17 Μαΐ 2009

ΕΥΠ - ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ

http://www.nerdles.com/wp-content/uploads/2009/04/men-in-black-3.jpg

Ακόμη και η κατασκοπεία απαιτεί σπόνσορες. Στο πανελλήνιο συνέδριο των υπαλλήλων της ΕΥΠ, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο πολυτελές παραθαλάσσιο ξενοδοχείο «Μίνωας Παλλάς», στον Πλατανιά Χανίων, εμφανίστηκαν ως χορηγοί ένα κολέγιο μέσης εκπαίδευσης, μια ναυτιλιακή εταιρεία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και μια αλυσίδα fast food. Ως γνωστόν οι έλληνες πράκτορες δεν κρύβονται. Ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γ.Τσαγκαράκης τους παρέθεσε γεύμα (ευτυχώς, χωρίς κάμερες) στο εστιατόριο «Διόνυσος», γνωστό και ως «Πιλαφάδικο».

Oι «μυστικοί» δεν είναι ικανοποιημένοι με τις αμοιβές τους. Δεν μπορεί, λένε, μια καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών να παίρνει 800 ευρώ περισσότερα από όσα ένας προϊστάμενος επιχειρησιακού τμήματος της ΕΥΠ, με μηνιαίο μισθό 1.600 ευρώ! Τουλάχιστον είναι ικανοποιημένοι με τις εκλογές τους. «Πήραν» τις εκλογές οι ίδιοι που εκλέγονται εδώ και μία δεκαετία. Από τα 11 μέλη του ΔΣ τα εννέα πρόσκεινται στο ΠαΣοΚ. Βέβαια, οι βουλευτές της ΝΔ δεν το βάζουν κάτω. Από το 2004 ως σήμερα έχουν προσληφθεί 400 νέοι πράκτορες και διοικητικό προσωπικό, ασφαλώς με... αξιοκρατικές διαδικασίες.

(Σ.Σ. ΑΧ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ . ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΡΩΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ. ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΣΑΜΠΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΔΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΤΕ)

Πράκτοράς μου με ενημερώνει ότι οι πράκτορες συζήτησαν και για το περιβόητο μηχάνημα με την επιστημονική (και αθώα) ονομασία «Μηχάνημα επισύνδεσης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων» . Πρόκειται για υπερκοριό που «ακούει» e-mail, κινητά και σταθερά και κόστισε 3,5 εκατ. ευρώ. Για να λειτουργήσει απαιτείται άδεια εισαγγελέα, που έχει ήδη εγκατασταθεί στην ΕΥΠ. Το «κλου» είναι ότι μόλις ο υπερκοριός τέθηκε σε λειτουργία εντόπισε αμέσως άλλα πέντε μικρότερα αδελφάκια του στα χέρια ιδιωτών! Τι έκανε τότε η ΕΥΠ; Τους έβαλε πάγο ή τους έβαλε στο κόλπο; Απάντηση: Δεν έκανε τίποτε. Συμβουλή: Μιλάτε ελεύθερα, αφού αν κάποιος θέλει να σας ακούσει αποκλείεται να δυσκολευτεί.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: