28 Φεβ 2009

Ελληνική αποχώρηση από διάσκεψη στα Σκόπια

Αποχώρησε από πολυμερή διάσκεψη για τον πολιτισμό, που πραγματοποιείται στα Σκόπια, η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι οι διοργανωτές χρησιμοποιούσαν το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», σε αντίθεση με την πρακτική για χρήση μόνο σημαιών των χωρών και ονομάτων των συμμετεχόντων.

Διοργανωτής της διάσκεψης, με θέμα «Πολιτισμός και Οπτικοακουστική Επικοινωνία-Παράγοντας ειρήνης και εξασφάλισης του ευρωπαϊκού μέλλοντος για τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης», στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι χωρών της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι της UNESCO και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ήταν το υπουργείο Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, σε συνεργασία με ιδιωτικό πανεπιστήμιο των Σκοπίων.

Η κα. Παπαδοπούλου, σε παρέμβασή της στη διάσκεψη, κατηγόρησε τους διοργανωτές ότι ενήργησαν με κακή πίστη και σε πλήρη παραβίαση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στο πλαίσιο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, που υπεγράφη μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ το 1995.

Η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ, η οποία συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διάσκεψη, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι το υπουργείο Πολιτισμού της ΠΓΔΜ επιχείρησε να εκμεταλλευθεί τη διάσκεψη για την προώθηση πολιτικών στόχων και αποχώρησε από τη διάσκεψη.

http://strategy-geopolitics.blogspot.com

ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ? ΕΠΙΔΕΙΞΗ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ , ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΗΤΑΝ ..... ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ "ΒΡΟΥΜΕ" ,ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΩΒΙΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ" ΕΘΝΟΣ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ... ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΕ Ο "ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ" ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣΟΣΚΙ .....

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ

ΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΕΡΕ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ Η κ. ΥΠΕΞ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: