12 Ιουλ 2009

Κ. Παπούλιας: «Να εγκαταλείψει τα αλυτρωτικά της οράματα η ΠΓΔΜ»

http://ellinismossouidias.files.wordpress.com/2009/01/pap.jpg

Κάλεσμα στην ηγεσία της ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει «τα αλυτρωτικά της οράματα», την «κλοπή της ιστορικής και εθνικής κληρονομιάς της Ελλάδος» και να αποδεχθεί «αμοιβαία λύση στο θέμα του ονόματος που θα σέβεται την ιστορία», απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά το χαιρετισμό του, στην τελετή λήξης του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων και του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, που διεξήχθη στο Διεθνές Ίδρυμα Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε την ηγεσία της ΠΓΔΜ «να επιδείξει επιτέλους την πολιτική βούληση που απαιτείται, να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με το αναγκαίο εποικοδομητικό πνεύμα, χωρίς εθνικιστικές και αναχρονιστικές πρακτικές, προς όφελος της ευημερίας και της προόδου των πολιτών της».

Ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε τους απόδημους «για τη δύναμη και αποφασιστικότητα με την οποία υπερασπίζεστε όχι μόνο το θέμα της Μακεδονίας αλλά και όλα τα θέματα της Πατρίδας μας» και πρόσθεσε: «Οι Απόδημοι Μακεδόνες αλλά και όλοι οι Απόδημοι Έλληνες έχετε αποδείξει έμπρακτα την πίστη σας στην Ελλάδα και στη δύναμη του Ελληνισμού».

Επισήμανε δε πως «όλοι μας μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για το μέλλον της πατρίδας μας και για το μέλλον των Βαλκανίων» για ειρήνη, ευημερία, οικονομική ανάπτυξη και συνεργασία στο πλαίσιο της Ενωμένης Ευρώπης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο δήμαρχος Λιτοχώρου, ο Νομάρχης Πιερίας και η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, Νίνα Γκατζούλη, η οποία επανέλαβε τις πάγιες θέσεις των Παμμακεδονικών Ενώσεων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και αναφέρθηκε στην επιστολή Αμερικανών και άλλων ακαδημαϊκών προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την «ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών χάρισαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δώρα που συμβολίζουν την ιστορία του τόπου, όπως ένα άλμπουμ με φωτογραφίες του Ολύμπου, από τη δεκαετία του '50, του εκλιπόντα πλέον φωτογράφου της περιοχής, Σάββα Τσιλιγκιρίδη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκατίας θα ξεναγηθεί απόψε στο αρχαιολογικό Πάρκο Δίου από το διευθυντή των ανασκαφών καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή και στη συνέχεια θα κηρύξει την έναρξη του 38ου φεστιβάλ Ολύμπου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ "ΠΑΙΞΟΥΝ" ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ" ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΝΑ "ΑΣΕΛΓΗΣΟΥΝ" ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΑΛΟ" ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: