2 Αυγ 2009

Μια ματιά στην Ισπανία όπου υπάρχει λογική, κι όχι μικροπολιτική

http://www.cbc.ca/gfx/images/news/photos/2009/07/31/mallorca-funeral-cp-7104162-wide.jpg

Όσοι παρακολουθούν, παρά την καλοκαιρινή ραστώνη, τα γεγονότα, θα έμαθαν ότι τις τελευταίες μέρες η Ισπανία επλήγη μέσα σε δύο μέρες 2 φορές: μια βομβιστική επίθεση στο αρχηγείο της Χωροφυλακής (Guardia Civil) στο Μπούργκος, που άφησε πίσω της πάνω από 60 τραυματίες, και μια βομβιστική ενέργεια στη Μαγιόρκα, όπου θα έφτανε για διακοπές το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, σε αυτοκίνητο της χωροφυλακής, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο Ισπανών χωροφυλάκων. Παραθέτω την είδηση από το in.gr:

"... σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία της ισπανικής πολιτικής ηγεσίας τελέστηκε την Παρασκευή στον καθεδρικό ναό της Πάλμα η κηδεία των δύο πολιτοφυλάκων, ηλικίας 27 και 28 ετών, ενώ χιλιάδες Ισπανοί σε όλη την χώρα πραγματοποιούν σιωπηλές συγκεντρώσεις για να καταδικάσουν τη δολοφονία.

Οργισμένη αντίδραση Θαπατέρο

Ανάληψη ευθύνης για το εκρηκτικό 48ωρο δεν υπήρξε, όμως η ισπανική κυβέρνηση «φωτογραφίζει» την ΕΤΑ και προειδοποιεί.

Η αντίδραση του Ισπανού πρωθυπουργού Χοσέ Θαπατέρο ήλθε σε πολύ έντονο τόνο: «Καταδικάζω το νέο χτύπημα με πολύ οργή και πόνο, αλλά και με πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα. [...] Δεν έχουν καμία πιθανότητα να κρυφτούν. Δεν μπορούν να ξεφύγουν. Θα καταδικαστούν. Θα περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στη φυλακή».

Ο Χοσέ Θαπατέρο τόνισε ότι οι νέες επιθέσεις έρχονται τη στιγμή που η πολιτοφυλακή και η αστυνομία με τη συνεργασία των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας «χτυπούν την οργάνωση όσο ποτέ στο παρελθόν», προσθέτοντας ότι μέλη της ΕΤΑ συλλαμβάνονταν μαζικά το τελευταίο διάστημα και θα συνεχίσουν να συλλαμβάνονται.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Ισπανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει σε ύψιστη επιφυλακή τις δυνάμεις ασφαλείας, ζητώντας τους να διπλασιάσουν τη δουλειά και την προσπάθειά τους και να προστατεύσουν τους εαυτούς τους απέναντι σε αυτούς τους «αισχρούς δολοφόνους».

Στην κηδεία ήταν παρόντες επίσης, ο διάδοχος Φελίππε με την πριγκίπισσα Λετίθια και οι ινφάντες Κριστίνα και Ελένα.

Και τώρα, αφού διαβάσατε τα παραπάνω, και ειδικά τις δηλώσεις του σοσιαλιστή Θαπατέρο, κάντε μια σύγκριση με τις αντίστοιχες δηλώσεις των δικών μας...."σοσιαλιστών" σε αντίστοιχα περιστατικά.

Κάντε επίσης μια σύγκριση με τις αντιδράσεις των Ισπανών και τις αντιδράσεις αυτών που ευφιώς ο Σαββόπουλος έχει χαρακτηρίσει "κωλοέλληνες". Χιλιάδες Ισπανών βγήκαν στους δρόμους, όπως έχουν κατ'επανάληψη κάνει και στο παρελθόν, για να διαμαρτυρηθούν για την δολοφονία των δύο αστυνομικών. Στα Δημαρχεία της Μαγιόρκα και του Μπούγκος, τα Δημοτικά Συμβούλια των πόλεων συγκεντρώθηκαν μαζί με τους πολίτες, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην βία. Ενώ μια εφημερίδα κυκλοφόρησε με το πρωτοσέλιδό της να γράφει "Viva Guardia Civil".

Φαντάζεστε ποτέ κάτι αντίστοιχο να έχει γίνει στην Ελλάδα; 'Η ακόμη κι όσοι συμμετέχουν σε κατά καιρούς διαμαρτυρίες των Αστυνομικών, να μην έχουν χαρακτηριστεί ως και ασφαλίτες;

Φαντάζεστε κάποιον "σοσιαλιστή" δικό μας, να κάνει δηλώσεις σαν τον Θαπατέρο;
Ε, με την φαντασία θα μείνετε....

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: