17 Απρ 2009

Τουρκία: Μετά την άρση της «απομόνωσης» το άνοιγμα λιμανιών-αεροδρομίων στην Κύπρο

Η Τουρκία δεν πρόκειται να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στην Κυπριακή Δημοκρατία, πριν από την άρση της «απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων», δήλωσε ο επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, Εγκεμέν Μπαγίς, που πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στην κατεχόμενη Κύπρο.

Σε διάλεξη στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο Εγκ. Μπαγίς είπε ότι «κανείς δεν πρέπει να αναμένει από την Τουρκία να κάνει οποιαδήποτε μονομερή βήματα για την επίλυση του Κυπριακού» και πρόσθεσε: «H Τουρκία συνεχίζει την πολιτική της για την επίλυση του προβλήματος και είναι ένα βήμα πιο μπροστά».

Περαιτέρω, ανέφερε ότι το ψευδοκράτος «αποτελεί κομμάτι της πολιτικής και στρατηγικής ύπαρξης της Τουρκίας» και υποστήριξε πως η Τουρκία, χωρίς να αποσύρει έστω και ένα στρατιώτη από την Κύπρο και χωρίς να δώσει γη, «έχει αποδείξει στη διεθνή κοινότητα ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι ο κύριος λόγος, που δεν υπάρχει λύση στο Κυπριακό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ..... ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΤΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. .


Δεν υπάρχουν σχόλια: