15 Απρ 2009

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟ - Τετραετής ...αποχώρηση της Ντόρας;



Η μεγάλη αποδοχή των ψηφοφόρων της ΝΔ, αλλά και της ευρύτερης κοινής γνώμης στο πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή ,ασχέτως εκλογικών αποτελεσμάτων, πιθανών θα δρομολογήσουν εξελίξεις στον πολιτικό στίβο της χώρας μας.


Τον τελευταίο καιρό στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητείται έντονα το ενδεχόμενο διορισμού της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη σε θέση αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει και η υπουργός Εξωτερικών.


Μάλιστα διάφορα στελέχη που κινούνται στο κοντινό περιβάλλον της Υπουργού Εξωτερικών θεωρούν ότι μια τέτοια πρόταση είναι σαφώς τιμητική και εξετάζεται με την ανάλογη σοβαρότητα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο γιος της κυρίας Μπακογιάννη, Κώστας,έχει παραιτηθεί από την θέση του ειδικού συμβούλου στο Υπουργείο Εξωτερικών και παίρνει το δρόμο για το Καρπενήσι.
Αν και ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν θα κατέβει στις επικείμενες εθνικές εκλογές, τα τοπικά κομματικά στελέχη υποστηρίζουν το αντίθετο.


Πάντως οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν τους επόμενους μήνες και θα είναι ανάλογες με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Εάν διαπιστώσει ότι ο κ.Κ.Καραμανλής δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την ηγεσία της Ν. Δημοκρατίας,συμπλέοντας τρόπο τινά με τα κελεύσματα των πολιτών, ακόμη και έπειτα από εκλογική ήττα,τότε θα μετακινηθεί στις Βρυξέλλες.

Γνωρίζει πολύ καλά η κα. Μπακογιάννη ότι αν θελήσει ο πρωθυπουργός να παραμείνει δεν θα μπορέσει να τον αμφισβητήσει, πόσω μάλλον να τον «ανατρέψει».


Έχει σαφή αντίληψη ότι το ...σκηνικό... των δύο τελευταίων ετών έχει επαναστατήσει την βάση της ΝΔ , η οποία παραμένει σε συντριπτικά ποσοστά Καραμανλική.

Μια βάση που βλέπει , ακούει , καταλαβαίνει και ...δυσανασχετεί έντονα.
Μια βάση που η οργή της έχει συσσωρευτεί σε επικίνδυνο σημείο , είναι έτοιμη να ξεσπάσει και να φωνάξει ....«ως εδώ και μη παρέκει».


Χρειάζεται επειγόντως αποφόρτιση του κλίματος ,αφού ως έξυπνη πολιτικός που είναι, γνωρίζει ότι για να μείνει μέσα στο παιχνίδι της διαδοχής (όποτε έρθει αυτή) έχει ανάγκη το Καραμανλικό μπλοκ.

Οι γνωρίζοντες ισχυρίζονται ότι η κα.Μπακογιάννη θα αποδεχθεί την θέση της αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανοίγοντας τρόπο τινά και τον δρόμο για την εκλογή του γιου της στο Καρπενήσι , ή οποία με τα σημερινά δεδομένα δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί , αφού ...Μάνα, γιος και αδελφός στο ίδιο κοινοβούλιο, δεν θα γίνει αποδεκτό από τους πολίτες.

Μπορεί στην χώρα μας διαχρονικά να επικρατούσε μια οικογενειοκρατία στην πολιτική σκηνή, όμως τα πράγματα τον τελευταίο χρόνο έχουν αλλάξει και το κλίμα δείχνει σαφώς ότι η περαιτέρω διεύρυνση των τζακιών θα ....τιμωρηθεί επιδεικτικά στην κάλπη.


Μια τετραετία λοιπόν σε υψηλή-πράγματι- θέση στις Βρυξέλλες(λέγεται ότι θα είναι βοηθός του Χαβιέ Σολάνα) φαντάζει ως η ιδανική λύση για την οικογένεια και τα μελλοντικά σχέδια της κυρίας Μπακογιάννη.

Η τελική επιλογή για την θέση Αντιπροέδρου θα γίνει τον Νοέμβριο όταν θα γίνει στην Ιρλανδία το δημοψήφισμα για τη Συνθήκη της Λισσαβόνας. Τότε ακριβώς θα ορισθεί και ο διάδοχος του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Όμως ,οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και οι χώρες της Ε.Ε θα έχουν συμφωνήσει για τα πρόσωπα πολύ νωρίτερα από τον Νοέμβριο.

politis-gr



ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ
(ΘΑ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: