29 Αυγ 2009

Η Κομοτηνή αποκτά ένα σύγχρονο αεραθλητικό κέντρο

Η Κομοτηνή αποκτά ένα σύγχρονο αεραθλητικό κέντρο

Την κατασκευή «Αεροδρομίων γενικής αεροπορίας - αεραθλητικών κέντρων» σε περιοχές που διαθέτουν ήδη τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, θα ανακοινώσει σήμερα στην Κομοτηνή ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, στις 11 το πρωί σε ειδική ημερίδα την οποία διοργανώνει το ΥΜΕ και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, με την οποία αναβαθμίζονται οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις παλαιών αεροδρομίων (στην Κομοτηνή, στο Μάλεμε της Κρήτης, στη Σπάρτη, στα Μαριτσά Ρόδου). Στους χώρους αυτούς θα κατασκευαστούν σύγχρονα αεροδρόμια γενικής αεροπορίας και αεραθλητικά κέντρα, με στόχο την τουριστική και εμπορική τόνωση των περιοχών αυτών, καθώς επίσης και την ανάπτυξη των αεραθλητικών δραστηριοτήτων.

Όσον αφορά τα έργα που θα κατασκευαστούν σε έκταση 99.04 στρεμμάτων που παραχωρεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην περιοχή Μεσούνη - κάμπος του δήμου Αιγείρου Ροδόπης, περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται σήμερα η Αερολέσχη Κομοτηνής, προβλέπεται:

Η ανακατασκευή και επέκταση του ανενεργού στρατιωτικού διαδρόμου που παραχωρεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μήκους 1.100 και πλάτους 30 μέτρων, με δάπεδο στάθμευσης αεροσκαφών,
Η κατασκευή κτηρίου αεροσταθμού επιφανείας 380 τ.μ. με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις λειτουργίας και ασφαλείας (αίθουσα αναμονής επιβατών, γραφεία ΥΠΑ- Ελληνικής Αστυνομίας, τελωνείου, εκθεσιακό χώρο, σταθμό πυροσβεστικής, υπόστεγο στέγασης αεροσκαφών κα) και έργα λειτουργίας Αεραθλητικού Κέντρου, με στόχο την ανάπτυξη του αεραθλητισμού (ανεμοπορία, αερομοντελισμό και αλλά και του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Το συνολικό κόστος των έργων θα ανέλθει σε 6 εκατ. ευρώ, η δημοπράτησή τους μέχρι το τέλος του 2009 και η ολοκλήρωσή τους σε ορίζοντα διετίας.
Το αεροδρόμιο-αεραθλητικό κέντρο Κομοτηνής, πρόκειται για την πρώτη από τις τέσσερις πρωτοβουλίες που θα προωθούνται προς υλοποίηση από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: