2 Ιουν 2009

Συνέντευξη της Ν.Τζαβέλλα στο newstime.gr

Στο διάστημα της καριέρας της, η κ. Τζαβέλλα συνεργάσθηκε με πολλές προσωπικότητες της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας, όπως τον Κώστα Σημίτη, τον Χρήστο Λαμπράκη και στον Σωκράτη Κόκκαλη. Όμως, τα τρία αυτά άτομα βρέθηκαν επανειλημμένα στο στόχαστρο του ηγέτη του ΛΑΟΣ. Όταν ο κ. Καρατζαφέρης αποχώρησε από τη ΝΔ τα τέλη της δεκαετίας του ‘90 κατήγγειλε την ΚΟ-ΛΑ-ΣΗ που ευθυνόταν για όλα τα δεινά της χώρας (ΚΟ-κκαλης, ΛΑ-μπράκης, ΣΗ-μιτης). Ρωτήσαμε την συνομιλήτρια μας αν δεν την προβλημάτισε η συμμετοχή σε ένα κόμμα του οποίου ο ηγέτης είχε αποκηρύξει πρόσωπα με τα οποία είχε συνεργαστεί στο παρελθόν.

«Αυτά ανήκουν στο παρελθόν» μας απαντάει. «Σήμερα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει αμβλύνει σημαντικά την στάση του. Πρόσφατα, εκφράσθηκε πολύ θετικά για τον κ. Σημίτη ενώ ΤΟ ΒΗΜΑ δημοσιεύει συχνά συνεντεύξεις του».

Η συζήτηση μας ήταν άχαρη, στο βαθμό που οι ερωτήσεις μου στρέφονταν κυρίως γύρω από το αν υιοθετούσε τις απόψεις του ηγέτη του κόμματός της. Όμως, πολλές απ’ αυτές τις απόψεις βρίσκονται τόσο έξω από τον mainstream πολιτικό λόγο που θα ήταν δύσκολο να τις αγνοήσει κανείς. Όπως π.χ. οι απόψεις του για τους Εβραίους. Στις 24 Μαΐου 2004 στο ιδιόκτητο κανάλι του, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωνε: «Ζούμε σε μια χώρα που εβραιοκρατείται. Ο πρωθυπουργός (Κ. Σημίτης) έλκει την καταγωγή του από εκεί. Ααρών Αβούρης ο παππούς του. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει τη γιαγιά του, η οποία ήταν Πολωνοεβραία. Όλη η κυβέρνηση εβραιοκρατείται.» Όποιος Έλληνας τύχαινε να πιστεύει ότι στις ταυτότητες δεν θα έπρεπε να αναγράφεται το θρήσκευμα αυτό οφειλόταν, σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, στο ότι είχε εβραϊκό DNA: «Όπου δείτε υποστηρικτή του θέματος (σ.σ. των ταυτοτήτων)», έλεγε αναφερόμενος στον Στέφανο Μάνο, «έχει εβραϊκή ρίζα. Να ψάξετε. Στην οικογένεια, στη γυναίκα του, στην πεθερά του.»

Από την πλευρά της, η κ. Τζαβέλλα διαφωνεί ριζικά με αυτές τις απόψεις: «Αν έχουν αποδοθεί σωστά οι δηλώσεις του, τότε είναι προφανές ότι δεν τις συμμερίζομαι. Οι απόψεις μας σε αυτό το θέμα διαφέρουν».

Αυτές τις απόψεις για τους Εβραίους, ο αρχηγός του ΛΑΟΣ φαίνεται να τις διατηρεί ακόμα και σήμερα: Έτσι, πρόσφατα (3/1/09) κατά την διάρκεια της κρίσης της Γάζας, σε ενυπόγραφο άρθρο του στο κομματικό έντυπο Α1 έγραφε: «Είναι, πλέον, ευρέως γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι ΕΒΡΑΙΟΣ μυρίζει ΑΙΜΑ» (σ.σ. τα κεφάλαια του συγγραφέα).

Και με αυτές τις απόψεις σπεύδει να διαφοροποιηθεί, η κ. Τζαβέλλα, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι αυτές οι απόψεις εκφράστηκαν στα πλαίσια του πρόσφατου πολέμου στην Γάζα και ότι δεν είναι μόνο ο ηγέτης του ΛΑΟΣ που εκφράζει τέτοιες απόψεις: «Προφανώς δεν πιστεύω ότι Εβραίος μυρίζει αίμα! Όμως, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι κατά την διάρκεια της κρίσης της Γάζας –όταν έγιναν αυτές οι δηλώσεις- παρουσιάζονταν καθημερινά στην πλειονότητα των MMΕ πολύ πιο ακραίες απόψεις για τους Εβραίους. Ούτε νομίζω ότι ήταν ο μόνος πολιτικός με αυτές τις απόψεις και δεν καταλαβαίνω καμιά φορά γιατί επικεντρωνόμαστε μόνο σε αυτόν.»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν πάντοτε οι γεωπολιτικές αναλύσεις του ηγέτη του ΛΑΟΣ. Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στον στόχο μιας διεθνούς συνωμοσίας την οποία κατευθύνουν –ποιοί άλλοι;- οι Εβραίοι. Έτσι, στις 29/05/00 ο ηγέτης του ΛΑΟΣ, ανέπτυσσε με αδαμάντινη καθαρότητα την κοσμοαντίληψη του: «Η Νέα Τάξη πραγμάτων σημαίνει ότι είμαστε μαριονέτα στα χέρια των Εβραίων. Ισοπέδωση. Πρωτόκολλα. Η Παγκυβέρνηση έγινε στην Ευρώπη. Το ενιαίο νόμισμα έγινε και αυτό. Το χορεύουν όπως θέλουν. Ξέρετε τι χρήματα κερδίζουν οι Εβραίοι με αυτό το ανεβοκατέβασμα; Οδηγούμεθα εις πραγμάτωσιν των στόχων που είχαν τεθεί από 200 χρόνια!»

Όμως, και στο σημείο αυτό, η κ. Τζαβέλλα διαφοροποιείται, αρνούμενη ότι η συνωμοσιολογική αντίληψη έχει βάση στην πραγματικότητα: «Δεν υπάρχουν συνωμοσίες εναντίον της Ελλάδας που κατευθύνονται από τους Εβραίους».

Όμως, παράλληλα, η κ. Τζαβέλλα σπεύδει να προσθέσει ότι η «συνωμοσιολογική αντίληψη» της ιστορίας δεν αποτελεί κάποια ιδιαιτερότητα του ηγέτη του ΛΑΟΣ:
«Πρόκειται για μια βαθειά ριζωμένη στην λαϊκή αντίληψη άποψη που χρονολογείται από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Τα πάντα είναι αποτέλεσμα συνωμοσίας. Και δεν είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης ο μόνος πολιτικός που καταγγέλλει συνωμοσίες. Άλλοι καταγγέλλουν τους Εβραίους, άλλοι τους Αμερικανούς, άλλοι τα «διαπλεκόμενα». Η δική μου άποψη είναι ότι ο,τιδήποτε γίνεται στην πατρίδα μας είμαστε εμείς υπεύθυνοι και κανένας άλλος!»

Η συζήτηση για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας έφερε αναπόφευκτα στο «Μακεδονικό». Ζητήσαμε από την κ. Τζαβέλλα να σχολιάσει την στάση του νέου της κόμματος να θεωρεί οποιονδήποτε πολιτικό δεν έχει μαξιμαλιστικές θέσεις ως «προδότη».
«Αισθανόμαστε μια συσσωρευμένη οργή», απαντάει. «Δεν θέλω να δώσω συγχωροχάρτι στους πολιτικούς για τα λάθη που έκαναν και δεν μπορώ να τους βλέπω να λένε ότι ο τάδε πριν από εμένα έχασε την ευκαιρία. Αν εγώ και εσύ είχαμε χάσει κάποια ευκαιρία στη δουλειά μας, δεν θα λέγαμε «χάσαμε την ευκαιρία!» Θα μας είχαν απολύσει!».

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, η κ. Τζαβέλλα ήταν βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ. Για ποιο λόγο βρίσκεται σήμερα, λοιπόν, στο ΛΑΟΣ;
«Ανήκω στην Δεξιά και πιστεύω –όπως άλλωστε και πάνω από το 50% της ΝΔ -ότι το ΛΑΟΣ είναι οικείος πολιτικά χώρος. Σήμερα όλα τα μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα βρίσκονται κάτω από την ιδεολογική επιρροή μιας αριστερής θολοκουλτούρας, την οποία προσωπικά δεν ανέχομαι πια! Αυτή η «πεφωτισμένη» θολοκουλτούρα εμποδίζει την ορθολογική συζήτηση για καίρια θέματα που απασχολούν τον Έλληνα όπως η μετανάστευση, η ασφάλεια, το άσυλο. Τόσο στην ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ αν επιχειρήσεις να κάνεις μια ανοιχτή και τεκμηριωμένη συζήτηση για αυτά τα θέματα, θα κατηγορηθείς αμέσως «φασίστας» και για «ξενοφοβία» Μόνο στο ΛΑΟΣ μπορεί να εκφράσεις απόψεις και ανησυχίες τις οποίες συμμερίζεται η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.»


«Και ποιο ήταν το κομβικό γεγονός που την έκανε να προσχωρήσει στο ΛΑΟΣ;», ζητάμε να μάθουμε, καθώς η συζήτηση φτάνει στο τέλος της.
«Ο περασμένος Δεκέμβρης. Όταν τότε είδα την ανοχή την οποία επέδειξε η κυβέρνηση της ΝΔ στο όργιο της βίας και της καταστροφής εναντίον του εμπορικού κόσμου της χώρας, τότε πήρα την απόφαση μου.»

ΠΗΓΗ

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟΣ ..... ΑΝ Η κ. ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ? Ή Η ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟ ΚΑΙ ΨΗΦΟ ? ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΤΟΥ.

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ? ΜΑΖΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΙΑ .... ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ :

"Το πρώτο άνοιγμα στην Ντόρα μετά από αρκετό καιρό κάνει σήμερα μέσα από συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στην εφημερίδα «Αξία» ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Όπως, λέει δεν έχει κανένα προσωπικό θέμα με την υπουργό Εξωτερικό. Απλά, διαφωνεί με την διπλωματική πολιτική. Αν μάλιστα ήταν στο υπουργείο Υγείας ή στο Γεωργίας η Μπακογιάννη, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. «Δεν έχω τίποτα μαζί της. Και έχω πει ότι αν ο Μητσοτάκης χρειαζόταν αίμα, θα είμαι ο πρώτος που θα σπεύσω». Ο Καρατζαφέρης πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα το άνοιγα του. «Μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής. Μου αρέσει το πνεύμα της, το χαμόγελο της, το χρώμα τον μαλλιών της». Όσο πέφτουν τα ποσοστά του ΛΑ.Ο.Σ., τόσο περισσότερο θα αυξάνεται ο θαυμασμός του Καρατζαφέρη για την Ντόρα."

ΚΑΙ Η ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ .... ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟ.ΛΑ.ΣΗ.

http://1.bp.blogspot.com/_pigOeuaBMTo/SGVCZJtxS-I/AAAAAAAAC1A/Nokzi9JVCzo/s400/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B7%CF%82++2.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: