31 Μαΐ 2009

Η ΣΕΧΤΑ ΤΩΝ ΜΗ "ΒΑΡΒΑΡΩΝ" ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ"

http://cache.daylife.com/imageserve/06lugMl50Bg3X/610x.jpg

Μπαίνοντας στην τελευταία εβδομάδα του ευρωεκλογών,τα επιτελεία των κομμάτων βρίσκονται σε αναβρασμό. Στην Ιπποκράτους , μετά την γκάφα του κ.Παπανδρέου και της ηγετικής του ομάδας σχετικά με τον όρο «βαρβαρότητα » ,στράφηκαν στο πεδίο της οικονομίας. Νέο σύνθημα: «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Είναι ο άσσος που κράταγε για το τέλος το ΠαΣοΚ ; Μπορεί!

Διαβάζοντας όμως ένα άρθρο στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας «Athens post» αρχίζω και αναρωτιέμαι μήπως αυτός ο άσσος είναι ..σημαδεμένος; Τι λέει εν κατακλείδι το άρθρο; « Από την πλευρά του Μαξίμου θεωρούν ότι τόσο η έκθεση του ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), όσο και οι παρατηρήσεις του κ. Αλμούνια , είναι καλοστημένες μηχανές αφού και οι δύο ανήκουν στο σκληρό σοσιαλιστικό στρατόπεδο».

Ήταν πραγματικά μια παράμετρος που μου είχε διαφύγει. Ας εξετάσουμε μαζί λοιπόν τον «άσσο» του ΠαΣοΚ προκειμένου να δούμε σε ΠΟΙΟ σημείο είναι σημαδεμένος και από ΠΟΙΟΥΣ.

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες ήταν στην χώρα μας κλιμάκιο του ΔΝΤ που επί δυο εβδομάδες έλεγχε τα δημόσια οικονομικά μεγέθη της χώρας. Λίγο ...σπάνιο για τέτοιου είδους ελέγχους εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας . Κρατήστε το !

Την ίδια ώρα η γκάφα του ΠαΣοΚ με τον όρο «βαρβαρότητα» δείχνει ότι συσπειρώνει τους ψηφοφόρους της ΝΔ, και αυτό αποτυπώνεται στα γκάλοπ. Κρατήστε το!

Ενώ λοιπόν το κλιμάκιο θα παρέδιδε την έκθεση του στον υπουργό οικονομίας την περασμένη Δευτέρα 25/5, ξαφνικά μέσω ...αγνώστων καναλιών αυτή διοχετεύεται σε συγκεκριμένες εφημερίδες από την ...Παρασκευή 22/5. Κρατήστε το!

Ακολουθούν πρωτοσέλιδα εφημερίδων:«Οδεύει προς πτώχευση η Ελληνική Οικονομία»,« Νέοι δυσβάστακτοι φόροι» κ.λ.π.... Κρατήστε το!

Το «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» που είχε στριμώξει στην γωνία το ΠαΣοΚ αντικαθίσταται άμεσα από το ...«Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Ο κ. Παπανδρέου καλεί τον κ. Καραμανλή να ανακοινώσει ποιους νέους φόρους θα επιβάλει αμέσως μετά τις εκλογές.
Παρότι ο Πρωθυπουργός με συνέντευξή του και ανεξάντλητα αποθέματα πολιτικής ειλικρίνειας και υπευθυνότητας δηλώνει ότι αυτή την στιγμή δεν τίθεται θέμα νέων φόρων, ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει ..θυμίζοντας βελόνα που έχει κολλήσει σε παλαιό γραμμόφωνο. Κρατήστε το! Μέχρι εδώ πολλές ..συμπτώσεις. Έχουμε όμως και άλλες!

http://2.bp.blogspot.com/_LDf-82xD-Ak/SZwRQBlfT4I/AAAAAAAAByo/f-wRwlCD7A8/s400/almunia_j_3.jpg

Αμέσως η Eurostat ( δηλαδή ο Χοακίμ Αλμούνια) δίνει στην δημοσιότητα έκθεση σύμφωνα με την όποια το ...7% των Ελλήνων αδυνατεί να πληρώσει το ενοίκιο ή το στεγαστικό δάνειο. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει τους Έλληνες στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας( Γαλλία , Κύπρος.6% κλπ). Την ίδια στιγμή παρατηρείται ομαδική , οργανωμένη διαδικτυακή προπαγάνδα μέσω post και σχολίων ωσάν να ανακάλυψαν το ελιξήριο της ...νεότητας. Κρατήστε το!

Όμως , ο κ. Χ.Αλμούνια ήταν ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας από το 1997 έως το 2000, και υποψήφιος πρωθυπουργός (παρά το οικονομικό σκάνδαλο που ξέσπασε με πρωταγωνιστές δύο εκ των συνεργατών του).
Ένα πρόσωπο δηλαδή με ....σοσιαλιστικό ελιξήριο που- όπως αποδεικνύεται- με τις ...«παρεμβάσεις του» ( ως επίτροπος) επιχειρεί να δημιουργήσει ρήγματα προς όφελος των ...συντρόφων του. Κρατήστε το!

http://www.enet.gr/resources/2009-04/kahn-thumb-large.jpg

Ας γυρίσουμε τώρα εκεί που ξεκινήσαμε . Στο ΔΝΤ. Αφεντικό λοιπόν αυτού του οργανισμού δεν είναι άλλος από τον σοσιαλιστή υπουργό του Μιτεράν, κύριο Ντομινίκ Στρος- Καν. Πρώην υποψήφιο πρόεδρο του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος.Συμπτώσεις ! Πολλές ..συμπτώσεις !

Εν πολλοίς , η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ καθώς και αυτή της Eurostat, εξυπηρέτησε την προεκλογική προσπάθεια του κ. Παπανδρέου και τον έβγαλε από την γωνία που είχε στριμωχτεί.
Ταυτόχρονα όμως έδειξε τον τρόπο σκέψης και τις πρακτικές ( με τις ωμές παρεμβάσεις στα εσωτερικά των χωρών) αυτής της νέας ηγετικής ομάδας των ρεφορμιστών του σύγχρονου σοσιαλισμού.

Παραβλέποντας λοιπόν τον ...σημαδεμένο άσσο ( είδαμε σε ΠΟΙΟ σημείο , από ΠΟΙΟΥΣ και ΓΙΑΤΙ), ας ρωτήσει κάποιος τον κ. Παπανδρέου ,εάν τελικά συμφωνεί με το αφεντικό του ΔΝΤ -και ...σοσιαλιστή σύντροφό του- ως προς τα αντιλαϊκά μέτρα που εισηγείται!

Είχαμε μέχρι χθες τους ακραίους νεοφιλελεύθερους του Μπους και τις ...παρεμβάσεις τους , τώρα μας προκύπτει και νέα ...σέχτα. Με την προσωπίδα του Σοσιαλισμού αυτή την φορά!
ΑΥΤΟ ... είναι βαρβαρότητα !

ΠΗΓΗ

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη με 13 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξέδωσε ανακοίνωση ασκώντας δριμεία κριτική στις τακτικές λαϊκισμού που ακολουθεί το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ( PES ) και ο Γιωργάκης στην καμπάνια του για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Wilfried Martens δήλωσε ότι:

«Αντί η συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τους Ευρωπαίους πολίτες, το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών την έχει αντικαταστήσει με φτηνούς λαϊκισμούς. Το να αποκαλούν έναν αριθμό διακεκριμένων υποψηφίων του ΕΛΚ ως «τραγικούς», όπως χθες έκανε το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, και χιλιάδες υποστηρικτές του ΕΛΚ σε όλη την Ευρώπη «βάρβαρους», όπως έκανε πριν μία εβδομάδα ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είναι πραγματικά θλιβερό. Είμαι πεπεισμένος ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα τιμωρήσουν το λαϊκισμό των Σοσιαλιστών στις ψηφοφορίες και η ήττα τους θα είναι μεγαλύτερη από ότι περιμένουν».Δεν υπάρχουν σχόλια: