10 Απρ 2009

Κήρυξαν τον πόλεμο στην Εκκλησία

http://www.agiasofia.com/arist/vandals4.jpg

Το οργανωμένο τριπλό χτύπημα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά όπου τοποθετήθηκαν πανομοιότυπες εμπρηστικές βόμβες με γκαζάκια, πυροκροτητές και ωρολογιακούς μηχανισμούς μοιάζει με «κήρυξη πολέμου» εναντίον της Εκκλησίας, η οποία κατέστη αιφνιδίως χθες στόχος αγνώστων. Τελικά οι περισσότερες βόμβες εντοπίστηκαν εγκαίρως και αυτή που εξερράγη στον Πειραιά δεν προκάλεσε παρά ασήμαντες ζημιές, ενώ δεν υπήρξε κανένα θύμα.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβαν η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς-Commando» και η «Φράξια Μηδενιστών» οι οποίες στην προκήρυξή τους αναφέρουν ότι «η θρησκεία απότελεί εξουσιαστικό μηχανισμό με ιδιαίτερα ύπουλο ρόλο στην καθυπόταξη των ανθρώπων».

Λίγη ώρα πριν από τις προγραμματισμένες εκρήξεις είχαν γίνει σε εφημερίδες και σε τηλεοπτικούς σταθμούς προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Ωστόσο και οι τέσσερις ναοί, οι μητροπολιτικοί ναοί της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, και η αφιερωμένη στην «Του Θεού Σοφία» εκκλησία στη συμπρωτεύουσα βρίσκονται στα κέντρα των πόλεων και όλες τις ώρες της ημέρας παραμένουν ανοιχτές για τους πιστούς και τους τουρίστες. Ακόμη περισσότερο αυτή την περίοδο που πλησιάζουν οι ημέρες του Πάσχα.

Ολα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. Στην Αθήνα στις 14.10 άγνωστος τηλεφώνησε στην Αμεση Δράση, σε απογευματινή εφημερίδα και σε τηλεοπτικό σταθμό λέγοντας ότι σε 45 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στη Μητρόπολη Αθηνών. Αμέσως αστυνομικοί απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή, ενώ κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών ερεύνησε το εσωτερικό του ναού. Στις 14.35 οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν μια μικρή βαλίτσα και προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός απετελείτο από τρία γκαζάκια, παλιό ρολόι (το οποίο έδειχνε 15.40), πυροκροτητή, μπαταρία, ένα τετράλιτρο μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και προσανάμματα τζακιού.

Ελάχιστα λεπτά νωρίτερα άγνωστος τοποθέτησε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στον Πειραιά ένα σακ βουαγιάζ μέσα στο οποίο υπήρχε όμοιος μηχανισμός με αυτόν στη Μητρόπολη Αθηνών. Από τα έξι γκαζάκια που περιείχε εξερράγησαν τα δύο, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, ενώ ο εμπρηστής προτού αποχωρήσει είχε βάλει φωτιά σε προσάναμμα. Εκείνη τη στιγμή μέσα στην εκκλησία βρίσκονταν ο ιερέας και πιστοί.

Ελάχιστα λεπτά πριν άγνωστος επικοινώνησε με τηλεοπτικό σταθμό στην Αθήνα και ανέφερε ότι θα εκραγούν εκρηκτικοί μηχανισμοί στις εκκλησίες του Αγίου Δημητρίου και στην «Του Θεού Σοφία» στη Θεσσαλονίκη. Αμέσως ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί στη συμπρωτεύουσα, οι οποίοι εντόπισαν άθικτους δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς στην πρώτη εκκλησία και έναν στη δεύτερη. Οι εμπρηστικές βόμβες μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για εξέταση.

Συνεχείς οι επιθέσεις σε ναούς

Από την αρχή της χρονιάς αυξήθηκαν ανησυχητικά τα κρούσματα βανδαλισμών σε ναούς και παρεκκλήσια από ομάδες νεαρών.

Στις 5 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη άγνωστοι βεβήλωσαν εικόνες στο παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου και έριξαν βόμβες μολότοφ στην Αγιορείτικη Εστία, η οποία βρίσκεται στην οδό Εγνατία. Νωρίτερα, στις 12 Φεβρουαρίου, το ίδιο παρεκκλήσι είχε υποστεί βανδαλισμούς, ενώ καταστροφές είχαν γίνει και στις αρχές του Σεπτεμβρίου, όταν άγνωστοι έβαψαν εικόνες αγίων μέσα στον ιερό ναό. Τότε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος είχε πει: «Οι άνθρωποι αυτοί έχουν γίνει από την κοινή γνώμη απεχθείς, άμα μας χαλάνε την πίστη μας με την ασέβειά τους, αύριο θα καταστρέψουν και εμάς».
Στη συμπρωτεύουσα καταστροφές είχαν γίνει και την Πρωτοχρονιά, όταν άγνωστοι βεβήλωσαν τις εικόνες από τα παρεκκλήσια της Αγίας Σοφίας, πέταξαν σκουπίδια μέσα τους και έκαψαν την ελληνική σημαία. Ακόμη στις αρχές του Φεβρουαρίου στο Περιστέρι η Αστυνομία συνέλαβε δύο νεαρούς οι οποίοι έγραφαν συνθήματα στον ναό του Αγίου Αντωνίου, κατέβασαν την ελληνική και τη βυζαντινή σημαία από τους ιστούς και έκαψαν την πρώτη. Στα τέλη του ίδιου μήνα στο Κατάκολο της Ηλείας άγνωστοι έκαναν βανδαλισμούς στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Επίσης το ίδιο διάστημα καταστροφές υπέστη και ο ναός του Αγίου Γεωργίου στην Καστοριά.

http://www.tovima.gr

ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΛΛΑΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΙΑ . ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ Ή ΟΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΓΙΩΝ Ή ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ? ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ? ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΝΕ .
ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ , ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ? ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ?

ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΕΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ , ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΜΕ ΑΝΟΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΜΠΑΧΑΛΟ . ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΗΤΕ ΜΕΤΑ.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ , ΟΤΑΝ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΑΝΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΝΕΩΝ .

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ , ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ , Ο ΕΦΡΑΙΜ ΒΑΦΕΙ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: