11 Ιουλ 2009

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

http://www.e-evros.gr/uploads/5f9c3db1595314ff.jpg

«Τα προβλήματα του παρελθόντος, μετεξελίσσονται σε πλεονεκτήματα της Θράκης»

Σε καίριες παρεμβάσεις στον τομέα της εκπαίδευσης που οδήγησαν στον πενταπλασιασμό των σχολείων, στην αύξηση του αριθμού των μαθητών από τη μειονότητα που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναφέρθηκε εκτενώς ο Ευριπίδης Στυλιανίδης
Αμηχανία προκάλεσε παρέμβαση παρευρισκόμενου στην εκδήλωση όταν μιλούσε ο κοινοτάρχης Οργάνης, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί ενώ έχει γίνει έργο στο ορεινό όγκο γιατί και τις δύο φορές οι ψηφοφόροι των περιοχών καταψήφισαν το κόμμα της Ν.Δ.

Ένα τρίγλωσσο πολύπτυχο, ένας πρώην βουλευτής και δύο κοινοτάρχες του ορεινού όγκου, επιστρατεύτηκαν από τον υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη για τον απολογισμό και τα αποτελέσματα της μειονοτικής πολιτικής που εξήγγειλε το 2000 η κυβέρνηση Καραμανλή και εφάρμοσε μέχρι σήμερα στη Θράκη. Ο υπουργός και βουλευτής Ροδόπης κατά την παρουσία του στην Κομοτηνή πριν τις ευρωεκλογές είχε δηλώσει την πρόθεσή του για να ένα ξεχωριστό απολογισμό των θεμάτων της μειονότητας, καθώς όπως είχε πει ήταν ένα ζήτημα που έμενε σε εκκρεμότητα από τότε που ήταν υπουργός Παιδείας.

«Ήταν μία οφειλόμενη πρωτοβουλία προς την μειονότητα της Θράκης», όπως τόνισε κ. Στυλιανίδης προκειμένου να παρουσιάσουμε την δουλειά που έχει γίνει από την πολιτεία και την κυβέρνηση τα τελευταία πέντε χρόνια. Μια δουλειά η οποία, όπως είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός το 2000, αποσκοπεί στην εφαρμογή μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής μειονοτικής πολιτικής, η οποία αποβλέπει στο να δημιουργήσει στην Θράκη ένα σύγχρονο μοντέλο ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας». Η πρόθεση έγινε πράξη το βράδυ της Πέμπτης σε ξενοδοχείο της πόλης μας, παρουσία αρχών, χριστιανών και μουσουλμάνων, λειτουργών της μειονοτικής εκπαίδευσης, αλλά και απλών μουσουλμάνων.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: