10 Σεπ 2009

Ανέβηκε στο 8,6% η ανεργία


Στο 8,6% αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο, από 8,5% που ήταν το Μάιο, και 7,3% τον Ιούνιο του 2008, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος.

Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε σε 4.572.316 άτομα, 43.083 άτομα περισσότερα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2008 (ποσοστό αύξησης 0,95%), και 18.318 άτομα περισσότερα σε σχέση με το Μάιο του 2009 (ποσοστό αύξησης 0,4%).

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 427.707 άτομα, αυξημένοι κατά 67.729 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2008 (ποσοστό αύξησης 18,8%) και κατά 7.306 άτομα σε σχση με το Μάιο του 2009 (ποσοστό αύξησης 1,7%).

Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός διαμορφώθηκε σε 4.265.619 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ.

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας εμφανίζονται στις γυναίκες (12,4%) καθώς και στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (22,9%). Στους άνδρες το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται στο 5,8%.

Κατά περιφέρεια, τα μεγαλύτερα ποσοστά καταγράφονται στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (11,6%), στην Ήπειρο (11,5%) και στη Δυτική Ελλάδα (10,5%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στο Βόρειο Αιγαίο (4,5%), στο Νότιο Αιγαίο (4,9%) και στην Κρήτη (5,9%).

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Γ. ΡΩΜΑΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΣΤΟ "ΒΗΜΑ"

".... από το 11,3% του πρώτου τριμήνου του 2004 καταλήξαμε στο 7,2% του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου του 2008.

Σε απόλυτους αριθμούς οι 544.000 άνεργοι του πρώτου τριμήνου του 2004 περιορίστηκαν στους 355.000 του τρίτου τριμήνου του 2008. Ο αριθμός των ανέργων συνεπώς στην περίοδο μεταξύ του πρώτου τριμήνου του 2004 και του τρίτου τριμήνου του 2008 ελαττώθηκε κατά 189.000 άτομα.
Η δεύτερη περίοδος χαρακτηρίζεται από τα ακριβώς αντίθετα χαρακτηριστικά: το ποσοστό 7,2% του τρίτου τριμήνου του 2008 εκτινάχθηκε στο 9,3% το πρώτο τρίμηνο του 2009, με συνέπεια οι 355.000 άνεργοι του τρίτου τριμήνου του 2008 να έχουν ήδη αυξηθεί κατά 107.000 άτομα και να έχουν ξεπεράσει τον αριθμό των 462.000 ατόμων..... "

ΣΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

"..... Στην ανεργία των νέων ηλικίας κάτω των 25 ετών, η Ελλάδα διατηρεί τη δεύτερη θέση με ποσοστό 25,5% τον Ιούνιο 2003..... "

2003-04 Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ , Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΡΩΓΑΜΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΣΤΡΙΨΕ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΝΔ. 11,3% Η ΑΝΕΡΓΙΑ , 544.000 ΑΝΕΡΓΟΙ

2008-09 Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ , ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ , ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ , ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ , ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ. 8,6% Η ΑΝΕΡΓΙΑ , 427.000 ΑΝΕΡΓΟΙ
ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ?

Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΨΑΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΗΜΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ...... ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ . ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΜΑΣ ? ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ , ΑΦΟΥ ΕΤΑΖΕ ΓΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ , ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΧΑΛΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ? ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟΤΕ ?


ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ "ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ" ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΕΚΤΕΛΩΝ ΧΡΕΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΘ ..... ΤΩΡΑ ? ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΖΗΤΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΛΕΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ? ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ "ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ" ΤΩΡΑ ? ΑΝΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΙΣ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΙ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΥΜΑ .....


ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΣΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ ΟΡΟΥΣ , ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΝΟΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ , ΚΑΠΟΤΕ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΟΠΩΣ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ

ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΝ ΚΟΥΤΑΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ POLITI-GR :

"Το οφειλόμενο ποσό, από τους λάθος χειρισμούς από 2,8 δις Ευρώ ανήλθε στα ...54 δις Ευρώ (....ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ!!).
Το ελληνικό δημόσιο για να αποπληρώσει αυτή την τερατώδη σύμβαση έπρεπε να πληρώνει τοκοχρεολύσια της τάξης των ....400 εκατ. το χρόνο μέχρι το 2019. Το κλου της υπόθεσης είναι ότι το ΠαΣοΚ φρόντισε οι αποπληρωμές να αρχίσουν να εκτελούνται.... από την άνοιξη του 2004..."


ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ΞΑΝΑ ΣΗΜΙΤΗ (ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ , ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ.

ΓΙΑ ΔΕΣΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΜΑΓΙΚΑ :

"Όταν ο πολιτικός διάλογος μεταφέρεται στο πεδίο της πολιτικής και αφήνει αυτό της παραπολιτικής τότε τα κτυπήματα που δέχεται το ΠαΣοΚ είναι τόσο δυνατά που το ξαπλώνουν στο πολιτικό καναβάτσο.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες αυτών των κτυπημάτων. Το ΠαΣοΚ δήλωσε ότι θα καταργήσει το ΕΤΑΚ και θα επαναφέρει τον ΦΜΑΠ και τον φόρο κληρονομιάς.

Την απάντηση την έλαβε από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου , ο οποίος ζήτησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς θα καλύψει το πρόσθετο έλλειμμα των 800 εκατ. ευρώ από την κατάργηση του ΕΤΑΚ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Όταν κάποιος δεν ξέρει πού θέλει να πάει, είναι φυσικό να οχυρώνεται πίσω από γενικολογίες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Η κ. Κατσέλη οφείλει να απαντήσει συγκεκριμένα και όχι αόριστα.

Πώς θα καλύψει το πρόσθετο έλλειμμα των 800 εκατ. ευρώ που θα προκύψει από την κατάργηση του ΕΤΑΚ;
Γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να είναι η μοναδική χώρα μέλος του ΟΟΣΑ, η οποία θα φορολογεί τη μεταβίβαση και όχι την κατοχή της ακίνητης περιουσίας;

Ποιο
είναι το αφορολόγητο όριο που θέτει το ΠαΣοΚ και για τον ΦΜΑΠ και για τον φόρο κληρονομιάς; Σήμερα ένα πολίτης με ακίνητη περιουσία 200.000 ευρώ δεν πληρώνει ούτε φόρο κληρονομιάς ούτε ΕΤΑΚ.

Ενώ με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ πλήρωνε ΚΑΙ φόρο κληρονομιάς ΚΑΙ φόρο μεταβίβασης. Ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ;

Γιατί άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες η πάγια θέση του ΠαΣοΚ για τη φορολόγηση όλων των εισοδημάτων με βάση την κλίμακα; Ενώ το πρωί η κ. Κατσέλη σε συνέντευξή της δήλωσε ότι «θα εφαρμοσθεί ενιαία φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα», το απόγευμα δήλωσε ότι «εξαιρούνται οι τόκοι των καταθέσεων που συνεχίζουν να φορολογούνται αυτοτελώς, όπως σήμερα». Τι μεσολάβησε;

Τέλος, η κ. Κατσέλη όφειλε να γνωρίζει:

Πρώτον-
Το ποσοστό του φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ελλάδα είναι 4,7%, σημαντικά χαμηλότερο από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ.
Με απλά λόγια, οι πολίτες πληρώνουν αναλογικά λιγότερους φόρους από τις χώρες του ΟΟΣΑ. Και όχι περισσότερους, όπως υποστηρίζει η κ. Κατσέλη.
Μόνο υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές πληρώνουν οι πολίτες στη χώρα μας σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά, εξ όσων γνωρίζω, ούτε το ΠαΣοΚ δεν έχει θέσει θέμα μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.

Δεύτερον
- Η Ελλάδα, μετά τη Φιλανδία, έχει το μεγαλύτερο αφορολόγητο ποσό για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Ας πάψουν λοιπόν το ΠΑΣΟΚ και η κ. Κατσέλη να ζουν με τους μύθους που έχουν δημιουργήσει. Ας προσγειωθούν επιτέλους στην ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα και ας μην αλλάζουν μέσα σε λίγες ώρες τις θέσεις τους, προσπαθώντας να κρύψουν την προχειρότητα τους και να παραπλανήσουν τους Έλληνες πολίτες».

Το ΠαΣοΚ ανταπάντησε ότι ... «Σε ανακοίνωση Τύπου του Υπουργείου, δεν χωρά κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να μας λέει, "μπορεί να μας πει το ΠΑΣΟΚ ποιους φόρους θα αυξήσει". Θέλει ο κ. Παπαθανασίου να τα πει αυτά ; Να βγει και να τα πει ....με την ιδιότητα του υποψήφιου βουλευτή».

Αυτό τους πείραξε ! Δηλαδή εάν έβγαινε ο κ. Παπαθανασίου στο πεζοδρόμιο της Πλατείας Συντάγματος και έθετε αυτά τα ερωτήματα ,δηλώνοντας συγχρόνως ότι ομιλεί με την ιδιότητα του υποψήφιου βουλευτή , θα ...απαντούσαν;

Ας είμαστε σοβαροί. Όλοι οι πολίτες διαπίστωσαν ότι επί της ουσίας των ερωτημάτων «εποίησαν την νήσσαν». Όπως καταλαβαίνετε η ένδεια απαντήσεων οδηγεί... στο πολιτικό καναβάτσο."

ΠΗΓΗ


http://do.pasok.gr/wp-users/giannouli/simi.jpg

ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΗΜΙΤΗ , ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΗΜΙΤΗ , ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΗΜΙΤΗ , ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΗΜΙΤΗ , ΜΟΝΟ Η ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ...... ΑΠΕΞΩ , ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ Η ΟΥΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΗΜΙΤΗΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: