27 Μαρ 2009

ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει η πανεπιστημιακή κοινότητα την Τρίτη στις 12.00 το μεσημέρι, ύστερα από απόφαση που έλαβε η Σύγκλητος του Ιδρύματος, σε έκτακτη συνεδρίασή της, για τα λειτουργικά προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας της κατάληψης του κτιρίου και της πρυτανείας που συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα με βασικό αίτημα να διακόψει το Πανεπιστήμιο τις συμβάσεις με τους εργολάβους καθαριότητας (!)

Σημειώνεται ότι η απόφαση της Συγκλήτου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης της πολιτείας ώστε να σταματήσει η κατάληψη του Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, η Σύγκλητος ζητά, «εάν δεν τελεσφορήσουν οι προσπάθειές της να απομακρυνθούν οι καταληψίες, να γίνει αποκατάσταση της παραβίασης του ασύλου με κάθε πρόσφορο και νόμιμο μέσο που διαθέτει η ακαδημαϊκή κοινότητα και η πολιτεία».

Η κατάληψη έχει “παραλύσει” τις διοικητικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκπληρώσει τις ακαδημαϊκές, νομικές, οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις του.
Την ίδια ώρα, προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις κτιρίων στη Θεσσαλονίκη παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δημήτρης Παπαγεωργίου, μετά την έγγραφη παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιωργου Σανιδά, ο οποίος ζητούσε από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών της χώρας να διερευνήσουν ποια δημόσια κτίρια βρίσκονται υπό κατάληψη και από ποιους.

κ. ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΤΕ ΤΟΥΣ ..... ΑΝΤΕ ΑΡΚΕΤΗ ΠΛΑΚΑ ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΥΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: