28 Ιουλ 2009

«Μπλόκο» στην Κωνσταντινούπολη σε αεροσκάφος με εκδρομείς από το Ηράκλειο

Γράφει το iraklio web radio, αναπαράγοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας του Ηρακλείου «Τόλμη»:

Ματαιώθηκε, για αδιευκρίνιστους λόγους, πτήση της Αegean με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, μετά από την άρνηση των τουρκικών αρχών να χορηγήσουν άδεια εκτέλεσης της πτήσης. Αυτή η εξέλιξη σήμανε την πλήρη ανατροπή των καλοκαιρινών διακοπών για τους επιβάτες της πτήσης, η οποία ήταν προγραμματισμένη να απογειωθεί από τον αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στις 2.50 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Το αεροσκάφος είχε ναυλωθεί από τουριστικά γραφεία από το Ηράκλειο, στο πλαίσιο πακέτων διακοπών. Ωστόσο, όπως με έκπληξη πληροφορήθηκαν τόσο οι επιβάτες όσο και οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων, η πτήση Α34880 για Κωνσταντινούπολη ακυρώθηκε, αφού δεν έλαβε τη σχετική άδεια εκτέλεσης πτήσης από τις αρχές της γείτονος χώρας. Η σχετική πληροφόρηση έλαβε χώρα περίπου στις 5 το πρωί με την ανάγνωση ανακοίνωσης και ενώ οι μισοί εκ των επιβατών είχαν προηγουμένως προχωρήσει σε check in.

Η εταιρία Aegean Airlines δεν ήταν σε θέση να παρέχει περισσότερες πληροφορίες για τα ακριβή αίτια άρνησης των τουρκικών αρχών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο περιστατικό συμβαίνει για πρώτη φορά. Για τους ταλαιπωρημένους και «άτυχους» επιβάτες δόθηκε εναλλακτική λύση, την οποία περίπου οι μισοί από αυτούς αποδέχτηκαν.

Ταξίδεψαν με άλλη πτήση για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, και από εκεί επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και ταξίδεψαν οδικώς έως την Κωνσταντινούπολη. Αυτή η εναλλακτική ήταν χαμηλότερης οικονομικής αξίας, όμως προτιμήθηκε μπροστά στην συνολική ματαίωση του προγραμματισμένου ταξιδιού προς την Πόλη.

ΤΩΡΑ ΑΝ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΙΣΧΥΡΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ .... ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΛΑΠΤΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: