6 Μαρ 2009

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: «Δεν θα φύγει ούτε ένας στρατιώτης»

Ο λεγόμενος Υπουργός Εξωτερικών Τουργκάι Αβτζί υποστήριξε ότι η παρουσία του Τουρκικού στρατού στην Κύπρο είναι αναγκαία και ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Αβτζί, σε γραπτή του δήλωση σχολιάζοντας δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού στην αιγυπτιακή εφημερίδα «Al Ahram», είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα αφήσουν να φύγει ούτε ένας Τούρκος στρατιώτης από το νησί ενόσω, όπως ισχυρίστηκε, η Ελληνοκυπριακή πλευρά «συνεχίζει να αντιτίθεται στη λύση του Κυπριακού».

Πρόσθεσε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται να υποστηρίξουν καμία λύση που θα εναντιώνεται στις εγγυήσεις της Τουρκίας.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αιγύπτου, ο κ. Αβτζί είπε πως οι προσπάθειες της Ελληνοκυπριακής διοίκησης, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, να παραβιάσει τα δικαιώματα του ψευδοκράτους και της Τουρκίας στην περιοχή, θα αποβούν άκαρπες.

Κάλεσε, τέλος, την Ελληνοκυπριακή πλευρά να σταματήσει, όπως ισχυρίστηκε, να ασκεί πιέσεις πάνω στην Τουρκία μέσω τρίτων χωρών και «να αρχίσει να διαπραγματεύεται στα σοβαρά» με την Τουρκοκυπριακή πλευρά για τη θετική έκβαση των απευθείας διαπραγματεύσεων.

http://ellas2.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: