8 Απρ 2009

Αποχώρησαν χωρίς να καταθέσουν στεφάνι στο Ηρώο των Πεσόντων του Εχίνου, εκπρόσωποι του δήμου Μύκης

ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΜΠΡΟΣ"

Σε θεσμικό ατόπημα που ενέχει ασέβεια και προσβολή στους θεσμούς της ελληνικής πολιτείας και θέτει ηθικό και πολιτικό ζήτημα που επισείει άμεση παρέμβαση του πολιτικού προϊστάμενου των δημάρχων - Γ. γραμματέα της Περιφέρειας κ. Δημήτρη Σταμάτη - υπέπεσε εκ νέου ο δήμαρχος Μύκης κ. Αγκά.

Συγκεκριμένα το ατόπημα έγκειται στο γεγονός αφ’ ενός ότι επέλεξε να είναι απών στην επετειακή εκδήλωση μνήμης και τιμής προς τους πεσόντες χριστιανούς και μουσουλμάνους στη μάχη των οχυρών του Εχίνου που διοργάνωσε και φέτος το Δ’ ΣΣ, την Κυριακή 6 Απριλίου και απλά έστειλε εκπροσώπους ένα αντιδήμαρχο και τοπικό σύμβουλο αλλά επιπλέον οι εκπρόσωποί του αποχώρησαν κατά τρόπο προσβλητικό από την εκδήλωση την ώρα της ανάγνωσης των ονομάτων των πεσόντων και αρνήθηκαν να καταθέσουν στεφάνι. Η ενέργεια αυτή συνέπεσε χρονικά με την άφιξη του μουφτή κ. Εμίν Σινίκογλου στην εκδήλωση, γεγονός που πιθανόν επεξηγεί και την στάση αυτή.

Στην εκδήλωση παρίστατο ο σεβασμιώτατος κ.κ. Παντελεήμων, ο Μουφτής κ. Εμίν Σινικογλου, ο στρατηγός διοικητής κ. Σαμπάτης Ξιφαράς , ο νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης, εκπρόσωποι δήμων και κοινοτήτων και φορέων.Προσβολή στους θεσμούς της ελληνικής πολιτείας

Ενοχλημένος από τη συμπεριφορά αυτή που προσβάλλει την ελληνική πολιτεία και καταδεικνύει ασέβεια προς τους τιμώμενους νεκρούς της μάχης των οχυρών, ο νομάρχης Ξάνθης δήλωσε στο «Ε»: «Κάποιοι αντιλαμβάνονται τις σχέσεις τους με την ελληνική πολιτεία σαν σχέσεις a’ la cart. Οι εκπρόσωποι του Δήμου Μύκης απέδειξαν με τη στάση τους αυτή ότι θέλουν μόνο να παίρνουν από την ελληνική πολιτεία που τους υποστηρίζει με κάθε τρόπο χωρίς να τηρούν τις στοιχειώδεις θεσμικές τους υποχρεώσεις. Πρέπει κάποτε να αντιληφθούν ότι είναι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης του ελληνικού κράτους και έχουν υποχρέωση απέναντι στους δημότες που τους εξέλεξαν και στην ελληνική πολιτείας της οποίας του θεσμούς πρέπει να σέβονται».

Η στάση αυτή επικρίθηκε και από άλλους θεσμικούς εκπροσώπους που ήταν παρόντες στην εκδήλωση, όμως ο κ. Αγκά παρά τις επανειλημμένες κρούσεις μας επέλεξε τη σιωπή προς απάντησή μας. Και τα ερωτήματα που τίθενται είναι: Ως πού φτάνουν τα όρια αντοχής και ανοχής της ελληνικής πολιτείας απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές όπως του κ. Αγγά που οι πράξεις του αποδεικνύουν ότι δεν ανταποκρίνεται στις θεσμικές του υποχρεώσεις; Μήπως ήρθε η ώρα ο πολιτικός προϊστάμενος του κ. Αγκά, ο περιφερειάρχης, να επιληφθεί του θέματος; Ας μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές η ανοχή εκλαμβάνεται και ως αδυναμία!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ κ. ΑΓΚΑ ΚΑΝΕ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΓΥΡΩ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ.

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ ΘΑ .........

Δεν υπάρχουν σχόλια: