6 Μαΐ 2009

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΕΙΡΗΝΙΚΗ "ΕΙΣΒΟΛΗ" ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ.....

ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

1. Στο Αλλαγή στρατηγικής σε Αγαθονήσι - Φαρμακονήσι επισημαίναμε ότι οι τουρκικές αεροναυτικές ασκήσεις και άλλες δραστηριότητες στο Αιγαίο δεν είναι εκδρομές για ξεμούδιασμα αλλά συνιστούν εφαρμογή της άμεσης στρατηγικής που υλοποιεί η Τουρκία που συνίσταται σε αμφισβήτηση για πρώτη φορά κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας σε κατοικημένο έδαφος .

Δεν πέρασαν πολλές ημέρες και με άρθρο του Μουράτ Ιλμέν, ανταποκριτή της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ» στην Αθήνα αμφισβητείται ευθέως η ελληνική κυριαρχία στο Αγαθονήσι και αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: Η ελληνική Πολιτεία «κατάφερε να εγκαταστήσει στο νησί μόνο 70 Έλληνες υπηκόους», οι οποίοι «έχουν έρθει εκεί λαθραία». «Το ελληνικό κράτος, προκειμένου να εντάξει το νησί στα εδάφη του με τετελεσμένα, κάθε περίοδο εγκαθιστά εκεί αρχικά δύο με τρεις οικογένειες, ακολούθως νύκτα μεταφέρει εκεί και άλλα άτομα, τα οποία εγκαθίστανται στο νησί». Ο Ιλμέν ισχυρίζεται επίσης ότι «σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, η κυριότητα του νησιού είναι αμφισβητούμενη και ο απέναντι γείτονας φοβάται την τουρκική αντίδραση».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε το άρθρο «προκλητικό και άσχετο με την πραγματικότητα» και έκανε λόγο για «σκόπιμη παραπληροφόρηση».

Να σημειωθεί ότι η πρώτη επίσκεψη του νέου υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου πραγματοποιείται σήμερα στα κατεχόμενα της Κύπρου, γεγονός που επιδεινώνει κι άλλο το ήδη βαρύ κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Παράλληλα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται να ξυπνά από την βαθιά χειμερία νάρκη του και αρχίζει να διαρρέει ότι ανησυχεί και από την «διαρκή ισχυροποίηση του άξονα Άγκυρας - Σκοπίων».

Μπα; Ανακάλυψαν οι διπλωματικοί φωστήρες μας και το «μουσουλμανικό τόξο» στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας. Τι λες ρε παιδί μου. Σημαντικόν……

ΠΗΓΗ

ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ? ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ... ΜΗΝ ΑΠΟΡΗΣΕΤΕ ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΚΑΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΚΑΙ "ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ" ΜΕ "ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ" ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.

ΥΠΝΟΣ ΒΑΘΥΣ ..... ΟΤΑΝ ΛΕΓΑΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΙ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ , ΩΣ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ.

http://site.mynet.com/tugrulcavusmestan/mynet_resimlerim/bttc_haritas_.gif

2. Αναφερθήκαμε χθες στην «φιλική και εθιμοτυπική» επίσκεψη του Τούρκου πρέσβη στα Σκόπια κ. Οκτσάλ Χακάν Αρσλάν, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή μας το Σαββατοκύριακο.

-Αλλά την πιο θερμή τελικά υποδοχή την επιφύλαξαν στην αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», που οι δραστηριότητές της όπως ανέφερε ο νυν πρόεδρος κ. Χατζηχαλήλ είναι αθλητικές και… πολιτικές.
-Μάλιστα έκανε εκτενέστερη αναφορά στο λόγο του για τους δικαστικούς αγώνες και την δικαίωση από το ΕΔΑΔ, καθώς και την αναμονή της απόφασης του Εφετείου Κομοτηνής για να εφαρμοστεί η απόφαση του ΕΔΑΔ που νομιμοποιεί την ΤΕΞ.
-Μάλλον δεν κατάλαβε καθόλου καλά τι είδους απόφαση περιμένει από το Εφετείο.
-Και ο κ. Οκτσάλ αναφέρθηκε στους αγώνες που έδωσε το 1991-92 για την ΤΕΞ και γι’ αυτή του την δράση τον παρασημοφόρησαν.
-Δηλαδή αποκαλύπτει ανοικτά ότι ως πρέσβης ξένους κράτους είχε ενεργή ανάμειξη σε σύλλογο που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και δεν ιδρώνει κανενός αφτί.
-Και ως διπλωμάτης φυσικά δεν αποκάλεσε τελικά τα Σκόπια που υπηρετεί ως «Μακεδονία», παρόλο που η Τουρκία έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια με αυτό το όνομα. Εκεί κράτησε τα προσχήματα.

Ο κ. πρέσβης πάντως προσκλήθηκε στην περιοχή μας από τον κ. Γκαλήπ Γκαλήπ και φιλοξενήθηκε στην εξοχική του κατοικία στα Σύμβολα. Είχαν να πουν πολλά. Ιδιαίτερα για τις επόμενες δράσεις του ΠΕΚΕΜ που πρόεδρος είναι ο κ. Γκαλήπ.
-Και μετά τις εκλογικές διαδικασίες στην ΠΕΚΕΜ και εν αναμονή των αρχαιρεσιών και την κατανομή των αξιωμάτων τις επόμενες ημέρες ο κ. Γκαλήπ συνεχίζει να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία ως πρώτος σε ψήφους.
-Οι εκλογές βέβαια στην περιβόητη ΠΕΚΕΜ που έχει φιλοδοξίες να χτίσει σχολεία, να γράψει ιστορία και να διοργανώσει πλήθος εκδηλώσεων, αποκάλυψαν και την γύμνια αυτών των επιχειρημάτων.
-Ότι δηλαδή όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν με τα 27 μέλη που τίμησαν με την ψήφο τους το νέο προεδρείο από τους 80 εγγεγραμμένους.
-Άρα οι πηγές χρηματοδότησης θα είναι η συνήθης σε τέτοιους συλλόγους.
-Τις επόμενες θέσεις στις εκλογικές διαδικασίες κατέλαβαν οι Ξανθιώτες με τον Τζεμήλ Καμπζά να φιγουράρει για αντιπρόεδρος στον σύλλογο, μετά την αποχώρηση του τέως βουλευτή της ΝΔ Ιλχάν Αχμέτ.
-Όλα αυτά δείχνουν ότι ο απλός κόσμος και οι συνειδητοποιημένοι πολίτες γυρίζουν την πλάτη τους σε τέτοιους συλλόγους που η δραστηριότητά τους έχει συγκεκριμένους σκοπούς και σχέδια και δεν βοηθούν καθόλου στην ομαλοποίηση κάποιων καταστάσεων.
-Εν αντιθέσει προκαλούν και οξύνουν τα πράγματα και είναι φυσικά απορίας άξιον το πώς ανεβάζουν ψηλά τον πήχη των γνωστών δραστηριοτήτων τους ως «σύλλογοι σφραγίδες».
-Γιατί με 27 μέλη που ψήφισαν, ούτε τους καφέδες της χρονιάς για τα συμβούλια δεν μπορούν να εξασφαλίσουν. Όχι να ικανοποιήσουν τα σχέδια του προέδρου.

ΠΗΓΗ

ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΜΕΝΟΣ Ο κ. ΠΡΕΣΒΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ "ΔΟΥΛΕΙΕΣ" ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΕΔΩ ... ΗΡΘΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟΥΣ "ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΜΑΣ. ΦΥΣΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ? ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΙΡΒΑΝΑ ΤΟΥΣ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ.

3. Εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Διδυμοτείχου Χρήστο Τοκαμάνη πραγματοποίησε την Πέμπτη 30 Απριλίου 2009 ο νέος Τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σιρνάτ. Στη συνάντηση αυτή ο πρόξενος ενημέρωσε τον κ. Τοκαμάνη για τα νέα του καθήκοντα. Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου του έκανε μια ιστορική αναδρομή της πόλης, αναφερόμενος στα μνημεία της, στην σημερινή τους κατάσταση, αλλά και στις ενέργειες που γίνονται για την ανάδειξή τους, αφού το μεγαλύτερο μέρος αυτών είναι οθωμανικά. Η κύρια ενημέρωση σύμφωνα με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Χρήστο Τοκαμάνη, εστιάστηκε γύρω από τους δεσμούς και τις συναλλαγές που έχουν οι δήμοι Διδυμοτείχου και Μακράς Γέφυρας τόσο με τον δήμαρχο όσο και με τον Έπαρχο της περιοχής. «θα πρέπει να γίνει ακόμη μια σύνδεση Ελλάδας – Τουρκίας από τα δυο αυτά σημεία και θα πρέπει και οι δυο χώρες να συμβάλλουν σε αυτό» υπογράμμισε ο κ. Τοκαμάνης, προσθέτοντας ότι «μείναμε σύμφωνοι πως όσες περισσότερες γέφυρες επικοινωνίας υπάρχουν θα είναι προς όφελος και των δύο λαών.»

Ο Τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς υποσχέθηκε να κάνει ότι μπορεί από την πλευρά του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην θερμή υποδοχή που του επιφυλάχθηκε διαπιστώνοντας ότι «το Διδυμότειχο βρίσκεται σε μια παραμεθόρια περιοχή, είναι μια πολύ σημαντική πόλη και μπορεί να αποτελέσει το κέντρο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας- Βουλγαρίας-Τουρκίας. Είμαι πάντα έτοιμος», κατέληξε, «να συμβάλλω ειδικά στην ανάπτυξη των πολιτιστικών, εμπορικών και κοινωνικών σχέσεων των δύο χωρών και στη σύσφιξη σχέσεων των δύο λαών. Είμαι πάντα έτοιμος σε ότι μου ζητήσουν.»


ΠΗΓΗ

Ο κ. ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ "ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ" ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ , ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ .... ΓΙΑ ΤΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΗ (?) , ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ-ΣΤΑΒΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΝΕΔΟ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ κ. ΠΡΟΞΕΝΕ ?. ΟΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΣΥΣΦΙΞΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ" , ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ,ΟΙ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ ,ΟΙ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ,ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΨΑΡΟΚΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ,ΤΑ ΠΕΡΙ "ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΩΝ" ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ,ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ,ΟΙ "ΓΚΡΙΖΕΣ" ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

Ο ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΗΡΘΕ , ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΕ , ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΙ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ(ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ).

4. Με επιστήμονες από την Τουρκία ως επί το πλείστον γίνονται οι εκδηλώσεις των συλλόγων, που φέρνουν ακαδημαϊκούς καθηγητές Πανεπιστημίου ή καλλιτέχνες μονίμως από την γειτονική χώρα υιοθετώντας ένα κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων, όπως το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται.

Έτσι η ομάδα υλοποίησης πρόσβασης στην ύπαιθρο οργανώνει εκδήλωση για τη νεολαία και τις εξαρτήσεις από ουσίες με ομιλητές τους Γιλμάζ Νουργκούλ μέλος ΔΕΠ του πανεπιστημίου Χασέτερε Άγκυρας και ο Κομοτηναίος ψυχίατρος Ιμπράμ Ονσούνογλου στις 8 Μαΐου στο ξενοδοχείο Χρήστος κι Εύη στις 6.30 μ.μ.
Την επόμενη μέρα στον ίδιο χώρο οργανώνεται άλλη ενημερωτική εκδήλωση από το τμήμα γυναικών του συλλόγου επιστημόνων μειονότητας με ομιλήτρια την ογκολόγο Ρινάρ Σαΐτ και τον Σεμπαετίν Σαΐτ με θέμα ημικρανίες και πονοκέφαλοι.

ΠΗΓΗ

ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ Ή ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ. ΜΑΛΛΟΝ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΝ ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ (Ή ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΙΛΑΕΤΙ ?). ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ ΕΔΩ .... ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

5. Στο 8ο Φεστιβάλ Φιλίας Τουρκίας – Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Καβάλα και την Καππαδοκία, από τις 12 έως τις 16 Ιουνίου, αναφέρθηκε η εφημερίδα Sabah στο ένθετό της «Cumartesi». Με τίτλο «Οι δύο λαοί θέλουν να ανταμώσουν» η εφημερίδα αναφέρεται στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν ο ελληνικός σύλλογος «Δάφνη» και ο ομώνυμος τουρκικός «Defne», με στόχο να σπάσει την προκατάληψη που υπάρχει μεταξύ των λαών Τουρκίας και Ελλάδας και να αναπτύξει τη φιλία, επισημαίνει η Απογευματινή της Κωνσταντινούπολης.
Βασικό θέμα του φετινού φεστιβάλ θα είναι η «αντάμωση» και θα αρχίσει στις 12 Ιουνίου στην Καβάλα με διάφορες εκδηλώσεις. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα επιστρέψουν στην πόλη, όπου στις 14 Ιουνίου με ειδικό τρένο θα μεταβούν στην Καππαδοκία, προκειμένου να πραγματοποιηθούν και εκεί διάφορες εκδηλώσεις. Το φεστιβάλ Φιλίας Τουρκίας – Ελλάδας θα λήξει στις 16 Ιουνίου στο Νεβσεχίρ (Νεάπολη) της Καππαδοκίας με μουσική εκδήλωση.

Γνωριμία με το Ελληνοτουρκικό Σωματείο Defne-Νέα Δάφνη

Η Defne (Κωνσταντινούπολη) - Νέα Δάφνη (Αθήνα) είναι η πρώτη σημαντική μη-κυβερνητική οργάνωση με ρίζες και στις δύο πλευρές του Αιγαίου που ιδρύθηκε για να ενισχύσει τις σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Η οργάνωσή ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2002 από έναν πυρήνα διακεκριμένων Ελλήνων και Τούρκων ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών, συγγραφέων, δημοσιογράφων και ανθρώπων του επιχειρείν και προχώρησε στη διοργάνωση πολλών και σημαντικών κοινών προγραμμάτων που πέτυχαν να φέρουν πιο κοντά τις δύο κοινωνίες και τους δύο λαούς.
Η δημιουργία ενός νέου λειτουργικού μοντέλου για την ειρήνη ανάμεσα στους πολιτισμούς μπορεί να αποτελέσει ένα προσχέδιο για όλη την ανθρωπότητα. Το ταξίδι της συμφιλίωσης μετρά ήδη αρκετά χρόνια και ο δρόμος της ειρήνης και της ενότητας είναι γεμάτος ευκαιρίες αμοιβαία επωφελείς και για τις δύο πλευρές.

ΠΗΓΗ

ΚΑΛΑ ΕΔΩ ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ? ΟΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο κ. ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ , ΤΑ ΙΔΙΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ" ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗ. ΑΠΟ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΖΓΚΙΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΑΒΗΤΟΓΛΟΥ.

ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ. ΓΕΝΙΚΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΑΝΕΤΑΙ, ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ ΣΥΝΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΟΠΟΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΝΩΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΠΛΩΣ ΤΙΣ "ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ" ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

ΣΤΗΝΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ 3 ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΜΑΤ.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ:

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ "ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ". ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ.

http://img.blogcu.com/uploads/muratsahin123_bati_trakya.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: