28 Μαρ 2009

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ

[ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ+ΕΛΕΓΧΟΣ.JPG]

Εξήντα επτά άτομα συνέλαβε το τελευταίο 24ωρο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ), κατά τη διάρκεια εξόρμησης, που πραγματοποίησαν περιπολούντες αστυνομικοί για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Συνολικά ελέγχθηκαν 1.912 άτομα και βεβαιώθηκαν 368 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα. Από το σύνολο των συλληφθέντων, οι εννέα κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Σε βάρος άλλων επτά ατόμων εκκρεμούσαν δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες είχαν καταδικαστεί σε χρηματικές ποινές ή ποινές φυλάκισης για διάφορες αξιόποινες πράξεις.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

Ακριβά στοίχισε σε έναν αλλοδαπό η προσπάθειά του να αρπάξει την τσάντα μιας γυναίκας, Ελληνίδας, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια.

Ο αλλοδαπός μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου της γυναίκας που είχε σταματήσει στο φανάρι και επιχείρησε να της αρπάξει την τσάντα αλλά η γυναίκα ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε επάνω του με το ΙΧ με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει. Ο αλλοδαπός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ η γυναίκα συνελήφθη και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. (ΕΧΕΙ ΑΦΕΘΕΙ ΗΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ)

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ , ΜΗΝ ΣΗΚΩΝΕΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ

άρθρο 282 περί αυτοδικίας:
«Η ικανοποίηση της αξίωσης από το δικαιούχο αυτοδύναμα και χωρίς τη βοήθεια της αρχής (αυτοδικία) επιτρέπεται μόνο όταν η βοήθεια της αρχής δεν μπορεί να φτάσει έγκαιρα και υπάρχει κίνδυνος από την αναβολή να ματαιωθεί ή να δυσκολευτεί σημαντικά η πραγμάτωση της αξίωσης».

άρθρο 284 περί Άμυνας :
«
Δεν αποτελεί παράνομη πράξη η υπεράσπιση που επιβάλλεται σε κάποιον για να αποτρέψει παρούσα και άδικη επίθεση εναντίον του ίδιου ή τρίτου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: