16 Αυγ 2009

Aποτελεσματικές οι πεζές περιπολίες αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη

http://1.bp.blogspot.com/_SplgRYeI4iI/SUTserfA_ZI/AAAAAAAABfA/ERky4rVKoak/s400/m03-222632elas061207.jpg

Πάνω από 9.000 ήταν σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, τα άτομα τα οποία ελέγχθηκαν κατά τις πεζές περιπολίες που διενήργησαν αστυνομικοί σε επιλεγμένα σημεία και κεντρικές οδούς της πόλης, κατά το διάστημα από την 1η Μαΐου έως τις 31 Ιουλίου 2009...

Συγκεκριμένα κατά τις 1.479 πεζές περιπολίες που έγιναν με τη συμμετοχή 4.294 αστυνομικών, ελέγχθηκαν 9.215 άτομα, πάνω από 100 την ημέρα, το 60,53% των οποίων ήταν Έλληνες πολίτες και οι υπόλοιποι 3.638 αλλοδαποί.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν 349 παραβάσεις από τις οποίες σχεδόν οι μισές, οι 171, αφορούσαν διατάξεις του νόμου περί αλλοδαπών, και από τις υπόλοιπες 178, οι 87 αφορούσαν επαιτεία και οι 26 διατάξεις του τελωνειακού κώδικα.

Συνολικά συνελήφθησαν 404 άτομα, το 4,4% των ελεγχθέντων, και από αυτούς το 67%, οι 273 ήταν αλλοδαποί.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ενώ οι αλλοδαποί είναι δύο στους πέντε ελεγχθέντες, η αναλογία τους στους συλληφθέντες αυξάνεται σε δύο στους τρεις.

Τις ομάδες των πεζών περιπολιών αποτελούν ένστολοι αστυνομικοί οι οποίοι σε καθημερινή βάση, επεμβαίνουν άμεσα βεβαιώνοντας παραβάσεις, ενημερώνουν τους πολίτες γύρω από θέματα αρμοδιότητας τους και νομοθεσίας, εντοπίζουν και αναφέρουν τα ιδιαίτερα αστυνομικά προβλήματα κάθε περιοχής στους αρμόδιους και διενεργούν προληπτικούς ελέγχους.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της παρουσίας της αστυνομίας έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στον τομέα της αστυνόμευσης, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, έχει θέσει σε πιλοτική εφαρμογή από τις 12 Ιουλίου και εποχούμενες περιπολίες με ποδήλατο, τις οποίες πραγματοποιούν ένστολοι αστυνομικοί στον ποδηλατόδρομο και στον πεζόδρομο της παραλίας.

Η ΓΑΔΘ ευελπιστεί ότι με τις νέες αυτές περιπολίες, που διαθέτουν μεγαλύτερη ευελιξία και ακτίνα δράσης σε σχέση με τις πεζές περιπολίες, θα επιτύχει να έχει ακόμη πιο «ρεαλιστική και ουσιαστική θετική παρέμβαση στην καθημερινότητα πεζών και ποδηλατών».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: