28 Φεβ 2009

Αναγκαία η αποχώρηση του τουρκικού στρατού

ΧΑΝΣ ΓΚΕΡΤ ΠΕΤΕΡΙΓΚ

Η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο εμποδίζει τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Χανς Γκερτ Πέτεριγκ, σε επιστολή που απέστειλε στον κύπριο ευρωβουλευτή κ. Μάριο Ματσάκη. Ο ευρωβουλευτής στις 19 Νοεμβρίου είχε καταγγείλει εγγράφως στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου την παράνομη παρουσία των κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο με αφορμή το τουρκικό βλήμα όλμου που έπεσε σε οροφή οικίας στον Αγιο Δομέτιο Λευκωσίας, κατά τη διάρκεια τουρκικής άσκησης στα Κατεχόμενα.

Με την επιστολή του ο κ. Πέτεριγκ σημειώνει ότι «οι ασκήσεις του τουρκικού στρατού υποσκάπτουν το αίσθημα διαλλακτικότητας και δεσμευτικότητας, που είναι στοιχεία απαραίτητα για την επιτυχή κατάληξη των συνομιλιών» και προσθέτει: «Η αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων είναι αναγκαίο βήμα προς τα εμπρός,στον δρόμο για περαιτέρω ελάττωση της έντασης και για την επαναφορά του διαλόγου μεταξύ των πλευρών, καθώς και για την προετοιμασία τελικής λύσης».


Η ΚΑΤΟΧΗ ΕΔΑΦΟΥΣ ΠΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΟΜΩΣ κ. ΠΕΤΕΡΙΝΓΚ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ .... ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΤΑΙΣΜΑ , ΕΔΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ... ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: