4 Φεβ 2009

ΗΛΙΘΙΟΣ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Η ..... ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ

ATHENS VOICE

Tου Γρηγόρη Ν. Βαλλιανάτου - 22.01.2009

Να λοιπόν που ξαναχορεύουμε στη γνωστή ταραντέλα της «τουρκικής εξαλλοσύνης» και «εθνικιστικής υστερίας» της γείτονος. Για άλλη μια φορά, τα γεράκια της ελλαδικής «δημοσιογραφίας» παραληρούν στο τέλμα της άγνοιάς τους, όπως καλά γνωρίζουμε από τις αoριστίες για τις «παραβάσεις» και «παραβιάσεις» του εναέριου χώρου καθώς και του FIR. Είμαστε υποχρεωμένοι πολύ απλά και καθαρά να ρωτήσουμε:

Πού ακριβώς αναφέρεται ότι όλες οι νησίδες που βρίσκονται κοντά στα Δωδεκάνησα (και μερικές πιο κοντά στην Τουρκία) ανήκουν στην ελληνική κυριαρχία; Ποιο είναι επιτέλους αυτό το αόρατο κείμενο που αναγράφει ένα προς ένα τα ονόματα των βραχονησίδων αυτών και τις αποδίδει στην Ελλάδα;

Αν με ρωτήσετε αν υπάρχει κείμενο που αναφέρεται στα νησάκια που προείπαμε και καταλήγει ότι ανήκουν στην Τουρκία, προφανώς δεν το έχω υπόψη μου, και γι’ αυτό επίσης θλίβομαι με την αφέλεια των συναδέλφων μου των μεγάλων εφημερίδων και τηλεοπτικών καναλιών.

Ας συνέλθουμε.

Υπάρχουν γκρίζες ζώνες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και αν δεν βρούμε τρόπο, είτε μεταξύ μας είτε με τη διαιτησία διεθνούς δικαστηρίου, να αποσαφηνίσουμε την πραγματικότητα της κυριαρχίας επί των νησίδων αυτών, θα τροφοδοτούμε την εχθρότητα μεταξύ των δύο λαών, και βέβαια θα εξακολουθούμε να κλέβουμε απ’ το μέλλον των παιδιών της Ελλάδας και της Τουρκίας μυθώδη ποσά για «άμυνα», καθώς και να σκοτώνουμε άδικα τα στρατευμένα παιδιά στις «ηρωικές» και μάταιες επιχειρήσεις αφροσύνης που παρατηρούμε τόσα χρόνια.


Για όσους γνωρίζουν κάτι παραπάνω, το Σύμφωνο Οριοθέτησης των Υδάτων με το οποίο η Ιταλία παραλαμβάνει από την Τουρκία τα νησιά το 1932 (και μας παραδίδει 14 συγκεκριμένα το 1947) δεν πρωτοκολλήθηκε στην Κοινωνία των Εθνών (τον ΟΗΕ της εποχής), όπως απαιτεί το Διεθνές Δίκαιο, η δε αναφορά σε «παρακείμενες νησίδες», όπου απαντάται, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της αν οι νησίδες είναι πιο «παρακείμενες» στα νησιά μας ή στην Τουρκία!

Και βέβαια οι εχθροπραξίες στον αέρα μεταξύ 6-10 μιλίων από την Ελλάδα είναι ένα διεθνές ανέκδοτο που μόνο στη χώρα μας συζητάμε σοβαρά.

Θα δοθούν ποτέ απαντήσεις στα απλά αυτά ερωτήματα ή θα βαυκαλιζόμαστε με τα παραμύθια που μας έλεγαν κάποτε για να κοιμόμαστε γλυκά;


ΑΛΛΟ ΕΝΑΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ "ΔΙΚΑΙΟΥ" ΚΑΙ ΜΕ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ......

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΡΩΤΗΜΑ ΣΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕ ΑΥΤΟ ΤΟ .... ΠΡΟΕΔΡΕ ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: