2 Μαρ 2009

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ Νο 2

ΣΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ "ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ"


Δεν καταλαβαίνω, κατά τα άλλα, γιατί έγινε τόσος θόρυβος με το περίφημο πλέον «μυστικό δείπνο» του κ. Γ. Παπανδρέου με επιλεγμένους μεγαλοεπιχειρηματίες. Πίστεψε άραγε κανείς αφελής ότι δεν θα γινόταν κι αυτό; Ένα παζάρι ήταν η κόντρα του με την διαπλοκή που κρίθηκε υπέρ όταν ο Καραμανλής απέδειξε ότι δεν μπορεί να κρατήσει τις ισορροπίες - ή τις διατάραξε πριμοδοτώντας μόνο τους δικούς του, δια του Ρουσόπουλου. Διαλέγετε και παίρνετε. Κρατείστε ως υποσημείωση ότι πρωταρχικό μέλη του «συστήματος» αυτήν την εποχή είναι η εξεύρεση εκείνου που μπορεί να εξασφαλίσει έστω και μια μίνιμουμ σταθερότητα- για το ίδιο.

Στην πραγματικότητα ο κ. Γ. Παπανδρέου έδινε πάντα πρώτη προτεραιότητα στις σχέσεις του με τα διάφορα επιχειρηματικά lobby. Όπως τότε στα μέσα της δεκαετίας του 80 που συγκρότησε την «Ελληνική Ένωση Νέων Επιχειρηματιών», για να τον στηρίξει στις πολιτικές του φιλοδοξίες. Τα περίφημα «Νέα Τζάκια», όπως τα αποκαλούσαν τότε.

Το κτίσιμο των «νέων τζακιών» άρχισε με «κλειστές διαλέξεις» του Γ. Παπανδρέου στο κτίριο της «Ιντεραμέρικαν» του κ. Δ. Κοντομηνά το 1986. Προσκεκλημένοι σε εκείνες τις συγκεντρώσεις ήταν διάφοροι «νέοι» επιχειρηματίες της εποχής, όπως ο Γ. Κοσκωτάς και ο Θ. Μαργέλλος. Ο πρώτος είναι ο τραπεζίτης που προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, ο ίδιος για τον οποίο ο ΓΑΠ είπε πρόσφατα ότι αυτός …«αποκάλυψε» το σκάνδαλό του. Ο κ. Μαργέλλος πρωταγωνίστησε τότε, μαζί με τον Λούβαρη (Κόκκαλης), στο γνωστό «σκάνδαλο για το καλαμπόκι», για το οποίο και καταδικάστηκε αργότερα. Σήμερα παραμένει στενός φίλος του κ. Παπανδρέου (θυμούνται στο ΠΑΣΟΚ το ταξιδάκι στο Παρίσι;), αλλά και του κ. Γ. Κύρτσου.

Μέλη του πρώτου ΔΣ της Ένωσης Νέων Επιχειρηματιών, ήταν οι εξής: Πρόεδρος, Θανάσης Λαβίδας, Αντιπρόεδρος Χάρης Κυριαζής, Διευθύνων Σύμβουλος Δ. Καλλιτσάντσης, Μέλη: Γ. Παπαθανασίου, Δ. Κοντομηνάς και Βαρβάρα Βερνίκου.

Ο κ. Γ. Παπαθανασίου είναι βεβαίως ο σημερινός υπουργός Οικονομικών αυτοπροσώπως (!!!). Ο κ. Δ. Καλλιτσάντσης συμμετείχε και στο πρόσφατο μυστικό δείπνο. Ο κ. Δ. Κοντομηνάς είναι ο γνωστός. Ο κ. Χ. Κυριαζής, ιδιοκτήτης τότε του ομίλου πληροφορικής. Delta Singular, υπήρξε αργότερα και συνεργάτης του Στ. Μάνου στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας,

Στο καταστατικό της Ένωσης Νέων Επιχειρηματιών μεταξύ άλλων διαβάζουμε και τα εξής ονόματα:

Πάνος Τσουπίδης, πρώην διευθύνων σύμβουλος τότε της Δωρικής Τράπεζας μετέπειτα της «Μαρφίν» και αργότερα στενός φίλος του κ. Αλογοσκούφη και πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, από το οποίο απομακρύνθηκε μετά το σκάνδαλο των ομολόγων.

Πέτρος Γ. Δούκας, ο γνωστός.

Για λόγους χώρου δεν είναι δυνατόν να ασχοληθούμε σήμερα λεπτομερώς με τις δραστηριότητες των άλλων μελών της ομάδας των «Νέων» τότε και «Παλαιών» σήμερα επιχειρηματιών. Η ανάγνωση και μόνο των ονομάτων στο τεύχος εκείνο του «Αντί» που υπογράφει ο υποφαινόμενος πείθει για τις επιχειρηματικές προσβάσεις του κ. Γ. Α. Παπανδρέου. Πόσο τυχαία ήταν άραγε η συμμετοχή ονομάτων όπως εκείνα του κ. Κυριακόπουλου, προέδρου αργότερα του ΣΕΒ , του ανιψιού του πρώην προέδρου του ΣΕΒ, κ. Στάμου Στράτου, ιδιοκτήτη τότε της εταιρείας LSI καθώς και του προέδρου του ΣΕΒ Βορείου Ελλάδος κ. Ευθυμιάδη; Ή εκπροσώπων γνωστών και ηχηρών τότε ονομάτων επιχειρηματικών οικογενειών, όπως η κ. Βερνίκου, ο κ. Μπουτάρης και ο κ. Μηναϊδης;

Μήπως, τελικά, η λεγόμενη «πολιτική αφέλεια» και «αγαθοσύνη» του Γιωργάκη δεν ήταν παρά «στάχτη στα μάτια»; Η απάντηση, προσεχώς.

ΑΠΟ ΤΟ http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: