30 Σεπ 2009

ΠΕΡΙ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ ....

Στο 8,5% του ΑΕΠ το γαλλικό έλλειμμα

Την ώρα που το ελληνικό έλλειμμα - όπως θα δηλωθεί σήμερα το απόγευμα στη Eurostat - διαμορφώνεται στο 6% για το 2009, γεγονός το οποίο θέτει εν αμφιβόλλω τη στάση της ΕΕ απέναντι στη χώρα μας, η Γαλλία ανακοινώνει ότι το δικό της δημόσιο έλλειμμα θα αυξηθεί από 8,2% του ΑΕΠ φέτος σε 8,5% το 2010. Πρόκειται για επίπεδο - ρεκόρ, σύμφωνα με το σχέδιο προϋπολογισμού που παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση και το οποίο βασίζεται σε πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης 0,75% τον ερχόμενο χρόνο.

Το δημόσιο χρέος για το 2010 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 84% του ΑΕΠ της Γαλλίας, από 68% που ήταν το 2008, και αρκετά υψηλότερα από το θεωρικό όριο του 60% που ορίζεται για την Ευρωζώνη.

Μεταξύ των μέτρων που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό της Γαλλίας είναι ο «πράσινος» φόρος για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς και φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΓΚΟΛΕΝ ? ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΥ ? ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΝΕ ΣΤΑ ΤΖΑΜΠΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΒΑΛΑ ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ? ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ , ΕΔΩ ΚΑΤΕΒΗΚΕ Ο ΓΚΟΥΡΟΥ ΛΕΥΚΟΣ ΟΜΠΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΟΠΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΖΟΤΑΝΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΥΒΑΛΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΛΑΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΕΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΧΑΜΠΑΡΙ .... ΝΤΡΟΠΗ !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: