2 Ιουν 2009

Αντικυπριακές ενέργειες του Αλεξάντερ Ντάουνερ

Επίθεση κατά του Αλεξάντερ Ντάουνερ για αντικυπριακές ενέργειες και για πρωτοφανή επίθεση εναντίον μερίδας των κυπριακών Μέσων Ενημέρωσης (περιλαμβανομένης της «Σημερινής» και του «Σίγμα») εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης. Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ φέρεται από τον κ. Συλλούρη να δήλωσε σε κλειστή συνάντηση με 25 άτομα, υποστηρικτές του σχεδίου Ανάν, ότι στο νέο σχέδιο λύσης θα υπάρχουν και τουρκικές εγγυήσεις και δεν πρόκειται να φύγουν οι έποικοι.

Ο Ντάουνερ φέρεται μάλιστα να είπε, ότι «νιώθει αηδία για αυτά που προβάλλουν η 'Σημερινή', το 'Σίγμα', ο 'Φιλελεύθερος' και ο ΑΝΤ1».
Ο κ. Συλλούρης κατηγόρησε τον Ντάουνερ ότι επιχειρεί «μια απαράδεκτη, άχαρη παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της Κύπρου» και τον κάλεσε να αντιληφθεί ότι βρίσκεται σε μια Δημοκρατία, την οποία πρέπει να σέβεται.

Και συνέχισε: «Αν ήρθε εδώ να προωθήσει, όπως φαίνεται εκ των λόγων του, σε νέο δημοψήφισμα και να πάρει τουλάχιστον το 53% το νέο σχέδιο που διαμορφώνεται, και είχε πει σε αυτή τη συνάντηση ότι το σχέδιο θα έχει και τουρκικές εγγυήσεις και δεν πρόκειται να φύγουν οι έποικοι, νομίζω ότι δεν μπορεί να είναι μεσολαβητής, αλλά μόνο εκπρόσωπος των τουρκικών συμφερόντων».

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ κάλεσε τον Αλεξάντερ Ντάουνερ «να αντιληφθεί το ρόλο του, και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να του εξηγήσει το ρόλο του».

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: