14 Οκτ 2009

Νέα τουρκική παρενόχληση σε α/φ της FRONTEX .....

[Rajavartiolaitoksen_Dornier_Malmilla.jpg]

Ακόμα μια πaρενόχληση σε αεροσκάφος της FRONTEX απο τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έλαβε χώρα εχθές τα ξημερώματα κοντά στο Φραμακονήσι.Κατα την πάγια -πλέον- τακτική τους οι Τούρκοι ελεγκτες αεράμυνας του ραντάρ της Κνιδιας χερσονήσου (Datca) καλέσαν επανειλημένα στον ασύρματο το φιλανδικό αεροσκάφος να απομακρυνθεί,επειδή παραβιάζει τουρκικό χώρο.

Το φινλανδικό αεροσκάφος εκείνη την στιγμή εκτελούσε περιπολία εντοπισμού σκαφών που μεταφέρουν λαθρομετανάστες από τα τουρκικά παράλια ,την οποία και συνέχισε παρά τις έμμεσες τουρκικές απειλές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση απο ελληνικής πλευράς στο περιστατικό..

ΠΗΓΗ


ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ :

«Είμαι υπέρ της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. και αντιτίθεμαι σε κάθε επιλογή, πέραν αυτής».
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

«ο κ. Παπανδρέου έστειλε δύο ισχυρά μηνύματα. Παρατήρησα, από μέρους του, μια ισχυρή αποφασιστικότητα για να υπάρξει πρόοδος στις σχέσεις με την Τουρκία, πάνω σε ισχυρή βάση. Επίσης, το γεγονός ότι επέλεξε να επισκεφθεί την Τουρκία, δείχνει τη μεγάλη σημασία που αποδίδει στην περιοχή».
ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

«σύγχρονο πολιτικό, μορφωμένο και ευγενή άνθρωπο, το προφίλ του οποίου πόρρω απέχει από τους Έλληνες πολιτικούς οι οποίοι επεσκέφθησαν την Τουρκία τα τελευταία χρόνια. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του», σημειώνει η «Χουριέτ», «ο κ. Παπανδρέου πρόκειται να κινηθεί γρήγορα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά, ενώ είναι προφανές ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του είναι έτοιμοι να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο εξωτερικής πολιτικής που έχουν ήδη ετοιμάσει».

Ο τουρκικός Τύπος χαιρετίζει, επίσης, τη δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρη Δρούτσα, για νέο οδικό χάρτη για την Τουρκία και την αντίθεσή του στο να κλείσει η πόρτα της ένταξης στην Τουρκία.

ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ? ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ "ΕΠΙΘΕΣΗ" ΦΙΛΙΑΣ ΤΟΥ "ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΚΕΤΟ "ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ" ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ "ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ " ? .... ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

ΘΑ ΕΞΑΣΚΗΣΕΙ Ο "ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ" ΤΟ ΒΕΤΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ? ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ......

Ο κ. "ΛΙΓΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ" ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ κ. "ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ" ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ κ. "ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ" ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ "ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ" ..... ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΣΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ "ΟΜΠΑΜΑ-ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ". ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ .....

Δεν υπάρχουν σχόλια: