συναντήσεων από την Δευτέρα στην Αλεξανδρούπολη της Trans-Balkan Pipeline για τον πετρελαιαγωγό

Με τις περιφερειακές και νομαρχιακές τεχνικές υπηρεσίες αλλά και με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του δήμου Αλεξανδρούπολης θα συναντηθούν τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Εγνατία» στην Αλεξανδρούπολη, στελέχη της διεθνούς εταιρείας Trans-Balkan Pipeline, η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.
Την ίδια ημέρα, στις 5 το απόγευμα, οι εκπρόσωποι της εταιρείας θα συναντηθούν και με τα μέλη της επιτροπής διαβούλευσης της νομαρχίας Έβρου, ενώ στη συνάντηση έχουν κληθεί να συμμετέχουν και όλοι οι δήμαρχοι του νομού.

Ο κύκλος των επαφών τους θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαρτίου, με συνάντηση που θα έχουν με εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ της περιοχής. Όλες οι συναντήσεις θα γίνουν παρουσία ξένων και Ελλήνων μελετητών του έργου, οι οποίοι θα ενημερώσουν τους φορείς για τις επιλογές της χερσαίας όδευσης του αγωγού, με παράλληλη καταγραφή των θέσεων και απόψεων που θα διατυπωθούν, προκειμένου να ληφθούν υπ’όψιν κατά την επόμενη φάση σχεδίασης του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: