18 Ιουν 2009

Η ΒΟΛΤΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

http://www.antinews.gr/blogimages/ntavout.jpg

Μπορεί ο πολυμήχανος Οδυσσέας να χρησιμοποίησε άλλη διαδρομή από το νησί των Φαιάκων, αλλά ο νέος και παμπόνηρος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου μάλλον θα επιστρέψει οδικώς μέσω της Εγνατίας Οδού μετά την σύνοδο κορυφής του ΟΑΣΕ που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες στην Κέρκυρα.

-Φυσικό είναι να μην πραγματοποιήσει πουθενά εγκαίνια, ούτε θέλει προφανώς να απολαύσει το φυσικό κάλλος της Βόρειας Ελλάδας, αλλά απώτερος στόχος του είναι να επισκεφθεί, την μειονότητα της Θράκης.

-Το αρμόδιο υπουργείο των Εξωτερικών που εξετάζει το αίτημα του Τούρκου ΥΠΕΞ που σημειωτέον η στήλη επεσήμανε, είναι έντονα προβληματισμένο.

-Διότι η τουρκική ηγεσία λίγο καιρό μετά τις δηλώσεις Ερντογάν που εξισώνει Χάλκη με Θράκη και αναφέρεται στους «πολίτες μου στην Θράκη», μάλλον δεν κρατάει ούτε στοιχειωδώς τα διπλωματικά προσχήματα.

-Και προχωρά επιθετικά παρόλο που η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι «οι μουσουλμάνοι στην Θράκη είναι Έλληνες πολίτες και είναι υπερήφανοι γι’ αυτό».

-Μάλλον η κ. Μπακογιάννη δεν ρώτησε τους ψευτομουφτήδες, την ανώτατη συμβουλευτική επιτροπή και τους βουλευτές της μειονότητας που περιμένουν την επίσκεψη Νταβούτογλου και προετοιμάζονται για την μεγαλειώδη υποδοχή.

-Εκτός αν το νησί των Φαιάκων όπως και στον Οδυσσέα κάνει τον κ. Νταβούτογλου να ξεχάσει τις επιθετικές του ορέξεις. Μάταια όμως γιατί δεν έχει λωτούς που προκαλούν την λήθη. Για να δούμε αν μπορεί το υπουργείο Εξωτερικών να του κόψει το βήχα. Χλωμό φαίνεται.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: