30 Σεπ 2009

Επιχείρηση συνειδητής εξαπάτησης των Eλλήνων πολιτών.


Ζούμε μοναδικές στιγμές ! Τέτοιες, που σίγουρα δεν έχουμε βιώσει ποτέ στο παρελθόν και αμφιβάλω εάν είναι δυνατόν να βιώσουμε παρόμοιες και στο μέλλον.

Ο πολιτικός τον οποίο οι ...δημ(ι)οσκοπήσεις παρουσίαζαν μέχρι και πριν λίγες ημέρες να προηγείται με πρωτόγνωρη -για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα-διαφορά , έχει ...εξαφανιστεί. Ή επί το σωστότερο ...τον έχουν εξαφανίσει!
Αρνείται τηλεμαχίες, αρνείται συνεντεύξεις, αρνείται τον διάλογο και περιορίζεται σε ετοιματζίδικα λογρύδια . Μάλιστα είναι πολύ ευχαριστημένος με αυτή την ...κατάσταση αφού σύμφωνα με την προ ημερών συνέντευξη του στην Ιταλική «La Repubblica» ,ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ- σε ότι αφορά τις μέρες αυτές, λίγο πριν την ψήφο- αποκαλύπτει ότι «... Κολυμπάει, τρέχει, ακούει μουσική...».

Το άκρον άωτον είναι ότι στην τελευταία, ερώτηση, του Ιταλού απεσταλμένου «τι σημαίνει για σας, η λέξη σοσιαλισμός;», ο κ.Γ. Παπανδρέου απαντά: «να δώσουμε περισσότερη δύναμη στους πολίτες και να τους πληροφορούμε, για να τους βοηθάμε να λαμβάνουν αποφάσεις » ( .......)

Είναι επίσης αντιφατικό από την μια το ΠαΣοΚ να ισχυρίζεται ότι είναι κοντά στην αυτοδυναμία, και από την άλλη να κρύβουν τον ... «εν δυνάμει πρωθυπουργό» και να του απαγορεύουν την έκθεση στον δημόσιο διάλογο.
Η λογική λέει ότι στην περίπτωση που βρίσκεσαι μια ανάσα από την πραγμάτωση αυτοδύναμης κυβέρνησης, εντείνεις τις προσπάθειες σου και ...δεν κρύβεσαι, κολυμπάς, τρέχεις και ακούς μουσική.

Βέβαια όλοι καταλαβαίνουμε ότι αφού πρώτα μέσω των δημ(ι)οσκοπήσεων μάς παρουσίασαν τον επερχόμενο .. Μεσσία, στην συνέχεια προσπαθούν να τον προστατέψουν , καθώς όπου και όταν παρουσιάστηκε σε δημόσιο διάλογο, οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις του ΠαΣοΚ έδειξαν σημαντική πτώση των ποσοστών τους.

Μάλιστα στέλεχος της Ιπποκράτους δεν δίστασε να χαρακτηρίσει , ενώπιον ανοικτού ...ακροατηρίου , ότι εάν για οποιοδήποτε λόγο ο πρόεδρος παρακαθίσει σε δημόσιο διάλογο , τότε θα πρέπει να παρουσιαστούμε αυτοβούλως στο Αιγινήτιο ως πάσχοντες από ... «αυτοκτονικό ιδεασμό».
Στην απέναντι πλευρά ο κ. Καραμανλής έχει ήδη δώσει τέσσερις συνεντεύξεις , έχει κάνει, ήδη, δύο συζητήσεις με πολίτες και αύριο θα κάνει μια ακόμη, αυτή την φορά μέσω διαδικτύου καθώς θα απαντήσει σε ερωτήματα που του έχουν σταλεί μετά την ανοικτή πρόσκληση του.
Δείχνει ότι δεν κρύβεται , δεν φοβάται και ότι ανταποκρίνεται στο καθήκον του για την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών.

Με όλα αυτά λοιπόν τα παράδοξα που συμβαίνουν σε αυτή την προεκλογική περίοδο και με όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα , αναλογίζομαι τα λόγια του Κολομβιανού Gabriel Garcia Marquez: «Η φανταστική λογοτεχνία επινοήθηκε», είπε ο νομπελίστας συγγραφέας, «τη μέρα που ο Ιωνάς γύρισε σπίτι του και είπε στην γυναίκα του ότι άργησε τρεις μέρες επειδή τον είχε καταπιεί μια φάλαινα».

Έτσι λοιπόν και οι φανταστικές και μυθοπλαστικές δημοσκοπήσεις άρχισαν όταν πρωτοπαρουσίασαν το ΠαΣοΚ να προηγείται με ....7 και 8 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: