30 Ιουλ 2009

Γιασάρ Οζ: “Οταν έβαζα φωτιές στην Ελλάδα ήμουν καλός και τώρα με κλείνετε φυλακή;”

http://www.nafpaktia.com/images/946.jpg


Με αφορμή την ένταση που υπάρχει στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας έγινε λόγος και για τις δασικές πυρκαγιές. Ο κ. Καλεντερίδης αποκάλυψε ότι στο παρελθόν το τουρκικό παρακράτος ασκούσε «πολιτική» βάζοντας φωτιές στην Ελλάδα:
«Είναι βέβαιο ότι μας έβαζαν φωτιές. Εχουμε μία ομολογία. Ο Γιασάρ Οζ ήταν μέλος τουρκικής παρακρατικής οργάνωσης που ήταν συνάμα συμμορία της μαφίας. Στο εσωτερικό της Τουρκίας έκαναν δολοφονίες και χτυπήματα σε κουρδικούς στόχους. Κάποια στιγμή συνελήφθη με δέκα κιλά ηρωίνης. Νομίζω το 1997. Οταν τον έπιασαν οι αρχές ασφαλείας και τον οδηγούσαν στη φυλακή, βρίσκονταν αρκετοί τηλεοπτικοί σταθμοί εκεί με τις κάμερές τους. Παρ’ όλο που του είχαν κλείσει το στόμα για να μη μιλήσει, εκείνος πρόλαβε και φώναξε: “Οταν έβαζα φωτιές στην Ελλάδα ήμουν καλός και τώρα με κλείνετε φυλακή;”.
Τότε είχα προτείνει η Ελλάδα να ζητήσει δικαστική συνδρομή από την Τουρκία, να πάει κάποιος δικός μας εισαγγελέας να ανακρίνει τον Γιασάρ Οζ και να ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Αν θυμάμαι καλά, σε πυρκαγιά στην Ικαρία είχαμε δεκατρείς νεκρούς και αυτό το ενδεχόμενο των εμπρησμών από τους Τούρκους παρακρατικούς έπρεπε οπωσδήποτε να εξεταστεί. Επίσης, δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Turkiye”, το 1995, όπου είχε μια τεράστια φωτογραφία από την πυρκαγιά στην Πεντέλη και έγραφε “Είδατε τι πάθατε;” Στην ουσία μας έστελναν μήνυμα ότι μας έκαψαν αυτοί».

Ασύμμετρες απειλές
Είχε δίκιο λοιπόν ο κ. Πολύδωρας, όταν το 2007 μιλούσε για «ασύμμετρες απειλές»;
«Αυτός ο όρος δεν στερείται βασιμότητας. Το 2007, όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη οι φωτιές στην Πελοπόννησο και την Εύβοια, κάποιοι προσπάθησαν να κάψουν τον Υμηττό. Παράλληλα γίνονταν και παραπλανητικά τηλεφωνήματα στην Πυροσβεστική, με αναφορές για ανύπαρκτες πυρκαγιές, ώστε να την υποχρεώσουν να διασπείρει τις δυνάμεις της. Αυτό το γεγονός είναι χειροπιαστό. Τα τηλεφωνήματα στην Πυροσβεστική καταγράφονται και από τη στιγμή που η ανάκριση δεν κατάφερε να εντοπίσει από πού προέρχονταν, μπορούμε να σκεφτούμε ότι υπήρχε ένα κέντρο που κατηύθυνε τις ενέργειες. Και μιλάμε για ένα κέντρο που είχε την τεχνογνωσία να κάνει μυστική δράση και να μην αφήνει ίχνη. Συνεπώς, υπήρχε ένα οργανωμένο σχέδιο – τουλάχιστον για την υπόθεση που αναφέραμε. Το σχέδιο εκπονήθηκε και ετέθη σε εφαρμογή είτε από κέντρο στην Ελλάδα, που θεωρεί το κράτος ως αντίπαλη οντότητα και προσπαθεί να το εξουθενώσει, είτε από μια ξένη χώρα».

Απόσπασμα συνέντευξης κ. Σάββα Καλεντερίδη στην Espresso


ΠΗΓΗ


ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΟΥΣΟΥΡΛΟΥΚ , ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ :

Για όσους αμφισβητούν κατά πόσο μπορεί να ισχύουν τα περί «ξενοκίνητων εμπρηστών», «πρακτόρων του εχθρού», «Τούρκων» κλπ, τους παραπέμπουμε στα πιο κάτω ακλόνητα τεκμήρια σχετικά με το σκάνδαλο Σουσουρλούκ του 1996 που συντάραξε την Τουρκία. Ένα από τα πολλά πράγματα που είδαν το φως της δημοσιότητας ήταν, μεταξύ άλλων, η σχέση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, των μυστικών υπηρεσιών και των ακροδεξιών παρακρατικών Γκρίζων Λύκων με το εμπόριο ναρκωτικών, με δολοφονίες και τρομοκρατία. Ο μοναδικός επιζών της μαύρης Mercedes του δυστυχήματος στο Σουσουρλούκ, ο αρχιμαφιόζος Γκρίζος Λύκος Αμπντουλλάχ Τατσλί, παραδέχτηκε δημόσια ότι έβαζε φωτιές στα ελληνικά δάση για χάριν της μητέρας πατρίδας (του)… [N-A.gr]


Αμπτουλλάχ Τσατλί, το «ομορφόπαιδο» του σκανδάλου του Σουσουρλούκ το 1996

Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Οι Τούρκοι παρακρατικοί έκαιγαν τα ελληνικά νησιά - Στόχος του Τούρκου ακροδεξιού μαφιόζου Αμντουλλάχ Τσατλί ήταν και ο εμπρησμός δασών σε ελληνικά νησιά, που υποτίθεται ότι έγιναν σε αντίποινα γιατί “η Ελλάδα βρισκόταν πίσω από τους εμπρησμούς των τουρκικών δασών στο Αιγαίο”. - Κείμενο της 28ης Νοεμβρίου 1996, μετά που ξέσπασε το σκάνδαλο Σουσουρλούκ στην Τουρκία.

• Σημερινή: ΕΙΡΗΣΘΩ: Η Ελλάς σαν Σμύρνη καίγεται - Ένας εχθρός στυγερός και αδίστακτος. Άγνωστος και αθέατος. Και γι’ αυτό πολύ πιο επικίνδυνος, πυρπολεί τη χώρα. Προκαλώντας βιβλική καταστροφή, δεκάδες νεκρούς, εκατοντάδες ανέστιους, χιλιάδες καταστραμμένους και εκατομμύρια τρομοκρατημένους. Δεν το χωρεί ο νους του ανθρώπου ότι πρόκειται για τυχαίες πυρκαγιές. Ή έστω περί μιας δαιμονικής συμπτώσεως τόσο μεγάλης εγκληματικής αμέλειας τόσων πολλών, ταυτοχρόνως, ασυνείδητων και ανεγκέφαλων πυρομανών. Δεν είναι καν το σύνηθες απεχθέστατο προϊόν των κακούργων «οικοπεδοφάγων», καταπατητών της δασικής γης της χώρας. Εδώ πρόκειται περί προσχεδιασμένης μαζικής επίθεσης εμπρησμού της Ελλάδος. Σχέδιο μετατροπής της Ελλάδος σε Σμύρνη του Εικοσιδυό. Ένα σατανικό σχέδιο επίθεσης, που υλοποιείται κατά κυριολεξίαν εμπρηστικώς, απέναντι σ’ ένα κράτος - το ελλαδικό - εντελώς ανίκανο ν’ αντιμετωπίσει μια τέτοια επίθεση. Ένα κράτος που - παρά τα προειδοποιητικά σήματα και τα πύρινα προμηνύματα - δεν κατάφερε έγκαιρα να σχεδιάσει ορθά και να υλοποιήσει αποτελεσματικά την προστασία, απέναντι σε εχθρική επίθεση εμπρησμού της χώρας. Προ δεκαετίας που συγκλόνιζαν στην Τουρκία οι αποκαλύψεις γύρω από το Σκάνδαλο Σουσουρλούκ ‘96 και την χρησιμοποίηση από τις μυστικές υπηρεσίες του βαθέος κράτους, των βρόμικων υπηρεσιών της μαφίας και των Γκρίζων Λύκων, Τούρκοι ακροδεξιοί φασίστες ομολόγησαν ότι διεκπεραίωσαν αποστολές πυρπόλησης των δασών της Ελλάδας. Έκτοτε δεν θα έπρεπε να τεθεί ύψιστη ελλαδική αποστολή η άμυνα απέναντι στους εμπρηστές;

• Καθημερινή: Σουσουρλούκ: το ατύχημα αποκάλυψη των παρακρατικών - Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ σε όλες τις άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ τα παρακλάδια της μυστικής οργάνωσης GLADIO στη δεκαετία του 1980 ατροφούν, στην Τουρκία, η περιβόητη Διεύθυνση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) μετεξελίχθηκε και ενισχύθηκε για να εξυπηρετήσει αμιγώς εθνικούς στόχους. Για την ακρίβεια, το είχε κάνει ήδη, αφού είναι αυτή που έχει πρωτοστατήσει και στο πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης το 1955 και στην ίδρυση της ένοπλης οργάνωσης των Τουρκοκυπρίων ΤΜΤ το 1957.

• Το Βήμα: Το παρακράτος της Τσιλέρ: Ακροδεξιοί, μαφιόζοι και έμποροι ναρκωτικών - Ποιος ήταν ο Αμπντουλά Τσατλί; Το «ομορφόπαιδο», που ανασύρθηκε μέσα από τα συντρίμμια της μαύρης Μερτσέντες στο πολυσυζητημένο ατύχημα του Σουσουρλούκ, δεν ήταν ένας κοινός εκτελεστής στην υπηρεσία της τουρκικής μαφίας, μπλεγμένος στο λαθρεμπόριο ηρωίνης. Νεότερα στοιχεία αμερικανικής προελεύσεως αποκαλύπτουν πως όχι μόνο εργαζόταν για τις μυστικές υπηρεσίες της γείτονος, αλλά η δράση του συνδέεται με μία από τις σκοτεινότερες πτυχές του ΝΑΤΟ: το δίκτυο «Gladio». Από τη «Σφαγή της Πρωτομαγιάς» το 1977 στην Κωνσταντινούπολη ως την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα και τις μυστικές επιθέσεις εναντίον των Αρμενίων και των Κούρδων, ο μίτος της ζωής του Τσατλί ξετυλίγει μια παράξενη ιστορία και αποδεικνύει πόσο μακριά φθάνουν τα πλοκάμια του τουρκικού παρακράτους.

• Wikipedia: Γενικά περί του σκανδάλου Σουσουρλούκ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: