1 Οκτ 2009

ΚΑΠΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ "ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ" ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΩΣ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύθηκε, όμως όλα δείχνουν ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει από μόνο του»
Κώστας Σημίτης 19/12/08, Αδέσμευτος Τύπος

· «Συζητάμε όλα τα θέματα της μικροπολιτικής αλλά δεν συζητάμε την πολιτική ποτέ. Λέμε στον κόσμο ότι πρέπει να αλλάξουμε το κράτος, και σε λίγο θα μας ρίχνει γιαούρτι."
Ανδρέας Λοβέρδος , 29/10/07, MEGA

· «Όταν είναι γεννημένος στην εξουσία και εθισμένος σε αυτήν, μπορείς να το παίζεις και αντιεξουσιαστής μέσης ηλικίας»
Ε.Βενιζέλος 8/11/07 Το Βήμα

«Όταν εγώ στήριξα τον Ανδρέα Παπανδρέου το 89, κάποιοι ... έφευγαν για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό ή του έστελναν επιστολές να παραιτηθεί»
Ευάγγελος Βενιζέλος 29/10/07, Ελευθεροτυπία

· «Οι προσδοκίες με τον Γιώργο Παπανδρέου διαψεύστηκαν»
Τόνια Αντωνίου 5/11/07, Απογευματινή.

· Ο Θόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Κρήτη» χαρακτήρισε την τακτική του Γιώργου Παπανδρέου «απαράδεκτη», ότι κάνει ζημιά στην Εξωτερική Πολιτική της χώρας και δεν σχετίζεται με την αντικειμενική πραγματικότητα και αποκάλεσε τις θέσεις τού κ. Παπανδρέου «επίσημη ανθελληνική προπαγάνδα των Αμερικανών
19/10/1999 ΤΑ ΝΕΑ

· «Ο λαός δεν δίνει λευκή κάρτα στον Γιώργο Παπανδρέου... Το ΠΑΣΟΚ έχει καθυστερήσει να παρουσιάσει το πρόγραμμα του. Το πρόγραμμα είναι απαραίτητο εργαλείο, προκειμένου να γνωρίζει ο άλλος τι θα κάνεις, με τι τρόπους και που θα βρεις τα χρήματα για να το κάνεις. Δεν σου δίνει ο άλλος λευκή κάρτα.»
Χρίστος Βερελής , 27/2/07, Alpha 98,9

· «Ο Γιώργος Παπανδρέου μετατρέπει το ΠΑΣΟΚ σε «Μη Κυβερνητική Οργάνωση» «Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κάνει τις επιλογές του. Να κάνει το ΠΑΣΟΚ μικρό, δηλαδή στο μέγεθος του»
Κίμων Κουλούρης 13/06/08, Ελευθεροτυπία

· «Ο Γ.Παπανδρέου δοκιμάστηκε και απέτυχε. Εξάλλου, ο ίδιος και οι δυνάμεις που τον στηρίζουν συνεχίζουν να εκφράζουν ξεπερασμένες αντιλήψεις, τόσο για τη δομή και λειτουργία του κόμματος – επιμένοντας στον αρχηγικό χαρακτήρα – όσο και για την φύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Οι πολιτικές τους αναφορές στην περίοδο του 1974 και του 1981 δεν φαίνεται να αφορούν την Ελλάδα του 2007».
Γιάννος Παπαντωνίου , 26/10/07, Έθνος

ΠΗΓΗ

ΠΑΓΚΑΛΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ?

"Καύσων" Πάγκαλου για Γιώργο Παπανδρέου

Νέες φωτιές άναψε αυγουστιάτικα στο ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό ο Θ. Πάγκαλος με τις χθεσινές δηλώσεις του κατά του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και της εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, κυρίως απέναντι στην Τουρκία.


Ο κ. Πάγκαλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην τηλεοπτική εκπομπή "Καλημέρα με τον Αντέννα", είπε επί της ουσίας ότι θα φύγει από το ΠΑΣΟΚ αν γίνει ποτέ αρχηγός σε αυτό ο κ. Γ. Παπανδρέου. "...Δεν θα τον ψήφιζα για αρχηγό και αν εκλεγόταν θα μου δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα η παρουσία του στην ηγεσία, θα είχα πρόβλημα να παραμείνω...", υπονοώντας ότι θα φύγει, σε αυτή την περίπτωση, από το ΠΑΣΟΚ. Δεν έκρυψε όμως τις δικές του φιλοδοξίες να γίνει αρχηγός αν προκύψει στο μέλλον τέτοιο θέμα. Ερωτηθείς σχετικά είπε: "Δεν κρύβω τις φιλοδοξίες μου"

"Μας κάνει ό,τι θέλει η Τουρκία"

Ο κ. Πάγκαλος όμως άσκησε δριμύτατη κριτική και για την πολιτική της κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας λέγοντας ότι άλλαξε η πάγια πολιτική που από τη Μεταπολίτευση και μετά ακολουθούσαν όλες οι κυβερνήσεις.
Προχώρησε μάλιστα και ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι η Τουρκία κάνει την Ελλάδα ό,τι θέλει.
"...Εχουμε επιτρέψει στους Τούρκους να μας κάνουν ό,τι θέλουν, να ρίχνουν την κυβέρνηση, να ανεβάζουν την αντιπολίτευση..."

Δεν άφησε όμως στο απυρόβλητο και την Αστυνομία και της επέρριψε ευθύνες και για τη γνωστή υπόθεση Οτσαλάν. Αφησε αιχμές όμως και κατά της νέας ηγεσίας της Αστυνομίας, λέγοντας ότι και ο κ. Νασιάκος και άλλοι αξιωματικοί κατατάχθηκαν επί χούντας.
Υποστήριξε επίσης ότι ήταν λάθος του ΠΑΣΟΚ που στη δεκαετία του '80 κομματικοποίησε τα σώματα ασφαλείας.
Με τις νέες δηλώσεις του ο κ. Πάγκαλος, παρ' όλο που δεν αναφέρεται προσωπικά στον κ. Σημίτη, δημιουργεί πρόβλημα στον πρωθυπουργό και στην προσπάθεια που έκανε τις τελευταίες εβδομάδες να βελτιώσει την εικόνα της κυβέρνησής του.
Κι αυτό γιατί επιτιθέμενος ο κ. Πάγκαλος εναντίον του υπουργού Εξωτερικών ασκεί σκληρή κριτική στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, λέγοντας μάλιστα ότι επί των ημερών της οι Τούρκοι κάνουν την Ελλάδα ό,τι θέλουν.
Κι όλα αυτά λίγες μόνο μέρες μετά την πρώτη, ύστερα από οχτώ μήνες, συνάντηση Σημίτη - Πάγκαλου που, όπως έλεγαν οι πληροφορίες, έγινε σε καλό κλίμα...

Πάντως από την κυβέρνηση χθες δεν υπήρξε καμιά αντίδραση και κανένα σχόλιο για τις νέες δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/08/2001

Δεν υπάρχουν σχόλια: