4 Φεβ 2009

"ΤΟΥΡΚΟΙ" ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΙΤΑΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΙΣ 27-10-08

"Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου εκδικάστηκε η αυτεπάγγελτη δίωξη από την Εισαγγελία Ξάνθης μετά από αναβολή που δόθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Ξάνθης με κατηγορητήριο ιδιαιτέρως δεικτικό για λειτουργούς της ενημέρωσης των πολιτών. Παρουσιάστηκαν στην δικαστική αίθουσα ενώπιον του Τριμελούς Δικαστηρίου οι δύο εκδότες της εφημερίδας ΜΙΛΛΙΕΤ, κατηγορούμενοι σύμφωνα με τα άρθρα 1, 4, 16, 17, 18, 26 παρ. 1, 27 παρ 7, 45, 51, 53, 57, 61, 63, 64, 98 και 192 του Ποινικού Κώδικα. Αποτέλεσμα 12 μήνες φυλάκιση κατά συγχώνευση ως πρωτόδικη ποινή."

Δηλώσεις με ξεχωριστό νόημα:

Γκιούλμπεγιάζ Καραχασάν:


Επικεφαλής Αντιπολίτευσης Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, Μέλος του ΠΑΣΟΚ
Η εμπλοκή της κυρίας Γκιούλ Μπεγιάζ Καραχασάν με τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Πομάκων ήταν σύμφωνα με την κατάθεση του Ταχήρ Κόντε, Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου των Πομάκων, όταν στο παρελθόν ο ίδιος την επισκέφθηκε με άλλα μέλη του τότε υπό ίδρυση Συλλόγου. Όταν στην αρχή των προσπαθειών για την ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου των Πομάκων χρειάσθηκαν συμβουλές από την κυρία Καραχασάν η οποία στο επάγγελμα είναι Νομικός αυτή τους έδιωξε λέγοντάς του ότι «Είμαστε Πομάκοι αλλά δεν πρέπει να το λέμε και αντί αυτού να λέμε ότι είμαστε Τούρκοι».

Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η κυρία Καραχασάν αφού η πρόεδρος του δικαστηρίου την ρώτησε για τα στοιχεία της δήλωσε: «Είμαι Ελληνίδα υπήκοος, μουσουλμάνα το θρήσκευμα».
Στην συνέχεια όταν η πρόεδρος την ρώτησε για την καταγωγή της, είπε: «Κατάγομαι από την ορεινή περιοχή».
Πρόεδρος: «Από την ορεινή περιοχή ή πομακικής καταγωγής»;
Γκιούλμπεγιάζ Καραχασάν: «Δεν είμαι υποχρεωμένη να απαντήσω».
Στα επίμαχα άρθρα οι κατηγορούμενοι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι είναι προδότες αυτοί που συνεργάζονται με τους Χριστιανούς.
Δικαστής: «Είναι προδότες οι Πομάκοι που συνεργάζονται με τους χριστιανούς»;
Γ. Καραχασάν: «Ναι για την μειονότητα».
Δικαστής: «Για εσάς είναι προδότες»;
Γ. Καραχασάν: «Ανήκω και εγώ στην μειονότητα». "

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ ΠΩΣ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: