15 Απρ 2009

ΚΚΕ TOURS

Γράμμος, στα βήματα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

Ιστορικός - ταξιδιωτικός οδηγός


Μία πρωτότυπη εργασία που κυκλοφόρησε από τη «Σύγχρονη Εποχή». Αποτέλεσμα δεκάδων ταξιδιών, που έγιναν σε διάστημα 12 χρόνων, στο Γράμμο, στα μέρη που μεγαλούργησε ο ΔΣΕ, περιέχει 410 φωτογραφίες και 45 ειδικούς χάρτες με τις στρατιωτικές κινήσεις και τις διαδρομές, ντοκουμέντα από το Αρχείο του ΚΚΕ, και κείμενα που εισάγουν τον ταξιδιώτη στο θέμα, και τον βοηθούν να περπατά μ' ένα διαφορετικό τρόπο στο βουνό.

Οπως σημειώνεται στον πρόλογο της έκδοσης, «είναι άλλο πράγμα να συνδυάζεις τη γνώση της Ιστορίας του ΔΣΕ, τη ζωή και τη δράση του, με το βιβλίο και το χάρτη στο χέρι δίπλα και πάνω στα χαρακώματα όπου γράφτηκε η Ιστορία. Να έχεις μπροστά σου όχι μόνο τα ιστορικά ντοκουμέντα και τις καταγραμμένες μνήμες, αλλά και το χώρο που αυτά διαδραματίστηκαν, το θέατρο των μαχών, τις αποστάσεις, όλα εκείνα τα ζωντανά σημάδια που συνθέτουν το έπος του ΔΣΕ (...) μέσα από έναν τέτοιο συνδυασμό μελέτης μπορεί να προσεγγίσει κανείς βαθύτερα και πιο ολοκληρωμένα γενικότερα ζητήματα στρατηγικής και τακτικής, ιδεολογικά και πολιτικά προβλήματα που συνδέονται με τη συγκεκριμένη περίοδο, την οργάνωση και καθοδήγηση του ΔΣΕ, τις πηγές που τροφοδότησαν με ανεξάντλητη δύναμη τους μαχητές και μαχήτριές του: Το έπος του ΔΣΕ, μια από τις πιο ηρωικές σελίδες στην Ιστορία του επαναστατικού μας κινήματος και της πρωτοπορίας του, του ΚΚΕ. Να γνωρίσει τη συνθετότητα της ταξικής πάλης στην ανώτατη μορφή της. Τον Εμφύλιο, την ένοπλη αναμέτρηση που έχει τους δικούς της νόμους και κανόνες, γραπτούς και άγραφους, μοναδική και ανεπανάληπτη πρωτοτυπία».

ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΑ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟ ΚΚΕ , ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ "ΠΡΑΣΙΝΟ" ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ ΑΕΡΑ ? ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΧΕΣ , ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ , ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ , ΠΟΡΕΙΕΣ , ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ , ΑΓΑΛΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΓΙΑ ΣΟΥΒΕΝΙΡ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ/ΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ/ΞΕΝΑΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΔΣΕ (ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΕΞΗ ΠΕΡΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΩΝ)

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΝΙΚΗΣΕΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΦΗΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ? ΣΤΗΝ ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΚΟΜΗ ΤΕΤΟΙΟΙ ΦΥΣΙΚΑ

http://3.bp.blogspot.com/_Jtxb9AL8XfY/Rm56JxL_loI/AAAAAAAAAgI/Cpx0wlKlVZ0/s320/834ec1c8e1c19f5b6b055200373916a4-d6407796db8bc7845a008947e427c357.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: