27 Μαρ 2009

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ....

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικών, Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του State Department περί παρουσίας των Τούρκων στα κατεχόμενα της Κύπρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ασχολείται πια με τις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Είναι οριστικό. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι το State Department, το οποίο επί διοίκησης Ομπάμα υιοθετεί ή ενθαρρύνει θέσεις που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα της Ελλάδας και με τις ανάγκες απομείωσης των εντάσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (1) . Στη στρατιά των υφυπουργών - υπηρεσιακών παραγόντων του State Department, που τοποθετήθηκαν και έδρασαν με περιφρόνηση για τις ελληνικές θέσεις στα πιο ευαίσθητα θέματα της χώρας μας, προσετέθη ένας ακόμη, ο Φιλ Γκόρντον, σύμφωνα με τον οποίο ο τουρκικός στρατός κατοχής στο βόρειο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας συγκροτεί απλώς μία «παρουσία των Τούρκων» στο κατεχόμενο τμήμα της Μεγαλονήσου (2) !

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αντί να ασχολείται με μικροπολιτικά θέματα που δεν ενδιαφέρουν την πατρίδα και τον Ελληνικό λαό, ας ασχοληθεί επιτέλους με την προώθηση των ελληνικών θέσεων και των νόμιμων και νομιμοποιημένων στη γνώμη της Διεθνούς Κοινότητας αξιώσεών μας (3).

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ

(1) ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

Αγαπητέ Μπάρακ

Η μεγάλη νίκη σας αποτελεί έμπνευση για όλο τον κόσμο.

Έχει γεννήσει ελπίδες εκεί όπου κυριαρχούσε η απογοήτευση.

Αποδείξατε ότι, ναι, εμείς οι προοδευτικοί σε όλο τον κόσμο μπορούμε.

Η εκλογή σας προσωποποιεί την πεποίθηση ότι η προοδευτική πολιτική πρέπει και μπορεί να υπηρετεί τον άνθρωπο - όχι τα συμφέροντα των λίγων, και ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα.

Μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο πιο ειρηνικό, πιο δίκαιο και ασφαλή για τους πολίτες μας. Έναν κόσμο όπου βρίσκουμε λύσεις πέρα από τον πόλεμο, τη βία και την τρομοκρατία.

Ως Πρόεδρος του κόμματός μου στην Ελλάδα, του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, προσβλέπω στη στενή συνεργασία μας για τα επείγοντα ζητήματα της περιοχής, στη νοτιοανατολική Ευρώπη, στη Μεσόγειο και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Για να εγγυηθούμε τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, για ειρήνη και σταθερότητα στον κόσμο.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΜΠΑΜΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ?

(2) ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ? ΕΞΑΣΚΗΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ?

(3) ΑΝ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ π.χ. ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΤΟ 1997 Ή ΜΕ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΕΠΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ Ή ΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ (ΞΕΡΕΤΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΝΑ ΦΥΣΗΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΣΗΜΑΙΑ) ΤΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ....

Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ . ΑΡΑ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ Ή ΙΔΙΩΤΗ ? ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΞΩ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ.

ΜΙΛΑΤΕ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΝΗΜΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ ..... Ε ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ , ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: