28 Φεβ 2009

Χαστούκι για την Αλβανία η έκθεση του Στεητ Ντιπάρτμεντ...

Οι θέσεις της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας από την Αλβανική Κυβέρνηση, υιοθετήθηκαν στην ετήσια έκθεση του Στεητ Ντιπάρτμεντ που δημοσιοποιήθηκε προχθές το βράδυ.

Ειδικότερα θίγονται θέματα, όπως ο εκλογικός νόμος, η Ελληνόγλωσση παιδεία η υφαρπαγή των περιουσιών, η μη αναγραφή στα Ελληνικά των πινακίδων στις περιοχές της Ελληνικής Μειονότητας και ο διωγμός του Δημάρχου Χιμάρας.

Στην ουσία η έκθεση αυτή αποτελεί «ράπισμα» και «κόλαφο» για την Αλβανική πλευρά, αφού επισημαίνει τις ανομίες της σε βάρος των Βορειοηπειρωτών. Ειδικότερα στην έκθεση σημειώνεται:

«Η Εθνική Ελληνική Κοινότητα εξέφρασε την αντίθεσή της με την κυβέρνηση, αποσκοπώντας στον ευνοϊκό καθορισμό των εκλογικών περιφερειών, στην υποστήριξη της Ελληνόγλωσσης παιδείας, στην διατήρηση των περιουσιών και στην σύνταξη και στα Ελληνικά των κυβερνητικών εγγράφων που αφορούν στην Μειονότητα.»

Οι ηγέτες της Μειονότητας αναφέρουν την απουσία βουλήσεως από πλευράς της κυβέρνησης, ώστε να προχωρήσει στην αναγνώριση Ελληνικών πόλεων, πέραν των «μειονοτικών ζωνών», όπως είχαν οριστεί απ' την κομμουνιστική περίοδο, να χρησιμοποιείται η γλώσσα στα δημόσια έγγραφα και Ελληνικές πινακίδες στις περιοχές της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, να προσδιοριστεί το αριθμητικό μέγεθος του πληθυσμού της ΕΕΜ, ή για τη συμμετοχή τους στη δημόσια διοίκηση. "...Το Σεπτέμβριο η κυβέρνηση ενοχοποίησε το Βασίλη Μπολάνο, μέλος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και Δήμαρχο της Χιμάρας, για την καταστροφή δημόσιας περιουσίας, αφού είχε εκδώσει εντολή για την απόσυρση των νέων πινακίδων σηματοδότησης αξίας 2.000.000 λεκ (γύρω στα 20.000 δολ. ΗΠΑ), σε δρόμους της περιοχής Χιμάρας. Ο Μπολάνος προχώρησε σ' αυτή την ενέργεια, καθώς οι αρχές είχαν προετοιμάσει αυτές τις πινακίδες μόνο στην Αλβανική και Αγγλική γλώσσα και όχι στα Ελληνικά. Ο Νόμος ορίζει ώστε οι πινακίδες να είναι μόνο στην Αγγλική και στην Αλβανική. Ο Μπολάνος αναμένεται να δικαστεί στα τέλη του έτους...".


[Αλβανός+Î]

ΜΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΣΑΛΙ ? ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ? ΜΑ ΔΕΝ ΣΕ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ? ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΑΛΛΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ , ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ , ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω ΤΟΥ ΝΑΤΟ.

ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΜΠΟΖΟ ΤΟΥ ΚΛΟΟΥΝ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ , ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟ ΣΤΕΗΤ ΝΤΗΠΑΡΤΜΕΝΤ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ , ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ? ΤΙ ? ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ? ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: