4 Φεβ 2009

ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;
Ενέδωσε στους γνωστούς σκληροπυρηνικούς ο Τσετίν Μάντατζη



Ραγδαίες οι εξελίξεις στην χθεσινή συνεδρίαση της ανώτατης συμβουλευτικής επιτροπής στα γραφεία της «τουρκικής νεολαίας» που κράτησε πάνω από τρεις ώρες.
Ο Τσετίν Μάντατζη ενώ δήλωσε ότι πρέπει να αποχωρήσει από την προεδρία της συμβουλευτικής γιατί το ΠΑΣΟΚ, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του περί «τουρκικής μειονότητας», τον πιέζει να ανασκευάσει ειδάλλως κρέμεται από πάνω του ο πέλεκυς της διαγραφής, αναγκάστηκε να δεχθεί στο τελευταίο δεκάλεπτο τις θέσεις των σκληροπυρηνικών της μειονότητας.
Οι παλιοί πολιτευτάδες και οι δύο ψευτομουφτήδες έθεσαν ωμά το...θέμα της στήριξης και του πολιτικού του μέλλοντος, θέλοντας να περάσει στον κόσμο η αίσθηση ότι κανείς βουλευτής δεν έχει μέλλον με κανένα κόμμα αν δεν δηλώνει ότι είναι Τούρκος και δεν συνυπογράφει σε αυτά που δήλωσε πρόσφατα ο κ. Μάντατζη. «Τους βουλευτές που εκλέγουν τα κόμματα θα τους ελέγχουμε εμείς» δήλωσαν οι γνωστοί της σύναξης διά στόματος των ψευτομουφτήδων που σημαίνει ότι στην πρόσφατη συνάντηση στην Άγκυρα και στο παρασκήνιο του Σαββατοκύριακου πήραν την εντολή να ακολουθήσουν σκληρή πολιτική, στα ζητήματα της μειονότητας με τις παρεμβάσεις της Τουρκίας.
Επέρχεται ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ με τους δύο βουλευτές του να τραβούν το σχοινί, αφού η χθεσινή απόφαση φέρνει τον Μάντατζη να συνεχίζει να είναι πρόεδρος μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου με διάδοχό του τον κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, που αποδέχθηκε τελικά τα αιτήματα της συμβουλευτικής. Θεώρησαν ότι θα ήταν ένα μεγάλο πλήγμα η παραίτηση του κ. Μάντατζη από την συμβουλευτική και κάνοντας την εκτίμηση ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι αδύναμο κόμμα για να προχωρήσει στις διαγραφές», τεντώνουν το σκοινί της αντιπαράθεσης. Δύσκολη η απόφαση για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Πάντως ανοίγεται μία νέα περίοδος που μερικοί εκτιμούν ότι στις επόμενες εκλογές θα πάμε για ανεξάρτητο κόμμα στη μειονότητα.

Δήμος Μπακιρτζάκης-ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: